Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano, hrál v tom Johnny. Ano bylo to z období, které mám rád a ano, byl to typ filmu který mám rád. Přesto mi to ale nějak nesedlo a přiznávám bez mučení, poslední půlhodinu jsem už vyloženě prozíval. Jestli si někdo myslí, že tohle je něco jako starší brácha Nebeského gaunera, tak se mejlí jak ta jedle. Sice se to časově kryje, ale tady spíše než nervy deroucí kšefty s narkomafií nebo napínavé pašování drog do USA sledujeme rodinné poměry  a vztahy hlavního hrdiny jak se svými rodiči, tak se svými dívkami.  Ono to tak nudné není jak to nudně vypadá napsané, ale přesto jsem od filmu očekával mnohem více akce. A i když chápu, že se tvůrci snažili Johnnyho stylizovat do podoby skutečné postavy podle níž byl film točen, v těch hárech vypadal děsně. A to i s vědomím, že mu jindy delší vlas v jiných rolích slušel. Co musím uznat je práce s jakou si tvůrci vyhráli s reáliemi. Film vlastně mapuje dobu od začátku šedesátek do milénia. Tomu bylo třeba přizpůsobit vše a vy skutečně máte dojem, že jste v té každé konkrétní době. Kdybych si á mohl vybrat, tak bych asi chtěl okusit tu Kalifornii roku 1968... Dům na pobřeží, venku svoboda a pláže plné zhulených a všemu svolných kočiček... V kontrastu s naším rokem 1968 se to jeví jako ráj... Oproti jiným filmům, které svým pojetím téměř glorifikují slavné gangstery a vrahy, tento měl v závěru poselství jasné. Drogy nakonec poserou život. Dokonale a je jedno jestli je prodáváte, nebo berete.  Takže dávám pod podlážku kufru jeden pytel trávy a dva pytle kokainu. * * * ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Jedná se prostě o kvalitně natočený film o jednom překupníkovi drog, jehož život ve filmovém podání určitě stojí za zhlédnutí. Johnny Depp to odehrál fakt mistrně a příběh George Junga je velice silný a zajímavý. Můj odpor ke dvouhodinovým a delším filmům se ovšem opět ukázal, takže se našli i slabší chvilky, ale jinak se jedná o velmi dobrý film s velkým množstvím dobrých momentů. Závěr a celkové vyznění filmu dokáže na diváka zapůsobit. 80% ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Ray Liotta jsou parádní, Penélope Cruz je naopak děsně otravná. Místy trošku nezvládnuté tempo příběhu, ale jinak celkem poučná podívaná o skutečném králi kokainu, kdepak Tony Montana, ten by našemu Georgi Jungovi nejspíš rád řekl svoje "Svět je tvůj, tak si ber," smůla že když si George začal brát, bylo už obvykle dost pozdě. Mimochodem režisér Ted Demme umřel rok po premiéře na infarkt po té co se trošku narval kokainem a šel hrát baseball. Smůla. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kokain mi připomněl produkci kanadských televizních a filmových společností sídlících na západním pobřeží, které se specializují na masovou produkci životopisných filmů a tzv. snímků podle skutečných událostí, kterými zaplavují trh a které obvykle končí v méně atraktivních vysílacích časech. Je to totiž po všech stránkách průměrně zpracovaná záležitost s předvídatelným dějem, charaktery i vývojem postav, kterou vytahuje nahoru pouze přítomnost oblíbených hereckých hvězd. Taková Penélope Cruz je ale veskrze zbytečná, protože její role od ní zkrátka nic nepožaduje a klidně by totéž mohla zahrát druhořadá herečka s přitažlivou vizáží nebo ještě líp snaživá modelka toužící po herecké kariéře. Depp je sice standardně dobrý, ale sám toho moc nezachrání, zvlášť když mu scénář a dialogy nevychází vstříc. Průšvih je především v přístupu k celému projektu. Kdyby Ted Demme skutečný příběh pašeráka drog dokázal natočit jako stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu, jako se to povedlo Stevenu Spielbergovi ve filmu Chyť mě, když to dokážeš, mohlo jít o velmi zdařilou záležitost. Tomu by napomáhala přítomnost Ethana Supleeho známého jako retardovaný Randy ze seriálu Jmenuju se Earl, který je přímo stvořený pro komediální parodie. Jenže tvůrci uhnou jinam a protože nejspíš zaplatili skutečnému Gergovi Jungovi za exkluzivní informace a práva k natáčení, nechali ho taky ovlivnit scénář tak, že sledujeme příběh "hrdiny", který čelí nepochopení rodičů, ztrátě milované partnerky, zradě nejbližších přátel i zločinem vydělaných peněz a na konci marně bojuje o přízeň svojí dcery. Ta sebelítost, která z filmu čiší, je až trapná a ze spolehlivých tří hvězdiček mě nutí slevit na pouhé dvě a 45 % celkového dojmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Deppa som zlý výkon ani nečakal, takže prekvapený nie som, naopak ma prekvapila celková herecká výkonnosť ostatných hercov, hlavne Penélope. Skvelo natočený snímok o živote priekupníka s drogami a o tom, že i kokaínová mág môže mať srdce a nezáleží mu len na drogách. Navyše s krásnym záverom. Ale chýbali mi vekové vsuvky v opise života a pomalosť príbehu bola na hranici. 75%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • George Jung (Johnny Depp) byl poprvé odsouzen v roce 1974 za prodej marihuany. (Anne88)
  • Aby se Johnny Depp dobře připravil na roli George Junga, navštívil skutečného Junga ve vězení. (HappySmile)
  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama