Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (42)

Metoda Markovič: Hojer - Cesta ke světlu

Metoda Markovič: Hojer - Cesta ke světlu (2024) (epizoda)

Scéna v čase 6:25, kdy dojedou na služebnu v „Ústí“, se natáčela na Wagnerově náměstí v Berouně. Objekt byl vystavěn v 70. letech 20. století jako sekretariát OV KSČ (přezdívalo se mu „Kreml“), po revoluci tu mimo jiné dlouho sídlila Česká pojišťovna. V zadním traktu sídlí některé soukromé firmy a jsou tu ordinace soukromých lékařů, v bývalém školícím středisku je Domov na verandě (zařízení pro seniory).

Clona - Kameraman

Clona - Kameraman (2014) (epizoda)

Epizoda se natáčela mj. na zámečku Bon Repos na Nymbursku.

Pamětnice

Pamětnice (2009)

V čase 48:57 tančí Miluška (Libuše Švormová) na balkóně na píseň „Bába z pekla“ od Tomáše Hajíčka.

Případy 1. oddělení - Tělo

Případy 1. oddělení - Tělo (2016) (epizoda)

O tomto případu hovoří bývalý kriminalista Jan Štoček ve 3. díle 2. série podcastů „Zloději životů“. Paradoxem je, že ve skutečnosti si vrah (podle Jana Štočka) odseděl pouhých 11 let a následně pracoval jako lékař – internista v soukromém zdravotnickém zařízení v Plzni...

Noční jízda

Noční jízda (1972) (TV film)

V čase 01:08:20 nasedá Staněk (Radoslav Brzobohatý) do Tatry na Plzeňské ulici v Berouně. Tato ulice je v záběru až do času 01:08:55.

Ženy v pokušení

Ženy v pokušení (2010)

Ve scéně u ohně si prozpěvuje Helenina (Lenka Vlasáková) matka (Eliška Balzerová) refrén kupletu Denisy, hlavní hrdinky operety „Mamzelle Nitouche“: „Kryk krak vše ve tlumok, na rámě zbraň a v pochod krok! Bum do bubnu z oslí kůže, bumarasa, bum, bum, bum!“

Rudá Divuše

Rudá Divuše (1991) (TV film)

Natáčelo se na hradě Kokořín.

Případy 1. oddělení - Trik

Případy 1. oddělení - Trik (2022) (epizoda)

Prvního přísahajícího nového člena policejního sboru (v závěru tohoto dílu) ztvárnil Mgr. Radek Galaš, policista, historik, kurátor, publicista specializující se na historii českého četnictva a kriminalistiky a v době vysílání epizody také ředitel Muzea policie ČR.

Za humny je drak

Za humny je drak (1982)

Scenáristka této pohádky Markéta Zinnerová napsala také scénář k pohádce Pohádka o drakovi (1972). Nejspíše proto najdeme v obou pohádkách některé zcela stejné věty a dialogy, např.: „Zpíváš taky o lásce?“, „O lásce nejraději,“ nebo „Tolik dobytka přišlo vniveč?“

Divoká srdce

Divoká srdce (1989)

Povídka „Divoký páv“ se natáčela v Praze (na Malé Straně, Loretánském náměstí, Bertramce) a na zámku Ploskovice. Divadelní scény se natáčely v Karlovarském městském divadle.

Divoká srdce

Divoká srdce (1989)

Svatební scéna z první povídky, v níž si Nikolaj Petrovič Orlov (Lukáš Vaculík) bere Michailu Jaroslavnu (Michaela Kuklová), se natáčela v pravoslavném chrámu sv. Olgy ve Františkových Lázních.

Reklama

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)