Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Jak známo, druhý díl Vymítače ďábla, byl opravdu slabou kaší oproti mistrovskému originálu! A dal by se označit i za zcela zbytečné pokračování... Třetí díl však již navazuje na díl první, kde ďábel přebývá v těle otce Karase, který po svém obětavém činu, kdy převtělil ďábla z Regan na svou osobu a poté vyskočil z okna a kutálel se po dlouhém schodišti se po 15 letech komatu, probouzí ke svým další brutálním činům! Za začátku tedy není jasné, zda-li je to opravdu on nebo jen nebezpečný psychopat uvězněný v cele, avšak sám později vyzradí svůj počin o ozdravení skoro mrtvého těla otce Karase, kterému ovšem nikdo nechce věřit! Atmosféra je zde opět velmi tíživá, naprosto šokující momenty zde nechybí a samotná scéna vymítání je opravdu děsivá stejně jako oči ďábla ve svém novém těle! Úctyhodné pokračování... 90% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že William Peter Blatty šel úplně jinou cestou a Vymítač ďábla III by bez pojítek na první film obstál i jako samostatné dílo. On tak v prvopočátku byl i zamýšlen. George C. Scott je super tahoun a celý snímek prakticky stojí na jeho charismatu. Blatty dokázal natočit několik opravdu působivých hororových scén - třeba pečlivě budovaná sekvence na chodbě nemocnice je highlightem filmu. Režisér měl ovšem i takový zlozvyk, že se asi nedokázal tak úplně odtrhnout od svého spisovatelského já a nechával postavy odříkávat úmorně dlouhé monology a filozofické úvahy, a tak mezi nimi potom poměrně bledne a mizí původní děj. Když se k tomu pak přidá zásah studia a přilepení celé dějové linie s Nicolem Williamsonem a vymítáním, solidně se v tom divák začne ztrácet. Já bych byl zcela spokojen, kdyby tento snímek neměl s Vymítačem ďábla vůbec nic společného a byl nazván Legie podle předlohy. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Exorcist II je sračka a tudíž má tento film ještě nesnadnější startovní pozici,co se týče diváků,kteří ten předchozí paskvil (s absolutně tou nejhorší Morriconeho hudbou, kterou kdy tento génius složil) viděli. Ovšem, jak už mnozí (včetně mě) dnes už víme, je MNOHEM lepší. Je ale fakt, že se nedivím spoustě lidem, kteří v tom nevidí nic extra film, páč i já jsem to po 1.shlédnutí před 26lety moc neocenil a film jsem si sehnal až po 15 letech, kdy jsem zjistil, že není vůbec tak nudný, jako kdysi a po 3.shlédnutí jsem už věděl.:) Z toho usuzuji, že do tohoto filmu, musí horor fanda dospět. To se týká samoz. jen těch, co to mají podobně, jako já. P.s. a jde tu o filmový debut Samuela L.Jacksona. Hraje slepého v té snové sequenci. Divím se, že to není v zajímavostech. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

filmové pokračovania to majú ťažké, obzvlášť pokračovania kultových filmov akým exorcista určite je. dvojka dopadla (údajne, nevidel som) strašne, tak je zvláštne že sa producenti odvážili natočiť i tretie pokračovanie a réžiu zveriť autorovi scenára jednotky w. p. blattymu. ten však nesklamal/prekvapil (?), jeho réžia patrí k vrcholom filmu a i vďaka nemu má film skvelú strašidelnú atmosféru, ktorej tiež dosť pomáha zvuk (rôzne pazvuky...). s dejom to bohužiaľ trošku pokuľháva (no, miestami je to skutočne dosť prehnané), ale i napriek tomu nebudete (pri niektorých scénach) napätím dýchať asi tak ako mečiar pred prezidentskými voľbami:-) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dokud se William Peter Blatty pohybuje v rovině temné detektivky, je vše v naprostém pořádku. Atmosféra je hutná a v dobrém slova smyslu nepříjemná od první vteřiny, zločiny jsou dost brutální a vytváří se kolem nich zvláštní aura tajemna, která funguje dokonale. I hudba je potřebně znepokojivá až démonická, tempo je pomalejší a je v něm čas rozvíjet ústřední charaktery, na jejichž vzájemných dialozích je nejvíc znát spisovatelský původ režiséra, protože jim věnuje až nepřirozeně dlouhý prostor, určitě to ale není na škodu. Hlavní roli si spolehlivě odehrál George C. Scott, který má skvělého protihráče ve vynikajícím Bradu Dourifovi, z něhož jde opravdu strach. O to větší je škoda, že v závěru autor uhne k ryzímu hororu a potřebuje celý děj naroubovat na původního Vymítače, protože náhle příběh přestane dávat smysl a ona snaha propojit vše s původním filmem zoufale nefunguje. Vymítací scény nejsou potřebně mrazivé, efekty jsou laciné a celé to dost drhne a ani pointa není zcela uspokojivá. The Exorcist III má v prvních dvou třetinách slušně našlápnuto, pak ale doplatí na potřebu navázat na slavnou značku a předlohu a spadne do průměru, čímž škodí jen sám sobě. 60 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Tento film bol zapnutý v apartmáne sériového vraha Jeffreyho Dahmera krátko pred útekom jeho poslednej (takmer) obete menom Tracy Edwards. Edwards bol prvou osobou, ktorá prežila jeho útok. Po úteku priviedol do apartmánu políciu, ktorá Dahmera zatkla. (Marceloo)
  • Fínska skupina "Children of Bodom",  hrajúca melodický death metal, využila krátky úryvok z filmu vo svojej piesni "Taste Of My Scythe" z albumu "Follow The Reaper" (2000). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama