Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mylne som si namýšľal, že som všetky westerny s Eastwoodom videl. Toto mi trochu ušlo, ale s čt2 som to napravil. R. Duvall ma po Eastwoodovom boku potešil, aj keď bol za zloducha. Eastwood sa pridáva k zloduchom(za prachy, samozrejme) a lovu na mexických "banditos" , no vie, že pravda je na ich strane. Chýbalo mi vo filme niečo výraznejšie, napríklad výraznejší hudobný motív alebo silnejšia scéna, čím by sa mi vryl do pamäte. Fajn na pozretie, ale čakal som viac. 60%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Westerny mě teda moc neba, v tomhle naštěstí hraje Eastwood a celkově ten film má příchuť jeho klasických akčnějších současnějších filmů. Prostě klasická Eastwoodovka ve western hávu. Až do závěrečného zúčtování, tolik poplatnému westernovému žánru a proto nijak překvapivému a v podstatě nudnému, to docela jde. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Clint střílí padouchy jak se na jeho osobu sluší a patří. I když je film celkově nevýrazný a snadno zapomenutelný, tak mě zápletka, v níž Joe Kidd prochází všemi konfliktními stranami, dokázala docela dobře zabavit. Spokojený jsem i s hudebním doprovodem Lalo Schifrina. Herci jako Eastwood či Duvall mají na svém kontě daleko lepší filmy (o Sturgesovi raději nemluvě), ale jako westernová jednohubka, Joe Kidd svoje předpoklady plní. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spojením Sturgese s Eastwoodem by člověk čekal nějakou pecku, navíc hudbu obstaral Lalo Schifrin. Takže kde je tedy problém? Zcela určitě v příběhu, sledujeme jakousi báchorku o nějakém mexickém hrdinovi, kterého chce nějaký bohatý pán zabít. Společně se svou malou armádou si najme i Clinta. Tomu zhruba v polovině dojde, že stojí na špatné straně a po celou dobu šikanuje nějakého Lamarra. Což považuji snad alespoň za nějaký světlý bod filmu. Jinak je to velmi slabé. Joe Kidd rozhodně filmografii největšího amerického drsňáka nevylepšil. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický Eastwood v roli neohrozeného pištolníka, ktorý berie právo do svojich rúk. Veľmi dobrá atmosféra dáva zabudnúť prostej zápletke s nie príliš zmáknutým záverom. Eastwoodovi dobre sekunduje Duvall, ktorý v tom čase točil aj Krstného otca, či Saxon, ktorý ale mohol dostať viac priestoru. Potešilo niekoľko vtipne spravených situácii alebo také rozrazenie budovy vlakom. Tiež chválim príjemnú a zbytočne nenaťahovanú stopáž či horské zasadenie. Príbeh mohol byť aj lepšie napísaný a charaktery postáv viac prepracované, ale inak spokojnosť. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • „Natáčet film a přitom stále nemít jeho konec, něco takového jsem nikdy předtím nezažil. Ale Johna Sturgese jsem měl rád a studio mi udělalo dobrou nabídku,“ ohlíží se za natáčením filmu Eastwood. (ClintEastwood)
  • Joe Kidd (Clint Eastwood) používa pri súboji odstreľovačov upravenú pušku Ross Model 1910. Jeho protivník má pušku typu Remington-Keene. Frank Harlan (Robert Duvall) používa pákovú opakovačku Savage 99. Mnohí Mexičania, rovnako ako aj lovci ľudí, používajú Winchester 1892 Saddle Ring Carbine. Lamarr Simms (Don Stroud) používa pištoľ C96 "Broomhandle" Mauser, pričom v niektorých scénach ju má pripevnenú na pažbu, ktorá mu umožňuje držať ju ako pušku. Joe (Clint Eastwood), rovnako ako aj mnoho iných postáv, má revolver Colt Single Action Army. (ČSFD)
  • Účinkováním v tomto filmu Eastwood splnil své závazky vůči studiu Universal, vyplývající z předešlé dohody k jeho režijnímu debutu Zahrajte mi MISTY (1971). Měl pro studio natočit dva westerny, Joe Kidd byl prvním z nich. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama