Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (52)

Amazing Spider-Man

Amazing Spider-Man (2012)

Ve filmu se objevil i autor původního komiksu Stan Lee, který ztvárnil roli knihovníka se sluchátky.

Batman a Robin

Batman a Robin (1997)

V plánu byl pátý díl, pracovně nazvaný Batman Triumphant. Hlavními padouchy měli být Scarecrow a Harley Quinn, opět i za účasti George Clooneyho (Batman) a Chrise O'Donnella (Robin). S rolí Scarecrowa byl předběžně spojován Nicolas Cage. Joel Schumacher ale po katastrofálních ohlasech na tento snímek od projektu odstoupil a studio plány zrušilo. Schumacher s Cagem spolu poté natočili thriller 8 MM (1999).

Blbouni

Blbouni (1996)

Film byl natočen v Torontu a Uxbridge v Ontariu.

Den mrtvých

Den mrtvých (1985)

Interiér bunkru, ve kterém se tento film skoro celý odehrává, se natáčel poblíž Pittsburghu u Ellwood City. Komplex se nazývá Bunker interior a nachází se na adrese 1605 Old Route 18, Wampum, PA 16157.

Den mrtvých

Den mrtvých (1985)

Jediný film ze zombie série od George A. Romera, kde se nikdo z hlavních přeživších nepromění v zombie.

Den mrtvých

Den mrtvých (1985)

Když letí hlavní hrdinové vrtulníkem nad městem a koukají dolů, je možné vidět hned dvě jedoucí auta v čase 00:01:22. Jedná se o chybu, protože ve městě by podle filmu neměl být nikdo živý krom+ oživlých mrtvol.

Flash

Flash (2023)

V paralerním vesmíru, kam se Flash (Ezra Miller) dostane, je hodně zmiňováno, že Martyho McFlye hraje v Návrat do budoucnosti (1985) Eric Stoltz. Ve skutečnosti měl Eric Stoltz skutečně Martyho Mcflye hrát a jsou dohledatelné i některé natočené scény s ním, než ho nahradil Michael J. Fox.

Hangár 14

Hangár 14 (2011)

Masku klauna jednoho z lupičů bylo možné zahlédnout také ve snímku Recoil (2011), kde rovněž hlavní roli ztvárnil Steve Austin a za kterou také stojí společnost Nasser group.

Insidious

Insidious (2010)

Když se Josh (Patrick Wilson) dostane do jiné dimenze, narazí na podivnou rodinku v obýváku, kterou zastřelí dívka brokovnicí. Její trest (za to, že je zavraždila) je, že tento moment musí znovu a znovu opakovat a důvod, proč se všichni usmívají, je ten, že si to při neustálém opakování oblíbili.

Johnny English znovu zasahuje

Johnny English znovu zasahuje (2018)

Když Johnny English (Rowan Atkinson) předvádí ve třídě kamufláž, aby ho vcházející do místnosti nezahlídl, tak ve skutečností tam v prvním střihu vůbec nestojí.

Komando postradatelných

Komando postradatelných (2012)

Natáčení probíhalo na Ukrajině, zejména v Sevastopol a Balaklavu na Krymu.

Leviathan

Leviathan (1989)

V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982).

Reklama