Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Zajímavosti k filmům (331)

Na opuštěném místě

Na opuštěném místě (1950)

Film měl původně jiný konec. Dix (Humphrey Bogart) v závěrečné hádce zabil Laurel (Gloria Grahame). Martha přišla do bytu a objevila tělo, zatímco Dix psal potichu svůj scénář. Zatknout se ho vydal jeho přítel. Poté, co dorazil, mu Dix řekl, že je se scénářem téměř hotov. Na poslední stránce scénáře byla napsána věta: "Narodil jsem se, když mě políbila, zemřel jsem, když mě opustila, žil jsem pár týdnu, co mě milovala." Tato scéna byla skutečně zfilmována, ale režisér Nicholas Ray před tím, než se film dostal k testovacímu publiku, tuto scénu přetočil koncem novým. Nechtěl, aby násilí byla jediná možnost, jak z toho ven. Nechal vyklidit plac včetně Lauren Bacallové, která v té době byla navštívit svého manžela Humphrey Bogarta. Zůstal jen Bogart, Gloria Grahamová, Art Smith, který se ve scéně nakonec neobjevil, a kameraman se zvukařem. Závěrečná scéna byla poté improvizována tak, jak jsme jí později mohli vidět.

Texican

Texican (1966)

Když Luke (Broderick Crawford) vyhrožuje Jessimu (Audie Murphy) s tím, že musí zmizet z města, než padne slunce na dveře salónu, jsou dveře opravdu ve stínu. V dalším záběru, kdy přijíždí Sandy (Luz Márquez), je vidět, jak na dveře svítí slunce. V dalším prostřihu jsou opět ve stínu.

Texican

Texican (1966)

Průměrná délka záběru je 7 vteřin.

Příběh Glenna Millera

Příběh Glenna Millera (1954)

Ekvivalentem 24 000 amerických dolarů, které obdržel Glenn Miller (James Stewart) za desku "Moonlight Serenade", by o 60 let později v roce 2014 bylo 393 600 dolarů.

Pocta zločinci

Pocta zločinci (1956)

Původně měl zvtvárnit Jeremyho Rodericka Spencer Tracy, ale byl nahrazen James Cagneyem. Tracy si totiž stěžoval a spolupráci odkládal, protože se mu nelíbilo, že místo natáčení je ve vysoké nadmořské výšce ve skaliských horách. To mělo za následek hercovo propuštění od firmy MGM, ve které byl Tracy již od roku 1935.

Pocta zločinci

Pocta zločinci (1956)

Původně měl roli Steva Millera ztvárnit Robert Francis, ale dva týdny před natáčením zemřel při leteckém neštěstí.

Střelec

Střelec (1976)

Při interview byl Ron Howard dotázán, zda-li mu John Wayne dal během natáčení nějaké rady. Howard na to odpověděl, že si ho během natáčení závěrečné přestřelky vzal Wayne skutečně stranou. Howard prý poté netrpělivě očekával nějakou užitečnou radu a Wayne mu prý pověděl jen: "Rone, jestliže chceš vypadat hrozivě, tak zavři pusu."

The Big Trees

The Big Trees (1952)

Kirk Douglas ve své autobiografii "Ragman's Son" uvedl, že ve filmu The big trees hrál bez nároku na honorář pod podmínkou, že studio Warner Bros. zruší jeho kontrakt a on bude znovu volným hercem.

Milionová bankovka

Milionová bankovka (1954)

V roce 1903 byl 1 000 000 liber srovnatelný s 100 000 000 americkými dolary nebo 65 000 000 librami v roce 2014.

Karibští piráti

Karibští piráti (1942)

Scéna, kdy herce obaluje chobotnice svými chapadly, byly natočeny tak, že herci se z chapadel odmotávaly a poté byl záběr ve filmu puštěn obráceně.

Karibští piráti

Karibští piráti (1942)

Podvodní scény na parníku Southern Cross se natáčely dva měsíce.

Karibští piráti

Karibští piráti (1942)

Světová premiéra se konala 18. března 1942 v nově zrekonstruovaném El Capitan Theater na Hollywood Blvd. v Los Angeles. Současně s premiérou proběhla i oslava 30 let Paramountu a 30 let Cecila B. DeMilleho. Zúčastnilo se okolo 3 000 lidí a výtěžek šel na námořní podpůrný fond.

Karibští piráti

Karibští piráti (1942)

John Wayne během natáčení utrpěl zranění ucha, které mu zabránilo sloužit v armádě během 2. světové války.

Reklama