Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $17miliónov║Tržby USA $53,898,845║Tržby Celosvetovo $111,000,000║ Vydarená verzia mušketierov, kde nie je núdza o dobrú "uvoľnenú" zábavu, šikovne ubiehajúci dej plný zaujímavých momentiek a moc poteší aj herecké obsadenie a akcia, plus na vrch hudba od Michaela Kamena tu je famózna. Za každým keď si k tomu prisadnem, neodtrhnem sa potom od toho. /85%/ ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Hrdinství, statečnost, vznešenost a "neboj můj synu, stojíme při tobě:Jeden za všechny všichni za jednoho.". Uf! Já vím, že to byla blbost, ale mě tohle vždycky tak citově dostává... V každém případě mě to přimělo si konečně přečíst Tři mušketýry. Dost jsem se divila;o) No ale aspoň ten film byla fakt super komedie. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika natočená americkým popcornovým spôsobom. A na moje veľké prekvapenie to vcelku funguje. Film sa od začiatku neberie nejako extra vážne a celé dianie je dosť odľahčené, ale čo je dobré, nikdy to neskĺzne do roviny vyslovenej paródie. Mušketieri ale hláškujú jedna radosť a dej má šmrnc a dynamiku. Čiže suma-sumárum vcelku podarený produkt jednoduchej zábavy, ktorý sa v žiadnom prípade nesnaží tváriť ako seriózne spracovanie predlohy, čo výsledku značne pomáha. 70 % ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Jeden za všechny a všichni zničíme, co se na Třech mušketýrech zničit dá." Dumas by zíral, kdyby tušil, že se Anna Rakouská s Ludvíkem XIII. hluboce milovali, že d´Artagnan vyrazil na svou pouť hnán touhou pomstít svého otce a jak to skutečně bylo s mylady. Jenže v době, kdy vznikl Muž se železnou maskou nebo Mušketýr, je i minimální respekt k předloze něčím, co se nenosí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mojou najobľúbenejšou mušketierčinou navždy zostane dvojdielna verzia s Oliverom Reedom z roku 1973-74, ale zaskočilo ma, že tento film som až dodnes zabudla ohodnotiť! :-o Keďže Dumasovi mušketieri boli v puberte moja slabosť a v čase, keď som tento film videla som milovala aj Mladé pušky a Kiefera Sutherlanda, sentimentálne dám 4*, i keď objektívne si ich táto komerčná hollywoodska verzia možno nezaslúži. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Gabrielle Anwar (královna Anna) byla v době natáčení filmu těhotná, proto její postava nosí volnější šaty. (viperblade)
  • Roli Porthose (Oliver Platt) měl původně hrát Charlie Sheen. Nakonec si zahrál Aramise. (viperblade)
  • Když mušketýři osvobodí D'artagnana (Chris O'Donnell) a prchají společně ukradeným kardinálovým kočárem, D'artagnan jim povídá o kardinálových intrikách a o vyslání posla do Callais. Na to reaguje jeden z mušketýrů: „Do Callais je to 600 mil.“ To je ale absolutní nesmysl, protože 600 mil je zhruba 1 000 km. To je vzdálenost do Callais z jižního pobřeží Francie, konkrétně z Marseilles. Jenže víme, že D'artagnan hledal práci v Paříži, odkud je to do Callais necelých 300 km. (pjotri)

Reklama

Reklama