Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (41)

Tahle země není pro starý

Tahle země není pro starý (2007)

Původně si chtěl Lleywelyn Moss (Josh Brolin) v noci jenom zalovit. Jenže v místech, kde se prázdná pustina dělí díky hraničním kamenům na Texas a Mexiko, měl „štěstí“ na jiný úlovek. Mezi zkrvavenými těly v rozstřílených autech leželo několik balíků čistého heroinu a dva miliony dolarů v hotovosti. Neodolal pokušení a započal tím zběsilou štvanici na sebe i svoji mladou ženu. V jejich stopách se vydává stárnoucí šerif Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones), který ví, že pokud dvojici nenajde dřív než profesionální zabiják Anton Chigurh (Javier Bardem), bude s nimi zle.

Šifra mistra Leonarda

Šifra mistra Leonarda (2006)

V Paříži byl zavražděn hlavní správce Louvru, Jacques Sauniére. Ještě než zemřel, tak kolem sebe stačil naznačit spoustu symboů a šifer. Na místo vraždy si policejní kapitán Bezu Fache povolává newyorského univerzitního profesora a uznávaného symbologa Roberta Langdona, který byl momentálně na přednáškovém turné v Paříži. Ten naznačuje Fachemu, co všechno mohou symboly znamenat. Za chvíli dorazí na místo činu i Sophie Neveuová, která, pro změnu, pracuje na pařížském dešifrovacím oddělení. Oba si začínají uvědomovat, že je k sobě nepřihrála pouze shoda náhod, ale že Jacques Sauniére chce předat nějaké poselství. Začíná zběsilá honba, ve které se Robert se Sophií stávají zároveň hledači legendárního Svatého grálu a sami jsou kořistí pro policejního kapitána a ještě někoho. Tajemnějšího a mocnějšího, někoho, ze kterého má i samotný Vatikán husí kůži.

To vše se odehrává v knižní předloze Da Vinci code (česky: Šifra mistra Leonarda), která se po celém světě stala bestsellerem díky tomu, že její autor Dan Brown, postavil na hlavu několik základních církevních dogmat, pomocí mnoha jednoduchých a přitom pádných faktů. Tuto církví odsuzovanou, kritiky poněkud vlažně a čtenáři velkolepě přijatou knižní předlohu se chystá na filmové plátno převést režisér Ron Howard (Apollo 13, Čistá duše). Milovníky knihy by měl nechat alespoň v částečném klidu fakt, že samotný Dan Brown by se měl částečně podílet i na scénáři filmu.

Sám v temnotě

Sám v temnotě (2005)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005) (seriál)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá.

Eurotrip

Eurotrip (2004)

Scott právě odpromoval, ale ten samý den se s ním rozešla jeho přítelkyně Fiona. Na promoční párty se Scott opil a poslal ne zrovna lichotivý e-mail svému německému kamarádovi, se kterým si píše nějakou dobu. Pak zjistí, že Mike je vlastně Mika, která vypadá jako pořádná sexbomba, která chtěla za Scottem přijet. Po nelichotivém e-mailu se však Mika naštvala a nemá zájem Scotta ještě někdy vidět. Scott se rozhodne zachránit tento vztah za každou cenu. A tak se vydává napříč Evropou společně se svým kamarádem Cooperem a dvojčaty Jamiem a Jenny. Začíná strastiplná cesta do Berlína, která vede přes fotbalový Londýn, romantickou Paříž, město volné zábavy Amsterodam, papežský Vatikán ale taky přes Bratislavu, která vypadá jako sousední město Černobylu až do Berlína. Bude však mít Mika zájem Scotta ještě někdy vidět?

