Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílná televizní minisérie režiséra Andreie Konchalovského vychází z dávného Homérova eposu o muži, který musel překonat mnoho životních překážek na své strastiplné cestě, aby se po dvacetiletém odloučení vrátil ke své milované Penelopé. (oficiální text distributora)

Recenze (56)

curunir 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné spracovanie Homérovho eposu a taktiež jedno z najlepších hallmarkovských spracovaní antických mýtov, pričom porovnanie s Iáson a argonautami a Herculom je až žalostné. Trikovo možno film nie je až na takej vysokej úrovni, rozhodne však nijako neurazí. Hlavne potom treba vyzdvihnúť plavbu v jaskyni, kde sídlia príšery Skylla a Charybda, táto scéna má až hororový ráz. Ďalším príjemným spestrením je okrem skvelého výkonu Armanda Assante (pamatäm si ho hlavne ako Odysea a z 1492) aj účasť viac či menej známych hviezd ako Isabella Rossellini či Christopher Lee alebo Nicholas Clay (Lancelot z Excaliburu). Film má však aj niekoľko nudnejších pasáži, preto som zvažoval či dám 3* alebo 4*, avšak už dlhšie som to nevidel takže zatiaľ musím prihoršiť, aby som to náhodou nejak neprehnal. S ocenení spomeniem 2 ceny Emmy za najlepšiu réžiu a vizuálne efekty a 2 nominácie na Zlatý glóbus. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Laciné - ale někdy méně je více. Armand Assante rozhodně hraje dobře. Nudné to opravdu není, i když stopáž vypadá vražedně. Triky nejsou žádná hrůza. A bylo moc dobře, jak do děje zahrnuli i samotné bohy. To bylo dobré. (To úplně chybí v moderní a rozpočtově znýčkané "Troji"). Konec je fakt brutus. Překvapil mě. Učebnicová ukázka manželské oddanosti. (Já osobně bych zůstal u Kalypsó). ()

Reklama

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Tenhle tv film, produkovaný pro Hallmark, považuji za jeden z těch opravdu zdařilých. Líbí se mi i po letech a nejspíš líbit nepřestane především díky věrnosti své předloze, ale i výpravě a hereckému obsazení, na které se mi pořád hezky kouká. Miluji antiku a řeckou mytologii. Řečeno metaforou, jako mají teď někteří Tolkiena, já měla básníka Homéra, ale i pana Petišku. P.S. Dnes je ovšem mým favoritem řecký bůh Kairos. Sympaťák, kterého preferuji i v obecné rovině životaběhu:-). ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené televizní zpracování Homérova eposu. Dokonce velká část filmu se drží velmi věrohodně předlohy. Počítačové efekty nejsou špatné, když bereme v potaz, že se jedná o televizní zpracování z roku 1997. Herci byli dobře vybráni do svých rolí. Sice Armand Assante hraje dobře, ale raději bych viděl jako Odyssea Seana Beana. Silné 4. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, takle se to nějak mohlo stát :o). Řecký báje a pověsti mě hodně braly , když sem malej. Od těch dob se toho natočilo celkem dost, ale na to, že je to poměrně oriinální, tak bych čekal mnohem víc filmů. Nede všemi jednoznačně kraluje Souboj titánl, kterej byl ve všech ohledech průkopnickej. Tenhle kousek není špatnej, hlavně teda dějem. Je to poutavý dobrodrůžo s absolutně obyčejnými efekty, což působí už celkem komicky, ale chápu to :o). 3 hodiny je dlouhá doba, ale na 3x jsem to dokoukal :o) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Nakrúcanie prebehlo na Malte a v Turecku. (Sunwheel)
  • Když se narodí Telemachos, je ihned po porodu ukázán v rukou Odyssea (Armand Assante) a je krásně čistý, což je nesmysl, jelikož dítě po porodu má na sobě vždy nějaké nečistoty, např. krev atd. (Dvorik)
  • V záběru, kdy se Polites (Roger Ashton-Griffiths) přeměňuje z vepře na člověka a padá na zem, má na sobě jakési spodní prádlo, avšak v dalším záběru, kdy v hvěvu začne nahánět své kumpány a zepředu se zakrývá pláštěm, tak je zezadu vidět, že na sobě jinak nemá nic. (Nick321)

Reklama

Reklama