Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (27)

Bratři

Bratři (2023)

Ve chvíli, kdy se Ctirad (Jan Nedbal) s Josefem (Oskar Hes) vydávají na tancovačku (přepadení fízlárny v Chlumci), si Ctirad v pokoji před zrcadlem upraví uzel kravaty. Uzel má dotažený ještě ve chvíli, kdy se plíží okolo spící matky (Tatiana Dyková). Matka Ctiradovi po procitnutí v následujícím záběru stejného obrazu před odchodem upraví úplně volný uzel na kravatě.

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 3

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 3 (2024) (epizoda)

Při pohledu do režie na výstup Miss Petty je vidět na monitoru s výběrem záběrů z jednotlivých kamer č.1-4, že Miss Petty zdvihá ruce, zatímco na monitoru s vysíláním drží mikrofon a zpívá.

Fauda - Episode 2

Fauda - Episode 2 (2020) (epizoda)

Při útoku zasáhne Doron (Lior Raz) prchajícího Fauziho Hamdama (Amir Khatib) zezadu do levé lopatky. Ovšem při dalších záběrech útěku má Fauzi průstřel v pravé polovině hrudníku.

Oktopus

Oktopus (2023) (seriál)

Kdykoliv jede v seriálu kapitán Dítě (Miroslav Krobot) kamkoliv po České republice motorákem, vždy je to vůz M152.0002., druhý prototyp této řady.

9. duben

9. duben (2015)

Při ústupu jednotky do vsi je v pozadí vidět stojící autobus Praga RN, vyráběný ČSR od roku 1933. Po kapitulaci odjíždí jednotka do zajetí autobusem Škoda 706 RO, vyráběným v Československu od roku 1947.

Jan Žižka

Jan Žižka (2022)

Scéna, ve které verbíř (Ben Cristovao) při příjezdu Kateřiny (Sophie Lowe) s Jindřichem z Rožmberka (Til Schweiger) zabije kamenem odmítajícího vesničana, a scéna, v níž věší rožmberští Davida (Sean Connor Renwick) za pomoc Žižkovi, byly natočeny v Dolském mlýně v Národním parku České Švýcarsko.

Na vodě - Utopená

Na vodě - Utopená (2016) (epizoda)

Ve chvíli, kdy Bára skočí sebevražedný skok z mostu, lze v záběru zahlédnout příď druhého člunu, ze kterého ve skurečnosti skočila.

Na vodě

Na vodě (2016) (seriál)

Záběry seriálové loděnice byly natočeny v loděnici na Libeňském ostrově a v loděnici Českého Yacht Klubu v Podolí.

Na vodě - Na dně

Na vodě - Na dně (2016) (epizoda)

Hugo (Lukáš Langmajer) spadne při sebevraždě do Vltavy z Trojského mostu a poté, co se nechá proudem unášet, se octne v malé zátoce plné dobrodružství pod Vyšehradem, cca 9,5 km proti proudu...

Bombardování

Bombardování (2021)

Matka malé pohřešované Evy vyjde v čase 01:32:00 před divadlo. Poté, co jí Henry sdělí, že Eva šla domů, rozeběhne se za ní. Ze schodů před divadlem se vydá do ulice po své pravé ruce, kam Eva skutečně odešla. Při běhu ulicí odbočí na první křižovatce vpravo. Následnou křižovatku proběhne rovně. Na další křižovatce odbočí vpravo a hned na následující křižovatce znovu vpravo, Tudíž se vrátí na ulici, kde hoří škola a je i divadlo. Nepolevuje v běhu a usilovně běží, aby těsně před divadlem odbočila vpravo do ulice, jejíž opačný konec minula hned na začátku běhu. Kdyby se před vchodem do divadla vydala rovnou vlevo a odbočila do první ulice vlevo, je hned na tom samém místě, jako na konci celého běhu.

Případy 1. oddělení - Policajt na odstřel

Případy 1. oddělení - Policajt na odstřel (2014) (epizoda)

Narkomani se schovávali v ulici Vítkova v pražském Karlíně. Na stejném místě byly mimo exteréru natočeny i interiéry. Chodba se schodištěm odpovídá domu a dokonce půdorys bytu je shodný s půdorysem bytu za dveřmi jimiž v příběhu vnikne „zásahovka“ dovnitř.

Stíny v mlze - Strach

Stíny v mlze - Strach (2022) (epizoda)

Po 27. minutě jedou Černý (Jiří Vyorálek) s Malou (Petra Špalková) ve služebním vozidle vybaveným výstražným světelným a zvukovým zařízením. Vozidlo ve výjezdu při jejich komunikaci, i přes jejich pozorovatelnou nečinnost, mění tón výstrahy. Tak to nefunguje, vždy je potřeba manuálního zásahu řidiče či spolujezdce.

Vražedné stíny

Vražedné stíny (2022) (TV film)

V čase 24:42 rozbalí Viktor úřední obálku a z vložené bublinkové fólie vyjme samostatnou paměťovou kartu. Při prohlídce fotografií ho vyruší matka a Viktor kartu uklízí do pouzdra, jež se odkudsi objeví na bublinkové fólii.

Bestie

Bestie (1988)

Ve scéna po průjezdu průsmykem, kdy posádka T-55 hledá svou pozici na mapě, má tank 351 na čelním pancíři návarek s šestimístným číslem 130545. O 5 minut později ve scéně u otrávené studny má tank hrající T-55 č. 351 na čelním pancíři přivařeně číslo 180300. Tento druhý tank s tímto číslem odehraje zbytek příběhu.

Stíny v mlze - Hardcore

Stíny v mlze - Hardcore (2022) (epizoda)

V obrazu z průzkumu Octavie zavražděného, cca v čase 18:45, kriminalistický technik po otevření kufru připaží holou levou ruku bez rukavice, kterou si v předchozím záběru nasadil.

Devadesátky - Král diskoték

Devadesátky - Král diskoték (2022) (epizoda)

Ve 46. minutě před zlatnictvím si npor. Tůma (Ondřej Sokol) „zesiluje“ hlášení o odvolání pátrací akce Marcel na ovladači majákové rampy Tesla AZD 530. Toto ovládání nemá s radiostanicí nic společného. Paradoxně tento „tajný“ Forman ani není majákovou rampou vybaven a není vybaven ani RDST, protože mu chybí na střeše metrový stříbrný prut antény od radiostanice.

Reklama