Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tu mi celkom nevadí, že je tam vkuse nejaká mníška a deti. No a čo? Deti mi všeobecne lezú na nervy, ale tu nie. Vraj Diabol - niečo medzi capkom a retardovaným turom domácim, sa najprv lenivo prechádzal po podkroví, a potom extrémne nadšene bežal po schodoch. Ale bol cool, cool. Pripísala by som ho aj na bruselský zoznam zvierat, ktoré môžeme vlastniť. Samozrejme ho, ako to už v hororoch býva, zastavila drevená palica. A klasická Marilyn Manson mníška - v stene, z časopisov, na obraze, pod plachtou a kade-tade vycierajúca zuby, ma tiež potešila. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již předchozí díl byla podprůměrná sračka. Tohle pokračování je ještě mnohem horší. Nějaký děsivý potenciál je zde takřka nulový. Po většinu stopáže divák sleduje nadrženého školníka, kterak se na dívčí školy snaží zoufale dostat do kalhotek puritánské učitelky. Snímek je nesnesitelně stereotypní. Pořád dokola sledujeme to stejné strašení. Později školníkovi přispěchají na pomoc 2 jeptišky. Samozřejmě nešlo zapomenout na členy méněcenné rasy, a tak bohužel musíme sledovat účinkování nesmírně ošklivé gorilky Storm Reid, ze které se mi zvedal kufr již v rámci seriálu Euforie. Se samotným finále museli tvůrcům pomáhat snad pacienti z lobotomického oddělení. Vážně vraždilo démona červené víno? Zřejmě bylo v mém krevním oběhu málo drog, abych tento nekonvenční nápad dovedl ocenit. Neuvěřitelně nudná podívaná. Jinak super nápad dělat pokračování po 5 letech. Předpokládám, že každému, kdo první díl neviděl v posledních 2 týdnech se ten první nesmysl rovněž spolehlivě a zcela vykouřil z hlavy. [13 %] ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl se mě líbil, žel to bylo to jediný co mě utkvělo v hlavě. Tady jsem se do toho nemohl dostat hlavně v první půlce. Pak už jsem se v tom orientoval, přesto ač se to snažilo a celkem to mělo i atmosféru, to nějak na mě nepůsobí. O další pokračování ani moc nestojím. Ta černá jeptiška mě tam neseděla, nevím proč, ale nehodila se tam. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery k prvnímu dílu kdo ho neviděl tak to nepochopí. Maurice/Valak chodí po Evropě a zabíjí kněze , faráře a mnišky Vatikánu  se to nelíbí tak najme sestru Irene z prvního dílu, aby to vyšetřila otec Burke není jelikož zemřel na choleru dokonce zde nám ukážou jak Valak vlezl do Maurice celkově se zde hodně vysvětluje oproti prvnímu dílu  . Tak ona jede do Francie ještě s jednou černoškou co je tam v celém filmu k úplnému hovnu (nejspíše ji tam narvaly jen kvůli tomu, aby nám řekla, že jí bílí zabili rodiče) ho zastavit. Zjistí, že to zabíjení nebylo náhodné , ale byly to členové nějakého rodu od nějaké svaté a Maurice/Valak chce relikvii její oči. Na to, že to má skoro dvě hodiny  tak mě přijde, že to nemá  hluché místa a vždy se tam něco děje Maurice/Valak zde předvede i tři vraždy dokonce jednu i děcka a závěrečná naháněčka s Mauricem/Valakem,  sestrami a nějakým ďáblem je povedená. Bohužel stejně jako jedničku i zde podělaly závěr v jedničce se plivala Ježíšova krev tady se modlí pak zde tečou sudy s vínem a pak zde z ničeho nic uhoří . Za titulky máme i asi dobové záběry , které jsou povedené a atmosferické.  60 procent ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva! Tak při pohledu na jméno režiséra, kdy La Llorona nestála za nic a třetí část V zajetí démonů byla neurážejícím průměrem, by asi musel přijít zázrak. Nepřišel. Jednička byla velmi dobrým gotickým hororem a Corin Hardy v ní potvrdil to, co už předvedl v Hvozdu - že strašidelný žánr mu jde. Chavesovi moc ne. Film je minimálně strašidelný a vše staví na, a píšu to již v posledních letech pokolikáté, trapných a, pro fanouška hororu především, vesměs předvídatelných lekačkách. Díváte se a říkáte si, tak, teď spadnou hrnce na zem a...buch, vždyť jsem to říkal. Na jedné straně se mi líbilo, že konečně se pracuje s tichem, na druhé je nedotaženo. Stačí přeci jen otevřít dveře a nemusí u toho zaznít výstřel z děla. Své udělala i změna prostředí - internátní škola holt není klášter s hřbitovem a navíc pak mi není jasné, proč je démon v podobě jeptišky, páč to zde postrádá smysl. Jasně, chtěli využít tak trochu již kultovní postavy zubaté sestry. Proč ji ale pořádně ukázali až na konci, když ji divák zná z prvního filmu, nechápu. Nejzajímavější scéna - stěna s časopisy. V rámci univerza s démony pořád lepší průměr, oproti jedničce však kvalitativní sešup dolů. Ty 3* jsou s odřenýma ušima. Kontrolní otázka - kdo si při finální scéně vzpomněl na hotel Overlook? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)
  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama