Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé momenty byli celkem dost silné(např. úvodní průlet bitevním polem), ale jednoznačně nestačej. Zajímalo by mě však co zde komentující a kritizující lidé čekají od hororu, aby mu dali 5*. Tento film není úchvatný, ale určitě je zajímavý a krom pár šrámů (hieny aspol.), celkem slušný. Po pár měsicích jsem se vrátil a snížil hodnocenní o hvězdičku, protože si už nepamatuju skoro nic z tohoto filmu)nic dobrého :o)). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej horor a popravde receno, i kdyz kvalit puvodniho Exorcisty zdaleka nedosahuje, bavil jsme se vic. Pribeh filmu je docela zajimavej, sem tam je naka atmosfericka scena nebo lekacka, najde se i par pekne krvavejch zaberu a Stellan v hlavni roli je fajn. Jedinej problem je, ze me film nejak vyrazne nepostrasil, obcas jsem byl napnutej, ale to je tak vsechno. Podil na tom taky ma, ze nektery sceny vyznej spis smesne, hlavne zaverecny vymitani se dvakrat nepovedlo. Takze ve vysledku to je jen drobet lepsi prumer. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Tento prequel, režírovaný Renny Harlinem má zásadní dilema. Chce být stejně inteligentní jako původní Vymýtač ďábla, ale současně mnohem brutálnější, poplatnější tomu, na co je dnešní publikum zvyklé. Kněz Merin v podání Stelana Skarsgarda tu tedy řeší otázku své vlastní víry, přemítá, pustoší se alkoholem a bolestnými vzpomínkami. Jenže tu jsou i hromady svíjejících se červu, sem tam vystříkne pár litrů krve a pobíhají digitální hyeny. Ono všechno co je v tomto filmu digitální působí dost trapně – tržiště, písečná bouře, ten pohled na obrácené kříže hned na začátku jestli je totiž na tomto filmu něco dobrého, tak je to nasvícení některých scén, atmosféra opuštěného, bohem zapomenutého místa. V tak strohém, a přitom působivém prostředí je CGI tak nějak navíc – tím spíš že je nezdařené. Asi největším problémem filmu je absence hrůzy. Autoři se sice snaží navodit co nejdusnější atmosféru, jenže když se objeví něco vážného, plíživý děs, je hned anulován nějakým CGI nebo gore efektem – a naopak. Všechno zůstává polovičaté. A přitom tu bylo zaděláno na pěkný klasický horor, jaké už se dnes nenatáčí – bez rychlého střihu, založený na vývoji postav. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak po niektorých tunajších ´´nadšených´´ recenziách som čakal akúsi katastrofu. Ale bol som v podstate milo prekvapený. Je pravda, že už po prvej polhodine snímok stráca dych a to rapídne, vizuálna stránka dokáže diváka udržať nad hladinou aj napriek trikovej nedokonalosti. Ako komerčný horor je to fajn. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Je to škoda. Malo to potenciál,ale... Ľutujem hlavne Harlina, ktorý mal šancu vrátiť sa medzi elitu. Nestane sa tak, ale zďaleka to nie len jeho vinou! Neviem ako vyzeral pôvodný scenár, ale tento by si zaslúžil malinu. Aj herci tu pôsobia, že tápajú a miestami akoby ani sami netušili čo tam vlastne robia... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama