Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Nejhorší film všech dob? Ten příští bude lepší“ Burton udělal pro Wooda přinejmenším tolik, co Wood pro nošení růžových angorových svetrů. Oběma patří má hluboká poklona za nakažlivý entuziasmus. Dostal jsem chuť obvolat příbuzné, vystřihnout z kartonu dekorace, nasprejovat nějaké staré talíře a začít točit. 90% Zajímavé komentáře: POMO, Galadriel, MIMIC, A.Kesher, joker2 ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

...ED se zařadil po Sleepy Hollow a Big Fish mezi mé tři nejoblíbenější od TB. Velice chutný humor, který mi je mimořádně příjemný, stíhající Johny Deep jako režisér mistrovsky i zde potvrdil, proč byl nasazen do hlavní role. Budu se opakovat, ale tato černá komedie se dá vidět i vícekrát, pokaždé v ní najdete něco nového... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborný, stylově vybroušený klenot z dílny Tima Burtona, jeden z nejlepších filmů celé dekády. Jde o komedii, zároveň paradoxně o hold filmovému řemeslu a filmařským nadšencům všeho druhu. Snímek je skvěle obsazený a zahraný, má výborný scénář a divákovi nabídne řadu neobyčejně vtipných scén, které utkví v paměti. Film sice nebyl u počátků vzniku legendy o Edu Woodovi, ale výrazně napomohl jejímu rozšíření a vzniku určitého kultu tohoto poděsa na režisérském postu. Úspěchu filmu hodně napomohl herec-chameleon John Depp v hlavní roli, který svému hrdinovi vtiskl neodolatelný půvab. Celkový dojem: 95 %. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ nápaditosti z ktorého som unesený. Presne tá štylizácia na ktorú nedám dopustiť. Presne tu sa objavuje niečo brilantné. Ed Wood-ten excentrik, čo prevracia Hollywood naruby ako nohavice pred praním. Ed Wood-ten snaživec, čo sa márne (ne)pokúša stvoriť náročnú fil. väzbu a nezdary kompenzuje neutíchajúcou vášňou k profesii. Ed Wood-Maniak/milovník. Vzdať mu hold s takým neodmeraným dôrazom na jeho prazvláštne vlastnosti, neodbytné zaujatie alebo roztopašnú negramotnosť zvládne len neohroziteľný suverén. Keď mu k tomu hrá do karát úsečná mimická virtuozita (Landau) a vysoká osobnostná kvóta (Depp), tak sa rodí čosi posvätné. Navyše prihliadnuc k vybrúsenosti identikitu slávnych päťdesiatok či k dvornému prelnutiu dvoch na míle vzdialených zručností značí, že sme svedkami výstavy 24-karátového šperku-poctenia filmového neba. Tim Burton, Tim Burton, Tim Burton. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vidiet film o filme, respektive film o tom, ako sa mozu natacat filmy ma vzdy bavilo a ked je to podla skutocnosti, tak o to viac. Tim Burton vzdy dokaze pri kazdom filme nasadit aj stipku humoru, takze bavil som sa cely film a velmi sa mi pacil aj uvodny napad nechat mena hercov, ktori hraju vo filme na nahrobnych kamenoch. Normalne si mam chut zo zvedavosti pozriet aspon tie najznamejsie Woodove filmy GLEN OR GLENDA (1953) alebo PLAN 9 FROM OUTER SPACE (1959). Johnny Depp je ako vzdy skvely, k tomu netreba ziadny komentar, ale dobry bol aj Martin Landau v ulohe Bela Lugosiho. Jednoducho dalsi skvely filmik od Burtona, ktory sa mi dlhe roky vyhybal... 04.02.2010 _______ Johnny Depp - (Ed Wood) +++ Martin Landau - (Bela Lugosi) +++ Sarah Jessica Parker - (Dolores Fuller) +++ Patricia Arquette - (Kathy O´Hara) +++ Jeffrey Jones - (Criswell) +++ Vincent D´Onofrio - (Orson Welles) +++ Bill Murray - (Bunny Breckinridge) +++ Lisa Marie - (Vampira) +++ Produkcia: Tim Burton +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Ak budete snímku pozerať v originálnom znení, na premiére filmu Nevěsta monstra (1955) môžete počuť, ako na Lugosiho (Martin Landau) niekto zakričí "Mr. Landau!” (classic)
  • Johnny Depp (Ed Wood) si po natáčení filmu koupil dům v Las Vegas, který dříve patřil Belovi Lugosimu. Herec si v něm nechal vybudovat upíří místnost, dekorovanou upírskými maskami, kápěmi, tesáky, špičáky a plakáty slavných upírských filmů. Nechybí v něm ani vzácná kopie románu „Drákula“ Brama Stokera. Dům, který je známý pod jménem „Hrad“, stál Deppa kolem 2,3 milionů amerických dolarů. (Timy68)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama