Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (763)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak může někdo říct, že je tenhle film jeden z nejlepších od Pixaru? TOHLE?!? Proboha... Animace je úplně normální (žádné překvapení), postavy jsou přiblblé a nudné, hudba je nijaká. "Hlášky" působí trapně a hloupě. Největší průser tohohle filmu tkví v tom, že je to úplně obyčejný film pro dospělé, kterých jsou desítky - až na to, že tohle má animovanou podobu, čímž se z toho stáva film proděti. Hledá se Nemo (který je taky strašný) je proti tomuhle mistrovské dílo... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti Incredibles mi neostava nic ine iba skonstatovat, ze ide doteraz jednoznacne o pixarovsky tak najlepsi, ako i najvyzretejsi film (ktory zo sebou prinasa aj nekompromisny ale pochopitelny posun vylucne do kategorie filmov pre odrastenejsie publikum). Velmi potesujuci je fakt, ze Incredibles znova dokazuju pixarovske primarne zameranie na pribeh. Prva polovica filmu tak v sebe nesie dokonalu sondu do sveta hlavnych hrdinov a ich rovnako detailnu charakterizaciu. Prostredie, v ktorom ziju, je vdaka tomu natolko presvedcive a podmanive, ze v mojom pripade ma uplne pohltilo. Tou pravou ceresnickou na dorte su potom genialne napisane dialogy zasadene do precizne vybudovanych scen (eskalacia rodinnej hadky pri veceri si svojou dramatickou vystavbou zasluzi plne kvalitativne absolutorium). Skratka pribeh, postavy a svet ktory obyvaju, su natolko prepracovane a vdaka tomu skutocne zive, ze im ich moze zavidiet valna vacsina hranych filmov. To vsetko je navyse podavane s takou lahkostou, ze aj do oci bijuce posolostvo o zapadnymi civilizaciami vydvihovanym indvidualizmom a vynimocnostou kazdeho cloveka prijmete bez sebamensieho odporu z pocitu manipulacie s vasimi citmi. Prepnutie druhej polovice filmu do akcneho tonu bol velmi riskantny krok, ale velmi uspesne zvladnuty. Pretoze, ked slovo ustupi cinom, deje sa to sposobom, ktory ohromuje svojou formalnou cistotou a reziserovym citom pre komponovanie a nasnimanie akcnych scen s dorazom na ich tempo a gradaciu - od pohybov kamery, zvolenych rakurzov az po strih - vsetko je famozne a znova mi neostava nic ine ibe konstatovat, ze o podobne kvalitativnom nadpriemernom spracovani si moze vacsina hranych akcnych filmov nechat iba zdat. Apropo toto kvazi rozdelenie filmu na dve polovice (prvu - popisne konverzacnu a druhu - akcno dynamicku) mi silne pripomenulo rovnako bezchybnu polarizaciu sujetu v Tarantinovom Kill Bill, i ked samozrejme v inverznom poradi. Takto nejak by totiz labuznicky svojou naraciou posobili Volume 1 a 2, keby ste si ich pustili hned po sebe. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pixar to zase dokázal!!! Jenže to není taková síla, aby to překonalo co do zábavy pro mě osobně nedostižného Shreka. Úžasňákovi opravdu mají super sílu, ještě se mi nestalo abych se v nějaké chvíli opravdu bál o hlavní (super)hrdiny, a u animáku už vůbec. Prostě režijně skvěle odvedená práce. A ta forma! Není to ani tak o superhrdinech, jakmile uslyšíte první tóny hudby, je vám jasné že to bude hlavně o starých bondovkách (což jsou vlastně filmy o superhrdinovi bez superschopností - vzhledem k Syndromovi špetičku ironické), které měly to geniální kouzlo, i když byly pořád o tom samém. Geniální/šílený padouch na ostrově napěchovaném vynálezy, obří jeskyně a navrch superzbraň k tomu, to je ono!!!:) Mocný videoherní harcovník Michael Giacchino se do komponování hudby v duchu těch perfektních melodií z filmů šedesátých a sedmdesátých let pustil s takovou vervou jako před pár lety George Clinton při práci na Austinu Powersovi. A zadařilo se mu skvěle, i když v podstatě jenom omílá dokola úryvky hudby z Bondovek. Má to styl, má to grády, co víc chtít? Herní skladatelé, pokud zrovna hra kterou mají doprovázet neprovádí redefinici žánru (jako to celkem pravidelně dělá Warren Spector a třeba Alexander Brandon u jeho Deus Ex - doporučuju sehnat), hází odvolávkami na všechny strany, a zrovna Giacchino, autor hudby ke všem Medal Of Honor, to umí tak že je vám fuk jestli jste to už někde slyšeli. A já jsem bondováckej maniak, takže u mě další plus;) A když si připočteme povinnou přehršel vtípků a narážek, ať už na Space Odyssey nebo Hvězdné Války nebo Válku Světů (ne tu Špilberkovu), vyjde z toho super film. A i když jsem to na začátku komentáře viděl na čtyři hvězdy, asi budu vážně muset dát pět. Nebo...ale jo, jenom čtyři. Těžké rozhodování;) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší - americkou trapnost s nesympatickými animacemi. A byl jsem překvapen - animace celkem v pohodě, ale oproti Jak vycvičit draka nebo Na vlásku postrádají roztomilost; a až do objevení záporáka a všeho primitivně dětsky klišoidního, co se kolem něj točilo, to byl fajn rodinně-akční film s vtipnými střípky. Skoro mě to láká ke 4 hvězdám, ale nemůžu, brání tomu několik otřepaných scén, které film zabíjejí; je to moc černobílé. # Tvůrci si vypůjčili kousek hudby z Bonda a jednu honičku z Hvězdných válek - dobré zpestření. # příběh 6 | hudba 7 | humor 3 | akce 8 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem kdysi viděl v nějakém špatném rozpoložení a musím říci, že jsem jej tnekrát plně nedocenil. Musím uznat, že Pixar zase vytvořil užasnou podívanou, která v sobě míchá motivy starých bondovek, (které zbožňuju), a komiksů (které žeru). A tento mix funguje, nejen díky vtipnému příběhu, ale i díky velice podařené retro vizuální podobě filmu. Úžasňákovi jsou dalším triumfem Pixaru. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • Syndrom popíše svůj znehybňující paprsek jako „Nulovou přitažlivost“, což ale příliš nedává smysl. V anglickém znění jej popsal jako „Zero point energy“, tedy „Energii nulového bodu“, což je termín z kvantové fyziky, jež udává minimální možnou energii kvantově mechanického systému, která je nenulová i při absolutní nule (-273,15°C) či v absolutním vakuu, kde se objevují v důsledku kvantových fluktuací páry částice-antičástice, jež se ihned navzájem anihilují. Tento termín se ve sci-fi objevuje často, byť většinou jako zdroj energie (obvykle nejsilnější a nejtrvalejší možný). Znám je především ze seriálu Hvězdná brána (1997–2007). (vojtaruzek)
  • V celém filmu můžete spatřit 35 expolzí a přibližně 640 výstřelů. (Kulmon)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama