Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (81)

Zlá krev - Bette and Joan

Zlá krev - Bette and Joan (2017) (série)

Obě hlavní herečky jsou o dost starší než byli herečky, které v té době hrají. Bette Davis bylo 54 let, když natáčela film Co se vlastně stalo s Baby Jane? (1962) - Susan Sarandon je 70 let. Joan Crawford bylo při natáčení 56 let a Jessice Lange je 67 let. Není to ale jediný věkový rozdíl v seriálu. Alfred Molina v seriálu hraje roli režiséra Roberta Aldriche, kterému při natáčení bylo 44 let, Alfredovi je 63 let. Naopak Stanley Tucci, kterému je 56 let ztvárnil roli Jacka L. Warnera, kterému v té době bylo 70 let.

Stranger Things

Stranger Things (2016) (seriál)

Tvůrci seriálu bratři Matt a Ross Dufferovi po 1. sérii prohlásili, že nechtějí odhalit úplně vše o světě Vzhůru nohama, ale že napsali 30stránkový dokument o tom, "co to všechno znamená, odkud monstrum přichází a proč tu nejsou žádná další monstra."

Stranger Things

Stranger Things (2016) (seriál)

Představitelé hlavních rolí museli před natáčením zhlédnout známé osmdesátkové dětské filmy jako Stůj při mně (1986) nebo Rošťáci (1985). Totéž platilo i pro scenáristy.

Noční zvířata

Noční zvířata (2016)

Režisér snímku Tom Ford je ve skutečnosti módním návrhářem, ve filmu se ale neobjeví ani jedno oblečení jeho značky, protože nechtěl ve filmu dělat reklamu svým produktům.

Koruna

Koruna (2016) (seriál)

Claire Foy (královna Alžběta II.) je o čtyři roky starší než Vanessa Kirby (princezna Margaret). Jejich věkový rozdíl je tedy stejný jako u reálné královny a její sestry.

Koruna

Koruna (2016) (seriál)

Americký herec John Lithgow se na svou roli Winstona Churchilla připravoval s dialogovým koučem Williamem Conacherem, s nímž trénovali i někteří britští herci kvůli drobným změnám v anglickém přízvuku během desetiletí. Lithgow si během natáčení dával do nosních dírek vatu, aby lépe trefil Churchillovu barvu hlasu a intonaci.

Cesta kovbojů

Cesta kovbojů (1994)

Travis Tritt, který nazpíval hlavní píseň k filmu, se sám objeví v rodeové scéně hned na začátku filmu.

Mr. Robot

Mr. Robot (2015) (seriál)

Grace Gummer se kvůli roli agentky FBI Dominique Dipierro musela naučit střílet.

Mr. Robot

Mr. Robot (2015) (seriál)

Celkem 164 herců bylo zvažováno pro hlavní roli Elliota, nakonec si tvůrce seriálu vybral Ramiho Maleka.

Mr. Robot

Mr. Robot (2015) (seriál)

Rami Malek (Elliot) si při natáčení několikrát vystřelil ze svých kolegů. Například herečce Carly Chaikin (Darlene) vyzdobil auto gumovými medvídky, což je nejoblíbenější sladkost její postavy.

Reklama