Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

tron 

všechny recenze uživatele

PAVUČINA SNOV (s krycím názvom DADIC) má svoje svetlé chvíľky. "Štvorica z piatich" hrdinov pozostáva z kvalitných hercov (Olyphant, Lewis, Lee, Jane, Wahlberg), atmosféra zasnežených mainských lesov je nádherná, režisér Lawrence Kasdan (SILVERADO) výborne buduje napätie (ticho pred búrkou je miestami až neznesiteľné), kameraman John Seale strúha jednu krásnu scénu za druhou (vločka padajúca do oka, Skladisko pamäte, pochod zvierat) a celé to má niečo do seba (na scenári sa podieľal veterán William Goldman - BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ). Lenže bizarná druhá polovica všetko pochová (oscarový Morgan Freeman v helikoptére s rotačným guľometom) a z filmu sa stáva hovno. V podstate doslova. U niektorých (hlavne "záchodových", ale nielen) scén som nemohol uveriť, že ich tvorcovia fakt nakrútili a dali do filmu. Do áčkarského sci-fi hororu za 70 miliónov dolárov. Aj v druhej polovici sa nájde zopár plusov (originálny nápad so "skladiskom spomienok"), ale proste celé je to natoľko WTF, až som nestíhal otvárať nemo ústa a prekrižovávať sa. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další z adaptací Stephena Kinga, která opět potvrzuje, že natočit něco od tohoto autora není jen tak. Příběh o čtyřech přátelích, kteří si vyjedou na chatu, kde ale zrovna úřadují vesmírní návštěvníci je sice celkem zajímavý, ale ztrácí postupem času na atmosféře. První polovinu filmu jsem si říkal, že vidím parádní snímek, který má spoustu kladných míst. Atmosféru, tajemno, herce, napětí. To se ovšem rozplívá v okamžiku, kdy jsou nám představeni emzáci, kteří odstartují tu akční část snímku. Tím se totiž film zvrhává do vod hodně průměrné podívané, kterou drží nad vodou přeci jen slušné herecké obsazení (a Morgana Freemana nepočítám). Tím hlavním je zde Damian Lewis, který si se svou rolí ví rady a jelikož hraje vlastně dvě osobnosti tak působí naprosto skvěle. K tomu slušná kamera a prostředí. Je to prostě průměr, ale přeci jen to není tak hrozné jako tajemné okno. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Stephen King byl vždy fenomén, což ovšem přináší i mnohá rizika. Třeba to, že se na jeho slavných dílech chtějí ve světě filmu přiživit i tací, jenž zrovna nepatří mezi uznávané filmaře typu Brian De Palma nebo Frank Darabont. Lawrence Kasdan je samozřejmě pojem, jenže.. Pavučina snů je zdá se dějově komplikovaná i směsí několika žánrů. Kámoši se roky scházejí v lovecké chatě, jenže tentokrát se střetnou i s mimozemskou invazí. Došlo k vypuštění několika motivů a zůstaly hlavně ty efektní, má to nicméně příjemně napjatou atmosféru, dobré herecké výkony a i vizuální stránka mě (místy) bavila. A taky to docela odsýpalo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem odložil po sto stránkách (na Kingovo zdlouhavé vyprávění někdy zkrátka není nálada), ale teď si ji znovu seženu. Už jen proto, abych zjistil, jak v ní slibně rozběhnutý příběh skončí. Pavučina snů je tři čtvrtiny stopáže sympaticky si na všechny strany vypůjčující, nuceně zkratkovitá, lehce bizarní, zároveň však napínavá podívaná, kterou pohřbíjí opravdu debilní závěr. Ty víc než dvě hodiny jsem se ale opravdu nenudil, což se počítá. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Směšný, trapný a skvělý zároveň. Jeden dobrej okamžik střídá okamžik debilní a naopak. Atmosféra místy skvělá a jindy zase trapná. Hudba je dobrá jenom při těch atmosferickejch, pomalejch scénách. Jinak stojí za houby. Herci nejsou zas tak špatný a závěr filmu už nemohl být horší. Efekty docela slušný. Prostě totální průměr. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama