Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo štvrtom diely vyvražďovacej americkej filmovej série "Piatok trinásteho" sa prvý krát objavuje postava Tommyho Jarvisa. Tu ešte len ako malý chlapec. V nasledujúcich dvoch pokračovaniach čelil Jasonovi už ako dospelý muž. Snímok "The Friday the 13th: The Final Chapter" ("Piatok trinásteho 4") je plný predmanželského sexu, krvi, surového násilia a vrážd. V tomto filme zomrelo násilnou smrťou šesť mužov a sedem žien, dovedna trinásť ľudí. Je to masaker, ktorý určite ocenia všetci milovníci old schoolových horrorov. Jason Voorhees je Slasher King! **** ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Já teda nevím, ale mě tento díl vůbec nesedl. Dokonce mi přijde ještě snad o něco slabší jak jednička. Divím se, že se to po výborné trojce tak nevydařilo. Ani se mi nelíbilo to pojetí s tím malým chlapcem. Postavy mi přišly dost nudné a nezáživné, snad nikoho jsem si nemohl oblíbit. Jason se tu od cca druhé poloviny začne víc objevovat, ale také moc neoslní. Navíc režijní stránka se vrátila na úroveň prvního dílu, nebo snad i trochu hůře. Takže mě nic nedokázalo pořádně vyděsit. Krvavé to bylo, ale nebyla v tom žádná intenzita. I hudba byla dost utlumenější. Prostě to bylo ve všech směrech obyčejné až amatérské. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito byl zdatný režisér hororů - tento díl Pátku nebo The prowler, i akčních válů - Missing in action nebo Invasion USA. Na speciální efekty si přizval svého oblíbeného maskéra Toma Saviniho a ten se postaral o skvělé mordy a Jasonův zdeformovaný obličej, který ukáže na konci filmu. Čtvrté pokračování začíná přesně tam, kde končí trojka a "mrtvého" Jasona odvážejí do městské márnice, odkud po chvíli a dvou vydařených mordech utíká zpět ke svému milovanému Křišťálovému jezeru, kde na něho čeká nová parta teenagerů, kteří si chtějí užít víkend po svém a Jason jim to opět překazí. Velmi dobré pokračování zatím neupadající série . ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl začne úvodním shrnutím předcházejících dílů, které nové diváky pěkně uvede do děje. Je to dobrý sestřih, ve kterém vidíme dobré scény z filmů, které nijak zvlášť dobré nebyly. Pátek třináctého 4 není bohužel opět ničím výjimečným. Jde o poměrně nadržený film s dostatkem erotiky. Dojde dokonce i na obnažená sexy dvojčata. Hlavní parta teenagerů jsou hrozná košťata a jedním z hlavních hrdinů je i divný kluk, co si vyrábí na svůj věk dost propracované masky. Tento klučina je občas svědkem nějaké nadrženosti partičky odvedle, což je docela ujetý. Místo pořádného hororového zabíjení je podstatná část filmu o těch mladých pitomcích a tom divným klučinovi. Do toho jen Jason vždy vyjde ze zálohy a rychle někoho kuchne. Trochu víc zabíjet se začne až v samotném závěru, který má zajímavý nápad, ale bohužel je zpracován šíleně trapně. Mamka divnýho klučiny bojuje o život, zatímco on si dramaticky vyholuje hlavu kvůli svému divnému plánu... Nefunguje to. Hodně slabý díl Pátku 13. (4/10) ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Tommy (Corey Feldman) hraje ve filmu arkádovou videohru Zaxxon, která vyšla v roce 1982. (Stocki)
  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama