Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito byl zdatný režisér hororů - tento díl Pátku nebo The prowler, i akčních válů - Missing in action nebo Invasion USA. Na speciální efekty si přizval svého oblíbeného maskéra Toma Saviniho a ten se postaral o skvělé mordy a Jasonův zdeformovaný obličej, který ukáže na konci filmu. Čtvrté pokračování začíná přesně tam, kde končí trojka a "mrtvého" Jasona odvážejí do městské márnice, odkud po chvíli a dvou vydařených mordech utíká zpět ke svému milovanému Křišťálovému jezeru, kde na něho čeká nová parta teenagerů, kteří si chtějí užít víkend po svém a Jason jim to opět překazí. Velmi dobré pokračování zatím neupadající série . ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po hloupé trojce,která klasickou syrovou pátkotřináctkovou atmosféru posunula až někde do debilního čehosi-přichází čtverka ,která má evidentně v úmyslu napravit napáchané škody a vše definitivně ukončit dříve než se to totálně zvrhne(dnes už bohužel víme,že šlo o pokus neúspěšný).............A opravdu je to o poznání lepší a koukatelnější-stále však daleko za prvními dvěma díly.....Jde o čistou tupou vyvražďovačku s bandou naprosto kreténských a trapných (ten tanec to je opravdu vrchol trapnosti) tínejdžrů,kteří vůbec netuší,že svět se točí i kolem něčeho jiného než je dnešní šukačka s ...no s kýmkoliv.......V této rovině se Jason stává mým hrdinou,protože zbavuje svět těchhle věčně naddržených ,trapně tupých postav.......................no abych to zkrátil=Mnohé chyby byly napraveny,atmosféra se lehce zotavila,Jason působí trošku chytřeji,všem jsem tu smrt přál,a i když jsem se chvílema nudil,tak se to dalo skousnout.....60% ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

S třetím dílem nejlepší z celé série.Naproti předchozímu dílu se akce rozjede hned od začátku filmu a nepřetržitě trvá až do samého závěru.Parádní série vkusných a originálních gore vyvražďovaček,kde se nešetří všemi různými zahradnickými potřebami a litry krve.Jason se rozjíždí jako v žádném jiném díle,o to větší je možná pak zklamání jakej gumák se z něj vyklube na úplném závěru filmu a jak hravě ho mládežnický zbytek,který jěště zůstal na živu,vyřídí(sorry za spam)...samozřejmě všichni víme že ne na dlouho:).. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ted White (Jason) odmítal mluvit s ostatními herci na place, aby se od nich distancoval a měli z něj větší strach. (Stocki)
  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama