Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady si Hollywood asi chtěl trošku udělat legraci z Tří mušketýrů, ne? Charlie Sheen si po natáčení Žhavých výstřelů nasadil opasek, kožený trencle a klobouk s pérem na vrchu a myslí si, že mu budu žrát vážnější roli, když se tu chová úplně stejně jako ve Výstřelech? Kdyby si z toho tvůrci alespoň udělali legraci, ale já pořád čekal na moment, kdy se to zlomí a ono ani ne...Pořád tak stejně neutrálně vážný, rádoby vtipný, až se z filmu stala vysloveně neutrálně otravná adaptace, na kterou s radostí rychle zapomenu. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Jeden za všechny a všichni mě!!!! Snímek sice nemá nic společného s románovou předlohou a pravda ani s historií si neláme hlavu, ale když jsem byla malá, oblíbila jsem si ho pro jeho humornou stránku, slušné herecké obsazení a solidní akci. Melancholie převážila nad řekněme uváženějším a spravedlivějším hodnocením, navíc úlisný kardinál mě rozesmává dodnes. Tak tedy, proč ne? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle filmové zpracování se dost liší od proslulého románu Alexandra Dumase. Hned v úvodu třeba kardinál Richelieu rozpustí mušketýrský pluk, aby tak zbavil krále ochrany, a toho mimochodem uvidíme jako teenagera. Některé změny mohou být pro fanoušky románové předlohy nemalým šokem, ale tahle verze je spíše přizpůsobena mladému publiku, a to bude ochotné je tolerovat a nebude mu jistě vadit, že se natáčelo v kašírovaných kulisách v Rakousku. Setkáme se tedy s D´Artagnanem, Athosem, Porthosem a Aramisem, některé důležité dějové linie jsou oproti knize odsunuty na okraj, a prostor dostávají i humorné scény a Oliver Platt s nejasnou minulostí. Tentokrát však jsou záporáci velmi dobře zahráni a možná se přistihnete, že budete najednou fandit Timu Currymu a Michaelu Wincottovi a že vás naplno strhne výstřih Milady v podání Rebeccy DeMornay a budete si notovat skvělou hudbu zesnulého Michaela Kamena. Nechybí řada soubojů na kordy, milý výraz Chrise O´Donnella, zrada, intriky a vše s dobrým koncem. Ovšem pro fanoušky knihy tenhle film opravdu není určen. 70% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen, jak moc mi to připomínalo obyčejnou dobrou pohádku. Kdybych zůstal u této optiky, asi by to bylo za 3*. Ovšem vědomí, že má jít o epický velkofilm, jsem se po celou dobu nedokázal úplně zbavit, což mě dost rušilo, protože např. některé scény najednou nepůsobily vtipně, nýbrž směšně. A to není dobré! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od kolegy Civala považuji "tyto Tři mušketýry" za daleko horší než později natočeného Muže se železnou maskou. Obsazení v tu době hvězdné (dnes však je sláva všech čtyř ta tam). Bohužel ale veškerá akce je dost nudná a pojetí mušketýrů jako moderního akčního filmu mi vůbec nevoní. Navíc žádná postava není sympatická, zvlášť Chris O´Donnell je naprosto příšerný, stejně tak ten vyjukaný král. Špatné. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal z časti aj v Rakúsku pri podzemnom jazere Seegrotte. Dodnes steny tohto jazera, resp. bývalej ťažobnej bane, zdobia obrázky z natáčania a sú prístupné aj verejnosti. (DJ Rocco iNc)
  • Roli Porthose (Oliver Platt) měl původně hrát Charlie Sheen. Nakonec si zahrál Aramise. (viperblade)
  • Když mušketýři osvobodí D'artagnana (Chris O'Donnell) a prchají společně ukradeným kardinálovým kočárem, D'artagnan jim povídá o kardinálových intrikách a o vyslání posla do Callais. Na to reaguje jeden z mušketýrů: „Do Callais je to 600 mil.“ To je ale absolutní nesmysl, protože 600 mil je zhruba 1 000 km. To je vzdálenost do Callais z jižního pobřeží Francie, konkrétně z Marseilles. Jenže víme, že D'artagnan hledal práci v Paříži, odkud je to do Callais necelých 300 km. (pjotri)

Reklama

Reklama