Reklama

Reklama

ReGenesis

(seriál)
  • Kanada ReGenesis
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní
Kanada, (2004–2008), 41 h 8 min (Minutáž: 45–49 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Peter Outerbridge, Conrad Pla, Mayko Nguyen, Greg Bryk, Maxim Roy, Sarah Strange, Natalie Brown, Shauna MacDonald, Roger Periard, Todd Hofley, James Allodi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti nedojde jen k rozvoji techniky, ale i biologie. Objeví se biologické bomby či viry, které jsou kombinací toho nejstrašnějšího, co lidstvo poznalo. Také nedokonalé klonování lidí a zvířat způsobí mnoho potíží. Ale má to i světlé stránky: přiblíží se léčba Alzheimerovy choroby, rakoviny a mnoha jiných metel lidstva. Biologie je ale nebezpečnější, než cokoliv jiného a zahrávat si s přírodou se prostě nevyplácí. A Mezinárodní organizace pro dohled nad biotechnologiemi (NorBac) je tady, aby hlídala ty, co si hrají na samozvaného boha... (Kessler)

(více)

Recenze (9)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tři za technické provedení. Jinak variace na stokrát omletá témata a na jiné seriály podobného ražení (viz třeba ten Kingův). Hlavní postava není moc sympatická - na rozdíl od zde zmiňovaného House, který sice se nesympaticky chová, ale jinak má charisma. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

A pak že Kanada nedokáže natočit zajímavý seriál :). ReGenesis nabízí pohled do jedné laboratoře, kde zkoumají ty nejnebezpečnější viry, ale i jiné zmutované mršky, které jinde na světě nedokáží identifikovat. Výzkum vede samolibý, ale jinak geniální vědec dr. David Sandström (Peter Outerbridge). On i jeho sympatický tým prochází řadu hodně zajímavých připadů, které mají poměrně často dost nečekané rozuzlení. Tj. takový kanadský House :). Lepších 70%. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Místy se člověk ztrácí v změti odborných dialogů. Tempo je pomalejší, ale to nevidím jako problém. Oceňuji, že i jinde než v USA jsou schopni vytvořit zajímavý a originální seriál. Hl. postava je kanadskou variací na House. ()

Pethack 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět seriál o bandě poměrně vyšinutých workoholických molekulárních biologů kde neplatí jeden díl = jeden případ, ačkoliv ústřední motiv/problém/zápletka by sám o sobě vydal pouze na poslabší dobrodružnou bio/detektivku. Není už tak příjemné vidět seriál, kde jsou vyloženě nezvládnuté některé vedlejší postavy, které působily tak schematicky, že by se až jeden nestačil divit. Ačkoliv - jde o seriál a nelze se tedy - pro jistotu - divit ničemu. Nicméně tento nedostatek je vyvážen hlavními postavami, kde se sice taky nedá mluvit o nějaké režisérské genialitě, ale mé osobní sympatie jsou rozhodně na straně libertinského, svévolného, extrémně ješitného a überegoistického Dr. Sandströma a především na straně geniálního Boba trpícího Aspergerovým syndromem. Ano, ReGenesis se dá vytknout to či ono, ale přesto dávám po první sérii subjektivní 4* pro čistou lásku k molekulární biologii. A kvůli velkým očím Sarah Strange. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama