Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se za vzrušujícím dobrodružstvím, které okouzlilo miliony fanoušků. Odhalte nejnovější kapitolu tohoto legendárního příběhu, který byl natočen špičkovou počítačovou animací.  Dobrodružství plné akce vypráví o tom, jak se čestný a oddaný gardový kapitán Jaller a jeho nejlepší přítel - impulzivní dobrodruh a kronikář Takua - vydali na cestu, aby našli sedmého Toa. Tajemný strážce totiž může ochránit jejich domovský ostrov. Vedeni Maskou světla spojí všichni hrdinové Toa své síly a odvahu, aby překonali mocného Pána stínu Makutu a jeho strašné pomocníky Rahkshi. Pokud se jim nepodaří zvítězit, bude ostrov Mata Nui odsouzen k věčné temnotě. Nenechte si ujít premiéru fantastické legendy ve filmové podobě! Budou odhalena mocná tajemství a objeví se nový hrdina! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (21)

choze 

všechny recenze uživatele

Bionicle jsou jednou z mnoha řad plastových robotů pro děti a mládež (v tomto případě od 7 do 16 let) firmy LEGO, která je uvedla na trh v roce 2001. Jejich název je odvozen ze slov BIOlogical a chroNICLE, nikoliv biomechanical, jak se obecně věří a jejich franchise je inspirován 6 živly (země, voda, oheň, vzduch, led, kámen) a polynéskou mytologií - červení Bionicles jsou spojení s ohněm a jejich jména začínají na Ta-, modří s vodou a začínají na Ga- atd. Po soudu s maorskými aktivisty, ale LEGO upustilo od využívání výrazů z maorského jazyka a pro jistotu si začalo vytvářet ryze vlastní. Jde také o první projekt LEGA, jehož příběh vznikl přímo v LEGU a který se dočkal vlastních videofilmů (zatím celkem 3), o sérii knih a komiksu nemluvě. A teď k filmu samotnému. Je něco víc cool než roboti z vesmíru surfující na tropickém ostrově v lávě? Ne, není, ale film je bohužel až příliš zacílen na dětské publikum a osobně mě zklamalo, že hlavními hrdiny byly jakési Bionicle děti vydávající se po vzoru Luka Skywalkera nebo Froda Pytlíka z rodného hradu na nebezpečnou pouť světem a ne pořádní roboti, kteří hrají ve filmu druhé housle. Akce ujde, ale animace je mizerná a i když jsem se v příběhu celkem orientoval, ta rádobyexotická jména byla vážně otravná a nebyl jsem si schopen zapamatovat ani jedno (díky bohu za přezdívky některých postav jako Kronikář). Další díly si odpustím, i když mám pro roboty slabost a konkrétně design Bioniclů se mi dost líbí. Možná si nějakého koupím. Kolik že za jednoho chtějí? Tři kila? ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Strašné množstvo vymyslenách kvázimimozemských mien a názvov spôsobilo v mojom mozgu nekonečný chaos. Chaosom sa dá nazvať i celkový dej, ktorý som po prvom zhliadnutí nepochopil, takže na konci filmu padla otázka : "O čom to vlastne bolo?". Po mojej otázke deťom, ako sa im to páčilo, nasledovalo unisono "Super!" Len kvôli tomu som tomuto filmu dal 2*. Inak by to bolo o jednu menej, nakoľko ten film nebol určený pre moju vekovú kategóriu .... ()

Reklama

Yellyman 

všechny recenze uživatele

Lego žeru a žrát budu i přes to, že jsem viděl tenhle snímek. Ani by mi nevadil příběh ( o ten přeci u reklamy nejde), jako spíš přílišná délka, infantilní vtipy a hlavně vizuální stránka. Chápu, že to není Pixar, ale mám takovej pocit, že léta 2003 měli takovouhle gráfku i některý hry... Ale vezmu-li v potaz to, že je to jen reklama, hodnocení se vyšplhá na 2*... Ta třetí je z nostalgie ( film poprvé viděn když mi bylo 11). ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Bionicle sága mi byla vždy velmi oblíbená, a i když mám druhý díl mnohem radši, nechápu, proč se některým lidem tento film tak nelíbí, když je ve svých prvcích dosti podobný Pánovi Prstenů. Mimořádně se liší akorát v tom, že je dělaný pro děti, ovšem to by až tak zásadní rozdíl dělat nemělo; spoustu mých kamarádu si zamilovalo pána prstenů, když byli ještě děti. Vemte si, že Takua je Frodo a Jala je Sam, tito dva výškově menší než hrdinové zdejšího světa, mají za úkol jistý malý zlatý předmět přinést kamsi na druhou stranu ostrova, zatímco zlá postava Makuta/Sauron skrývající se ve tmě a ukazující se pouze očima/okem, čekající než-li stvoření pověřená zlem Rahkshi/Nazgûlové získají onen malý zlatý předmět, protože jenom díky tomu předmětu může být zlý pán poražen. Na druhou stranu, první díl Bionicle trilogie má svá pozitiva i mimo podobnost s LOTRem, především co se živlů a jejich využití týče. Rozdělení podle elementů se působivě uplatňuje i při různorodosti cesty po ostrově, i v akčních sekvencích. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Bionicle jsem si představoval jako adaptaci slavného LEGA, trošku jinak. Čekal bych, že film by měl být krapet dospělejší, temnější a příběh složitější, tajemnější. Bohužel se mi ničeho z toho nedostalo. Animace průměrná, příběh trapný, akční scény nudné, dabing katastrofální, legenda vůbec není legendou a nějaká Bionicle atmosféra nebo napětí tady chybí. Prostě zneuctění slavného LEGA. Rozhodně jsme si tento LEGO velkopříběh představoval jinak. 2 hvězdy. PS: Jedna rada pro tvůrce, když už nic, tak měl film o Bionicle vypadat tak, jako jejich komerční videa, když vyjde nová řada jejich LEGA Bionicle. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama