Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (52)

X-Men: Apokalypsa

X-Men: Apokalypsa (2016)

Když Apokalypsa (Oscar Isaac) čerpá informace z televize v Káhiře, mihne se na obrazovce obří socha sedícího Buddhy (Tian Tan Buddha), která je vysoká 34 metrů a nachází se na ostrově Lantau v Hongkongu. Její výstavba začala v roce 1990 a dokončena byla v roce 1993. Děj filmu se však odehrává v roce 1983, socha nebyla v té době tedy ani rozestavěna.

Everest

Everest (2015)

Šerpa Ang Dorje (ve filmu Ang Phula Sherpa) vylezl na Everest celkem sedmnáctkrát.

Everest

Everest (2015)

Jon Krakauer (ve filmu Michael Kelly) o událostech napsal oceňovanou knihu "Peklo blízko nebe" ("Into Thin Air: A Personal Account of the Mt. Everest Disaster").

Creed

Creed (2015)

Postavu Stitche hraje Jacob Duran, který tuto přezdívku nosí i ve skutečném životě. Hraje zde v podstatě sebe, jelikož je povoláním tzv. cutman - člověk, který se mezi jednotlivými koly stará o zdraví bojovníků a ošetřuje jim rány utržené v zápase. Stitch je známý především z MMA zápasů organizace UFC, ale pracuje i s hvězdami boxu, jako jsou například bratři Vladimír a Vitalij Kličkovi. Duran se objevuje již v předchozím dílu Rocky Balboa (2006), a to v rohu Rockyho (Sylvester Stallone) oponenta Masona 'The Line' Dixona (Antonio Tarver).

Ztraceni v Mnichově

Ztraceni v Mnichově (2015)

První příležitost vidět film diváci měli v rámci veřejné pracovni projekce na letním filmovém a hudebním festivalu Slavonice Fest 2015.

Expendables: Postradatelní 3

Expendables: Postradatelní 3 (2014)

Ve filmu si zahrála i tehdejší pravděpodobně nejslavnější hvězda ženského MMA Ronda Rousey (Luna), v té době ženská šampionka UFC a zároveň první šampionka této organizace. Po bývalém šampionovi Randym Coutureovi (Toll Road) se tak jedná o další hvězdu UFC v tomto filmu. Pro Rousey šlo o filmový debut, přestože se o několik měsíců dříve objevila na plátnech ve snímku Rychle a zběsile 7 (2015), v němž ovšem získala roli o několik týdnů později.

Tapped Out

Tapped Out (2014)

Ve filmu hraje několik tehdejšíh hvězd světového MMA, mezi nimi tehdejší UFC šampion střední váhy Anderson Silva, bývalý šampion UFC light-heavy weight váhové kategorie Lyoto Machida a UFC fighter Krzysztof Soszynski.

Pěsti ze železa

Pěsti ze železa (2012)

V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze.

Červený pás

Červený pás (2008)

Moderátora Dylana Flynna hraje Randy Couture, jeden z nejpopulárnějších bývalých amerických MMA zápasníků. Sám příležitostně spolukomentuje některé zápasy a show před a po turnajích UFC.

Červený pás

Červený pás (2008)

Když se do záběru na začátku turnaje dostane moderátor, který se představí jako Mike Goldberg a dělá rozhovor s Joshem Raffertym, jedná se o skutečného komentátora zápasů UFC Mike Goldberga a zápasníka MMA Raffertyho, který se objevil i v reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005).

Červený pás

Červený pás (2008)

Červený pás (Red Belt) je nejvyšším pásem, který je možné v Brazilian Jiu-Jitsu získat. Zaslouží si jej pouze někdo, jehož sláva a vliv ho vynesla na vrchol tohoto bojového umění a podle všeobecných pravidel je možné ho získat až ve vysokém věku.

Dealer

Dealer (2012)

Herec Zlatko Buric si zahrál i v původní dánské trilogii Pusher režiséra Nicolase Windinga Refna, a to dokonce i stejnou postavu - mafiána Mila.

Dealer

Dealer (1996)

Znak na výloze srbského podniku, kde se se Srby potkává Frank (Kim Bodnia), je znak srbského fotbalového klubu Crvena zvezda.

Jako zabít ptáčka

Jako zabít ptáčka (1962)

Postava Attica Finche (Gregory Peck) je zmíněna i v seriálu z právnického prostředí Kravaťáci (od r. 2011). Jedna z hlavních postav seriálu nazve jménem Atticus Finch žalobce, který má projev o lidských právech a hodnotách, na kterých je postavena Americká ústava.

Jako zabít ptáčka

Jako zabít ptáčka (1962)

Atticus Finch (Gregory Peck) byl v roce 2003 zvolen Americkým filmovým institutem jako "největší hrdina amerického filmu".

Reklama