Reklama

Reklama

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

Terva 

všechny recenze uživatele

Rodina Griswoldových jede do Evropy - na stejné úrovni jako před tím. Scénář : John Hughes a Robert Klane. Kamera : Robert Paynter. Hudba : Charles Fox. Hrají : Chevy Chase jako Clark Griswold, Beverly D'Angelo jako Ellen Griswoldová, Jason Lively jako Russell Griswold, Dana Hill jako Audrey Griswoldová. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle mě je ze všech dovolených nejlepší. Film střídá často prostředí a hodně konfrontuje názory členů rodiny, čímž vzniká humor a neopakovatelné scény. Jmenuju alespoň záměnu s čísly z Německa :-) Cameo role Erica Idlea potěší, ve francouzské části se v roli záporáka zaskví Victor Lanoux a v roli dámy s psíčkem na Eiffelovce se mihne Alice Sapritch, ale tu tady moc lidí znát nebude... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

So scenárom sa tu podľa mňa dali robiť divy a mohlo to byť oveľa šťavnatejšie. Nechápem tento výpadok. Veď zvyky, tradície, pamiatky a štýly života každej krajiny sa dali tak neskutočne krásne zosmiešniť alebo zosmiešniť samotných Griswaldovcov, že to mohol byť triumf nad jednotkou. Škoda mierneho poklesu humoru, no stále je to pozerateľná rodinná záležitosť. 70%. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která je zajímavá zejména tím, že neustále mění prostředí, ve kterých se odehrává. Některé scény z filmu jsou oprqavdu vydařené a velmi mě pobavily, za všechny musím zmínit třeba tu na kruhovém objezdu v Londýně nebo nečekaná návštěva u domnělé rodiny v Německu. Film je zkrátka nabitý od začátku do konce zábavnými scénkami, takže se člověk ani chvilku nenudí. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Klasická Chevyho oddechovka, která sice často sklouzává do průměrných vod humoru, přesto jsou některé fórky opravdu vypečené (oplzlý číšník v Paříži) a osobně mě hodně pobavilo, jak si tvůrci střílí z Amíků jako takových. Podařené camea Robbieho Coltranea a zejména Erica Idlea mě pak nutí jít na oprávněnou šedesátku. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (19)

  • Cyklistu, do kterého Clark v Anglii narazí, si zahrál Eric Idle – jeden z členů slavné komediální skupiny Monty Python. (10milda)

Reklama

Reklama