Kostka 0

Kostka 0 (2004)

V místnostech tvaru kostky se probouzejí další a další lidé. O své minulosti si nic nepamatují. Snaží se přijít na způsob, jakým se z bludiště dalších a dalších kostek dostat ven. Ne všechny kostky však jdou projít bezpečně a tak se stane, že někdo z nich občas zemře strašlivou smrtí. Někdo je však pozoruje. Wynn s Doddem pracují v pozorovacím centru a mají za úkol zaznamenávat chování "objektů" uvnitř Kostky. Wynn však zjistí, že jeden z objektů není v Kostce dobrovolně. A navíc ho na Rains něco přitahuje. Ač se ho Dodd snaží všemožně varovat, tak přesto se vydává do bludiště, aby skupince v níž je i Rains pomohl. To se však nelíbí tajemnému "vládci" celého komlexu, který do pozorovacího centra posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky, kteří mají jeden úkol: Zlikvidovat Wynna i celou skupinu. Je na Wynnovi jestli dokáže použít své skvělé matematické schopnosti k tomu, aby skupinu zachránil. Ale Jax v podobných situacích nikdy nezklamal a nehodlá selhat ani teď.

Pravidla boje

Pravidla boje (2004)

Vojenský ranger Scott je požádán tajnou službou o pomoc při pátrání po zmizelé dceři vysoko postaveného politika. Všem je jasné, že se jedná o únos. Kolem Laury se začínají šířit zvěsti, že spávala se svým profesorem a že nebyla jediná. Pak se zastřelí agent, který ji měl hlídat. Stopy začínají vést k bostonským pasákům, kteří údajně Lauru prodali arabským obchodníkům s bílým masem. Pak je Lauřino tělo společně s tělem profesora vytaženo pobřežní hlídkou z moře. Scottovi však na její smrti nesedí několik věcí a zdá se, že někdo chce její smrt pouze nafingovat. Scott se pouští do pátraní na vlastní pěst, které jej zavede až do jemenské Dubaje.

Vetřelec vs. Predátor

Vetřelec vs. Predátor (2004)

Expedice skupiny archeologů je na počátku 21. století vedena průmyslovým miliardářem Charlesem Weylandem do Antarktidy. Ten totiž věří, že s pomocí satelitů s termálním snímáním objeví zbytky starověkých chrámů, které by měly být starší než egyptské či aztécké pyradimy a měly by být schovány pod ledem. Jakmile tým najde zbytky lidských těl s dírami v hrudních koších, znamená to pravděpodobně, že chrám bude asi obydlen. Co je však horší, do chrámu příchází pět mladých predátorů za účelem vykonání rituálu dospělosti, který vyžaduje souboj na život a na smrt proti Vetřelcům. Brzy přijde boj, rozhodující o tom, která z ras má právo na život a která ne.

Hitler: Vzestup zla

Hitler: Vzestup zla (2003) (TV film)

Tento film z kanadské televizní produkce se snaží o rekonstrukci mládí, studia a vzestup diktátora Adolfa Hitlera, který vstoupil do dějin tím, že rozpoutal 2. sv. válku a díky jeho plánům "konečného řešení" se mu podařilo zabít miliony židů. Film zachycuje i jeho nejbližší spolupracovníky Rudolfa Hesse, Ernsta Röhma, ale i jeho neteř Geli nebo seznámení s jeho přítelkyní Evou Braunovou. Film se natáčel z velké části v Česku.

Mládí v trapu

Mládí v trapu (2003)

Tři přátelé Mitch (Luke Wilson), Frank (Will Ferrell) a Beanie (Vince Vaughn) stojí na prahu třicítky. Mitch se právě rozešel s manželkou, protože při jeho služebních cestách pořádala doma gruppen-sexové orgie. Frank se čerstvě oženil, ale začíná zjišťovat, že manželství není zrovna ten pravý vztah, který mu vyhovuje. A Beanie je vcelku šťastně ženatý, má dvě děti a snaží se nějak dohlédnout na své přátele. Ze stereotypu každodenního života se rozhodne Beanie vycouvat tím, že společně s Mitchem a Frankem založí spolek, ve kterém se začnou sdružovat chlapi, kteří jsou ochotni "dělat něco se svým životem". Oficiálně jsou schváleni jako studentský spolek. To však nejde pod nos děkanovi, a bývalému spolužákovi těchto tří, místní univerztiy, který se rozhodne tento spolek zlikvidovat za každou cenu.

