Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 7 - Z literárního hrdiny je definitivně filmový tahák. Jenže doba se přeci jenom trochu změnila a producenti chápali, že je potřeba se začátkem další dekády udělat něco jinak a přispěchali se starým dobrým Bondem. Tím, že šlo o poslední štaci Seana Conneryho, který bral tehdy rekordní honorář, to bylo spíš o trošku beztvarém dobíhání do cíle. Bohužel i z jeho strany. Přesto tenhle kus několik vrcholů má. Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Žádná srdcovka z toho sice (pro mě) není, navíc některé akční sekvence (třeba ta v poušti nebo s ženskou přesilou) měly solidní potenciál, ale vytřískalo se toho z nich docela málo. Prostě mi to celé přišlo jako díl od všeho kousek, ale pořádně nic. Tempo nevyrovnané. A k ženám tentokrát 007 příliš galantní není. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.7__Divná bondovka se slabým scenářem a režijně celkem nezvládnutá, ovšem s intetresantními postavami (styloví zabijáci Wint a Kidd) Některé momenty zajímavé (Bond v rakvi, honička s lunochodem, aut. honička v Las Vegas), ale bohužel celkem nezáživný příběh. A propos Bond - nikdy bych nevěřil, že je možné za čtyři roky tak zestárnout. Sean se nám trochu zakulatil, už nepřipomínal toho sexy atleta, jako v začátcích, ale spíše takového strécu ve středním věku. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední klasická Conneryho Bondovka. Rozjezd je sice pomalý, ale konec stojí za to. Bond se mstí Blofeldovi za vraždu své ženy a jde po něm celý film. Ten ale změnil vizáž a má i další způsoby, jak Bonda mate. Celé je to o konstrukci obřího laseru, pomocí kterého může Blofeld vydírat světové mocnosti. Je tedy na Bondovi, aby ho zastavil. Hlavně závěrečné dobývání ropné plošiny se mi líbilo. Celou dobu po něm jdou teplí zabijáci,kteří ale nejsou nic moc. "Ten parfém odněkud znám." ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-7 Sean Connery se opět vrátil do své zřejmě neslavnější role, nicméně už to bohužel není ono. Po celou dobu stopáže jsem měl neutuchající dojem, že už ho James Bond unavuje a nebaví. Přičtěte si k tomu ještě genericky vykreslenou zápornou postavu či nezáživný příběh postrádající onu typickou jiskru a dostanete jednu z nejrozporuplnějších bondovek vůbec. Situaci sice zčásti zachraňuje duo zabijáků Wint a Kidd, avšak i přesto se neubráníte dojmu, že to celé šlo pojmout daleko, ale daleko lépe. Na samotný závěr je zde záhodno zmínit i vozidlo Ford Mustang Mach 1, které je součástí výtečně nasnímané automobilové honičky. (HBO GO) „Thank you very much. I was just out walking my rat and seem to have lost my way...“ ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Titulní píseň nazpívala Shirley Bassey, která už nazpívala píseň k filmu Goldfinger a později ještě k filmu Moonraker. (Colonist)
  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)

Reklama

Reklama