Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle filmové zpracování se dost liší od proslulého románu Alexandra Dumase. Hned v úvodu třeba kardinál Richelieu rozpustí mušketýrský pluk, aby tak zbavil krále ochrany, a toho mimochodem uvidíme jako teenagera. Některé změny mohou být pro fanoušky románové předlohy nemalým šokem, ale tahle verze je spíše přizpůsobena mladému publiku, a to bude ochotné je tolerovat a nebude mu jistě vadit, že se natáčelo v kašírovaných kulisách v Rakousku. Setkáme se tedy s D´Artagnanem, Athosem, Porthosem a Aramisem, některé důležité dějové linie jsou oproti knize odsunuty na okraj, a prostor dostávají i humorné scény a Oliver Platt s nejasnou minulostí. Tentokrát však jsou záporáci velmi dobře zahráni a možná se přistihnete, že budete najednou fandit Timu Currymu a Michaelu Wincottovi a že vás naplno strhne výstřih Milady v podání Rebeccy DeMornay a budete si notovat skvělou hudbu zesnulého Michaela Kamena. Nechybí řada soubojů na kordy, milý výraz Chrise O´Donnella, zrada, intriky a vše s dobrým koncem. Ovšem pro fanoušky knihy tenhle film opravdu není určen. 70% ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace Dumasova románu (dá se ještě vůbec toto nazývat adaptace?) je opravdu ubohá. Ubohost je nejlepší slovo, které vystihuje tento film. Stupidní elementy nemá cenu rozebírat. Jen si rýpnu do pokusu provést americký humor na francouzské půdě - to nejde dohromady a působí to hodně dementně místy. Jedině herecké obsazení a občas sympatická dobrodružná nota drží tuhle patlaninu nad propastí pekelnou. 20-30%. Howgh! ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od kolegy Civala považuji "tyto Tři mušketýry" za daleko horší než později natočeného Muže se železnou maskou. Obsazení v tu době hvězdné (dnes však je sláva všech čtyř ta tam). Bohužel ale veškerá akce je dost nudná a pojetí mušketýrů jako moderního akčního filmu mi vůbec nevoní. Navíc žádná postava není sympatická, zvlášť Chris O´Donnell je naprosto příšerný, stejně tak ten vyjukaný král. Špatné. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mojou najobľúbenejšou mušketierčinou navždy zostane dvojdielna verzia s Oliverom Reedom z roku 1973-74, ale zaskočilo ma, že tento film som až dodnes zabudla ohodnotiť! :-o Keďže Dumasovi mušketieri boli v puberte moja slabosť a v čase, keď som tento film videla som milovala aj Mladé pušky a Kiefera Sutherlanda, sentimentálne dám 4*, i keď objektívne si ich táto komerčná hollywoodska verzia možno nezaslúži. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film patrí aj k môjmu detstvu. U mňa je to kvalitou niekde na úrovni filmu Muž so železnou maskou. Vtipné, no možno aj smutné je, že už tam bola postava Aramisa, ktorú hral Charlie Sheen, sukničkár. tú rolu mu dali dobre. Jasné, film je plný priam absurdít, napríklad strely, ktorú zastavil krížik, no bola to veľká sranda, napriek tomu, že s Francúzskom to veľa spoločného nemalo. Malo to romantiku, akčnosť, zábavu, možno aj trocha klišé, no ako také priemerné dielo to nie je na zahodenie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Když mušketýři osvobodí D'artagnana (Chris O'Donnell) a prchají společně ukradeným kardinálovým kočárem, D'artagnan jim povídá o kardinálových intrikách a o vyslání posla do Callais. Na to reaguje jeden z mušketýrů: „Do Callais je to 600 mil.“ To je ale absolutní nesmysl, protože 600 mil je zhruba 1 000 km. To je vzdálenost do Callais z jižního pobřeží Francie, konkrétně z Marseilles. Jenže víme, že D'artagnan hledal práci v Paříži, odkud je to do Callais necelých 300 km. (pjotri)
  • Roli Porthose (Oliver Platt) měl původně hrát Charlie Sheen. Nakonec si zahrál Aramise. (viperblade)

Reklama

Reklama