Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

diodoros 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý to celé "rozpohyboval". Prvý diel animovaného filmového Asterixa, ktorý oboznámil filmové plátno s dedinou odbojných Galov, ktorá sa odmieta poddať rímskej moci... a zvyšok poznáme. Možno to ešte animáciou a kvalitou nedosiahne na svojich nasledovníkov, ale svojim prepracovaným scenárom, hláškami a najmä scénkami (hlavne vražednou scénou s jahodami), ktoré sa nehrajú na žiadne vyššie posolstvo, ale jednoducho zabávajú, to stále prekonáva niektoré animované detinské komédie vznikajúce dodnes, takže svojich 5* si zaslúži. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takže jak už jsem říkal několikrát, miluju komiksy s Asterixem stejně tak, jak mám rád filmy s ním. Na adaptaci prvního komiksu jsem se ohromně těšil a byl jsem zvědav na výsledek, protože jsem ho četl. A nebyl jsem ani trochu zklamán. Příběh perfektní, bavil jsem se skvěle, jen mi vadilo, že Obelix byl odsunut do pozadí, celkem mi tady chyběl. Kresba mi vůbec nevadila, i když samozřejmě kouzlu té původní komiksové nedosahuje. Holt ohromná sranda a nic jiného, pěkně mi to uteklo a těším se samozřejmě na další, pár jsem jich ještě neviděl. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Co se příběhu týče, je i tento Asterix na tradiční nadprůměrné úrovni. Bohužel film podtrhává silně podprůměrná animace. Ta je plná negativních trendů v animaci té doby. Trochu to připomíná například epizody Toma a Jerryho ze 70. let, které znamenaly po technické stránce velkou stagnaci. Některé scény působí vysloveně odfláknutě. A jelikož Asterix je velký fenomém, myslím, že i tenkrát zasluhoval důstojnější zpracování. Horší je i hudební doprovod. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podobně jako komiks je tohle takový rozjezd, takže na plné hodnocení to není, nicméně převod se zdařil na jedničku narozdíl od osobních propadáků z posledních let (hraná Kleopatra, Amerika, Vikingové). Též je zajímavé a po třiatřiceti komiksech i nezvyklé, že Obelix tu je pouze vedlejší postava. Mimochodem, nejvíce asi budu souhlasit s B!shopem, hlavně co se týče Limova komentáře, jehož první věta je, řekněme, troufalá. Animované filmy paskvil vůbec nejsou, sice je pravda, že v něčem bývá papírová verze lepší (hodně je to vidět třeba u Británie), nicméně tohle hodit do koše nelze. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika, která mě pobavila, když jsem byl naposledy nemocný. Na chvíli odvedla mé myšlenky jinam a já jen ležel v posteli a pořádně se vypotil. Za to jí patří díky. Po pár letech si z filmu nic nepamatuji a popravdě nemám ani důvod si jej pustit znovu, snad některý další díl. Tři hvězdy si ale zaslouží. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama