Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Western ? Proč western ? Vždyť se jedná o trochu upravený životopisný film. Watt Earp byl skutečnou postavou 19.století na "divokém západě". Kevin COSTNER se této postavy zhostil velmi dobře. Earp byl vynikající střelec, ale nebyl to zabiják. V dějinách Ameriky na počátku osídlování západu hrál velmi důležitou roli a je kladně historiky hodnocen. Film je ovšem zbytečně dlouhý, některé scény by se daly i vystřihnout, protože nejsou až tak důležité pro pochopení děje a postavy Wyatta Earpa. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První třetina pojednávající o životě Wyatta Earpa předtím než se stal obávaným strážcem zákona mohla být o poznání kratší, ale po té, co se stal šerifem ve Wichitě se film nezvykle rozjel a po jeho skončení jsem byl nezvykle nadšen, takže i přes tu brzdu na začátku se nerozpakuji dát pět hvězdiček, ačkoliv Tombstone s Kurtem Russellem natočený o rok dřív pořád o trošičku vede. Nejvíc ze všech postav mi seděl asi Doc Holliday v podání Dennise Quaida. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western o legendách mezi muži zákona, na můj vkus však velmi pomalý úvod. Kdo má zálibu v kovbojkách a přežije úvodní nudu, ten bude po zásluze odměněn filmovým zpracováním slavné přestřelky u O.K. Corral a následnou vendettou (jenom by se nikdo neměl divit historickým nepřesnostem, např. ohledně atentátů na bratry Morgana a Virgila a pár dalších). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Home From The War ,3. Going To Town ,4. The Wagon Chase ,5. Mattie Wants Children ,6. Railroad ,7. Nicholas Springs Wyatt ,8. Is That Your Hat? ,9. The Wedding ,10. Stillwell Makes Bail ,11. It All Ends Now ,12. Urilla Dies ,13. Tell Me About Missouri ,14. The Night Before ,15. O.K. Corral ,16. Down By The River ,17. Kill 'Em All ,18. Dodge City ,19. Leaving Dodge ,20. Indian Charlie ,21. We Stayed Too Long ,22. Winter To Spring ,23. It Happened That Way , ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Westernový velkofilm o jedné z nejznámějších postav Divokého západu. Příběh Wyatta Earpa byl zfilmován již nekolikrát a ať už přímo jeho nebo Doca Hollidaye ztvárnili v minulosti takoví velikáni, jako např. Burt Lancaster a Kirk Douglas nebo Henry Fonda. Kevin Costner potvrdil své herecké kvality a je pravděpodobně nejznámějším nebo nejikoničtějším Earpem v dosavadní kinematografii, což je možná dáno také samotným názvem snímku, ale také pompézností, s níž je Kasdanův film pojat. Na můj vkus je však až příliš rozvláčný, ovšem u životopisného počinu, který se snaží zachytit život tak slavné osobnosti od jejího dětství až po stáří a seznámíme se tak s jeho otcem (skvělý Hackman) či první láskou a ženou, je to poměrně pochopitelné, obzvlášť, když se zaměřuje nejen na slavné události typu O.K. Corral, ale velikou pozornost věnuje samotné osobě Earpa a jeho vývoji, tudíž tu nechybí vášeň, emoce, ale pochopitelně akce nasáklá krví. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)
  • Kevin Costner původně dostal nabídku hrát Wyatta ve filmu Tombstone (1993) dokonce za vyšší honorář. S tvůrci se však neshodl na charakteru titulní postavy a dal přednost Kasdanovu snímku. (kenny.h)
  • Ve skutečnosti se Wyatt a Morgan stali pomocnými šerify až několik minut před přestřelkou u O.K. Corralu, kdy je Virgil spolu s Docem Hollidayem zplnomocnil. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama