Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Hrátky s osudem, časem a smrtí a v popředí všeho dění princezna Eliza ve slušivě civilním prostředí. Co si přát víc.. Extrémní počáteční nadšení ale časem opadlo, hlavně kvůli faktu, že ať se Tru nebo Harrison snaží první čtvrthodinu o cokoli, mrtvola zařadí zpátečku a můžeme začít napravovat chyby. Zlom ale nastává s příchodem Jacka Harpera. Nenápadný našeptávač má na svědomí proměnu mysteriózní teen vyšetřovačky na promyšlený příběh s náznaky základních fantasy archetypů. Závěr série pak nasazuje takové tempo, že její první polovina v tu chvíli vypadá jako nějaký vzdálený a úplně jiný seriál. 2. série - 80% - Život a Smrt v nesmiřitelné válce, která ale dostala příliš málo času na to, aby se mohla stát nezapomenutelnou. Díky tomu, že tentokrát chybí rozjezdové díly a hlavní dějová linka uhání rychle kupředu, by se zdálo, že Tru sahá po dokonalosti, ale stanice FOX jí podtrhla nohy. Šest dílů, které dovolila natočit z původně plánovaných třinácti, je sice skvělých, ale působí jenom jako ochutnávka z něčeho, co mohlo celému seriálu zaručit nesmrtelnost. Kvůli otevřenosti hlavní dějové linie, uspěchanosti vývoje postavy Jensena, cliffhangeru na závěr a znalosti toho, co mělo časem přijít, tak celkový dojem zákonitě klesá. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Seriál začal poměrně velmi slibně. Pravda, časem se díly podle jedné šablony lehce okoukaly, nicméně pořád si zachovávaly určitý standart. Tedy dokud se do toho neobul Brandon Walsh, který mi do děje nijak nepasoval. Sice se seriál posunul směrem ku předu, ovšem způsobem dle mého poněkud nešťasntým. Můj názor evidentně sdílela i televizní produkce, která seriál předčasně ukončila, což byla škoda. Za mne 60%. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tru by se ráda v budoucnu honosila titulem MUDr., ale o studiu lékařské vědy si může zatím nechat pouze zdát v divokých snech. Její nová práce v městské márnici jí zaručuje přísun dolárků do prasátka a svádí k tomu, že bude mít dost volného času na přípravu ke studiu. Jenže mrtvoly na Tru občas spiklenecky mrknou okem, otevřou ústa a vysloví neskromný požadavek na vrácení jejich života. Tru pochopitelně takové možnosti má, neváhá je použít, ale zároveň tak nějak přestává časově zvládat svůj soukromý život. ()

Adrushka 

všechny recenze uživatele

Škoda, Škoda, Škoda. Nevěřila jsem svým uším, když jsem se dozvěděla, že seriál zrušili, protože mě opravdu chytl. Elizu jsem znala už z Buffy a tak jsem nebyla překvapená ani zklamaná. Děj mě skoro pokaždé překvapil a s nástupem druhé série jsem se dokonce na každý nový díl těšila. Takže opět škoda, škoda. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že TC nedostalo šanci na plnohodnotnou druhou sérii, která působí velmi nedotaženě a uspěchaně, a dost sráží kvality celého seriálu, jelikož přinejmenším první série je více než vydařená. Druhá série má velký nešvar v podobě několika rozehraných dějových linek, které ale nemohly být dostatečně rozvity, natož pořádně ukončeny. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Po dvoch sezónach bol seriál zrušený. (Mihail123)
  • Po posledním díle první série se u FOXu rozhodli, že seriál zruší. Nakonec je ale zviklaly údaje o sledovanosti, které se ve druhé polovině sezóny zvýšily. K záchraně Tru pomohl také fakt, že přímý konkurent, seriál Přátelé, na stanici NBC končil svou závěrečnou sezónu. (novoten)

Reklama

Reklama