Ong-bak

Ong-bak (2003)

Bak Don ukradl v malé thajské vesnici Ban Nong Pradoo hlavu ze sochy Ong-Baka. Do Bangkoku se pro ni vydává mladý Ai Bak Tim, který se má brzy stát mnichem. Ve městě se snaží najít Bak Hum Laea, který vesnici před lety opustil a teď se věnuje hazardu. Bak Hum nemá chuť Ai Bakovi pomáhat, protože by se tím zapletl s mafií, se kterou už má i tak dost vážné problémy a chce před ní ochránit i svou dívku Muey. Ve snaze najít ukradenou hlavu se Ai Bak dostává do světa, kterému vládne mafie, stává se nechtěným účastníkem zápasů v thajském boxu a častých honiček, protože po něm začínají jít Bak Donovi lidé. Jeho bojové umění thajského boxu je však neomylné a vesnici slíbil hlavu přinést.

Expres foto

Expres foto (2002)

Seymour Parrish pracoval několik let ve fotolaboratoři v SavMartu. Znal každého zákazníka a měl je rád. Úplně nejraději však měl Ninu Yorkinovou, jejího manžela Willa a jejich syna Jaka. Osud jejich rodiny znal z fotek nazpaměť. Měl je rád všechny. Jenomže pak viděl fotky, které možná ani vidět nechtěl. Co udělat s krutou pravdou? Komu ji povědět? A nebo zkusit vzít spravedlnost do svých rukou?

Osud světa

Osud světa (2002)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch.

Psí vojáci

Psí vojáci (2002)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá.

Předvolání do pekla

Předvolání do pekla (2002)

Prezident chemické společnosti Tai Feng zemřel ve své kanceláři. Na tom by nebylo nic neobvyklého do té chvíle než vyšetřovatelka určila jako příčinu smrti utoní. Kancelář navíc sídlila v 17. patře budovy. Pak uhoří manželka vlivného senátora. V jejím bytě se však nenašla ani stopa po požáru. A nakonec je brutálně zavražděn otec Lorenzo. Kněz, který je navíc zaangažován do obchodů se zbraněmi mezi Amerikou a Tchaj Wanem. Na pomoc při řešení případů, které mají několik společných prvků je přizván americký expert Kevin Richter. Jeho průvodcem se stává Huo Tu. Bývalý člen oddělení vražd, který byl poté, co odstartoval velkou korupční aféru na policii, přeřazen na oddělení zahraničních věcí. Zpočátku k Richterovi chová značnou nedůvěru stejně jako zbytek místních policistů, ale pak za jeho pomoci začnou vyplývat na povrch nové indicie k odhalení vraha. Největší stopy vedou do starobylého taoistického chrámu. Začíná vyvstávat myšlenka, že vrahem není člověk. Na tuto myšlenku však racionálně uvažující Richter odmítá přistoupit.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Je obyčejné odpoledne všednícho dne v New Yorku. Všichni spěchají z práce na nákupy a pak honem domů do pohodlí. Jenom Stu Shepard musí vyřídit jeden "neodkladný" hovor. Jako publicista dokáže zajistit lidem místa na titulních stranách novin, či jim dokáže zařídti ty nejlepší párty. Ale co když si to o sobě jenom myslí. Předmět hovoru je jednoduchý. Chce, aby jedna z jeho velmi pohledných klientek Pamela McFaddenová přišla na schůzku do baru a pak, kdyby se štěstí usmálo, by si mohl Stu s Pamelou i trochu užít. Ona však nemá čas a Stuovi nezbývá nic jiného, než se vydat domů k ženě, která samozřejmě nic netuší. Stu položí telefon, navlékne si snubní prsten, chystá se odejít a pak se něco stane... Telefon zvoní zpět a Stu jej nic netušící zvedá. Ještě nikdo nebyl ke Stuovi tak upřímný jako neznámý hlas, který mu s klidem oznámil, že jestli zavěsí, tak bude nemilosrdně popraven ostřelovací puškou. Začíná slovní fotbal na život a na smrt, který může mít na konci pouze jednoho vítěze. Poté co k zemi padá první mrtvola si Stu uvědomí, že na tom co v další chvílích řekne bude záležet mnoho lidských životů. Přijíždí policie, Stuart je prvním podezřelím, nikomu nesmí říct pravdu a postupně si začíná uvědomovat, že velikost jeho ega je mnohem větší než jeho skutečné společenské postavení.

Film podle scénáře Larryho Cohena natočil režisér Joel Schumacher za pouhých dvanáct milionů během krátkých dvanácti dní, kde na jedné Los Angelské ulici tvůrci narychlo imitovali rušný bulvár na New Yorském Manhattanu. Hlavní roli si zahrál před filmem téměř neznámý Colin Farrell, který je dnes nejzářivější hvězdou Hollywoodu a klidný, nesmlouvavý a nekompromisní hlas namluvil dnes už pro film asi odepsaný herec Kiefer Sutherland.

Údolí stínů

Údolí stínů (2002)

Plukovník Hal Moore (Mel Gibson) je katolík, otec pěti dětí, ale taky vynikající voják, kterého mají nadřízení rádi, protože vždy dokáže jít i do té nejnebezpečnější mise s chladnou hlavou. A právě teď má další možnost takové mise. Jet do Vietnamu a bojovat proti tamní armádě, se kterou se americká vojska ještě neutkala. V bitvě, která se má odehrát v údolí La Drang, se také mají poprvé experimentálně vyzkoušet vrtulníky, které mají vojáky dopravit na místo bitvy. Těsně před odjezdem však nastává přečíslování jednotek. Z Moorovy jednotky se rázem stává První prapor sedmé kavalerie. Přesně pod tímto označením bojovali i vojáci generála Custera v bitvě u Little Big Hornu, kde v krvavé řeži všichni zahynuli. Mooreovi nedává tento fakt spát, ale pak se rozhodne, že nepůjde v Custerových stopách, ale že dovede bitvu k vítězství.

Film natočil Randall Wallace, který napsal scénáře ke Gibsonově filmu Statečné srdce nebo Pearl Harboru Michalea Baye. Fim vychází ze skutečné události, které sepsali do knihy We were soldiers... once and young plukovník Harold Moore a novinář Joseph Galloway, který se bitvy v údolí La Drang také zúčastnil jako pozorovatel.

Svéráz národního lovu v zimě

Svéráz národního lovu v zimě (2001)

Na daleko odlehlém zimním lovišti žije Kuzmič. Ruský lovec, který se snaží vymyslet klasickou ruskou pohádku, do které by skloubil východní filozofii. Sem přijíždí na inspekci Jurij Nikolajevič Kurcov a Igor Valentinovič Rečnikov z Hlavního oddělení lovu na Ministerstvu lesního hospodářství. Celá inspekce se nese v neoficiálním duchu s koupelemi v horké páře a spoustou vodky. Pak však přijede oficiální inspekce od ekologů Peťakov a Olga Varlejvnaja. Chtějí po Kuzmičovi, aby jim ukázal styl lovu a péči o les. Na to jsou zvědaví i Kurcov s Rečnikovem a tak se Kuzmič za přispění samorostlého generála Michaljiče rozhodne ukázat, jak vypadá typický ruský lov. Všechno jde dobře do té doby, dokud se některý z inspektorů nerozhodne, že by si také zkusil jak se vlastně loví.

Yamakasi

Yamakasi (2001)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně.

Ať to stojí, co to stojí

Ať to stojí, co to stojí (2000)

Ashley (Jodi Lyn O'Keefe) je školní kočka po které touží všichni kluci včetně Ryana (Shane West). Ryan má kamarádku Maggie (Marla Sokoloff), se kterou vyrůstal a dokonale se znají. O Maggie projevuje zájem playboy Chris (James Franco), ta však o podobných frajerech nechce ani slyšet. Chris však chce dosáhnout svého. Protože Ashley je jeho sestřenice, tak nabídne Ryanovi, že mu k ní dopomůže pokud on mu trošku zvedne mínění o něm u Maggie. Začne série našeptávání milostných slov a společné výlety. Navíc se začne blížit maturitní ples. Těsně před ním však Ryanovi dojde povrchnost jeho, Chrisova i Ashleyina chování. Rozhodne se Maggie "zachránit", ať to stojí, co to stojí...

Reklama