Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První půle docela fajn. Prostředí zámku je vymazlené a vizuálně dost bohaté. Pak už to jde úplně do kytek kvůli hrůzostrašným digitálním trikům a sebeparodicky teatrálním hereckým výkonům (Owen Wilson je v hororu lol af). Byla na tom vidět snaha udělat akční fantasy duchařinu pro celou rodinu, ale v tomhle pohádkovém zpracování je to stejná nuda, jako pozdějších 13 duchů. Film jsem si chtěl oživit, protože to byl v dětství můj první horor a dodnes vzpomínám, jak mi některé scény přivodily solidní noční můry. Dnes už to ale působí bohužel spíš směšně. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu něco... Bohužel ani nevím, kde mám začít. Jo tady - režisér je nula. NULA. Jak může někdo natočit něco takového, když kdysi předtím skvěle zvládl Nebezpečnou rychlost?! Námět a scénář jsou klišoidní až to praští. Ovšem, kdyby se ho -scénáře- ujal někdo s alespoň průměrným smyslem pro budování atmosféry a napětí, vedení herců a vizuálním cítěním, mohlo ze zámku hrůzy s ohledem na jeho hvězdné obsazení vzniknout něco průměrného. Všichni herci zde předvádějí jedny ze svých nejhorších výkonů (ano i Liam Neeson). Lili Taylor je strašná, ale to není její chyba, já ji prostě nemám rád. JEDINÉ co se mi na Zámku sra**k líbilo byla Zeta-Jonesová, která byla k sežrání, bohužel, to celý film nemohlo zachránit od stejného hodnocení, které jsem dal Pokémonu 10% ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1000. hodnocený film: Film byl v mém hledáčku již hodně dlouhou dobu, až se mi jej nakonec podařilo i shlédnout. Skvělé herecké obsazení věstilo mnoho a já se tak těšil, až jsem to s tou dobrou náladou přepískl. Owen Wilson, Liam Neeson a Catherine Zeta-Jones tomuto filmu dali snad vše ze svého hereckého umu, ale stejně to bylo asi málo. Film má dobrou, ba co víc, skvělou zápletku, kdy se skupinka lidí vydá na osamělé panství, které je opředeno spoustou záhad, aby se zde podrobili zkoušce strachu, kdy bude na nich a jejich myslích prováděn experiment. Celá expozice a prostory filmu vypadají nádherně a jen těžko bych hledal srovnání s něčím podobným. Film se pak i dobře rozjel a já měl skutečně husí kůži po těle, ale závěrečná fáze a silueta ducha v prostěradle myšlenku dokonale zabily a já zase klesl v křesle jako malé kotě ke své kojící mámě. Pro mě to tedy bylo dost velké zklamání, ale i tak dávám 3*, protože zhruba první hodinu jsem se skutenčně moc dobře bavil. 3* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, možná kdybych měl za minulý týden naspáno víc než pět hodin denně, kdybych nebyl sám doma, a kdyby film neměl tak skvělé efekty, jenom bych se pohrdlivě usmíval od začátku až do konce. Takhle mě první půle dvakrát docela vyděsila:) A tu druhou půlku jsem čekal nějaké super rozuzlení a pointu....a ono nic. Liam Neeson hraje jako když si vydělává na nájem, a vůbec je to celé tak nějak jeté. Kde je atmosféra, která se třeba u Přichází Satan dala krájet obřadní dýkou? (No dobře, je to jako srovnávat Johnyho Mnemonica a Matrix, ale stejně, u koho jiného se učit než u Mistra?) A nezachrání to ani krása Catherine Zety-Jones ve vrcholné formě (ne herecké, proboha, to ani náhodou, jestli ji chcete vidět výborně hrát, sežeňte si Traffic) ani hudba Jerryho Goldsmithe, která se mi tentokrát nezdála nic moc. Umí to daleko líp - co třeba soundtrack k Sum Of All Fears? Celkově průměr, tzn. 50%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jane, chlape, počítače ti horor neudělají. To bys mohl jako kameraman vědět ne? Tahle předělávka či spíše nová verze klasického britského hororu The Haunting z roku 1963, kterou měl na svědomí režisér Robert Wise, má jeden základní problém – je bez atmosféry a po chvilce i bez napětí. Počítač vám sice vytvoří nejrůznější bubáky, ale už vám nevytvoří mrazení v zádech. Nebo možná ano, ale spíš když pomyslíte kam se ten rozpočet ztratil. To že se de Bontovi více než povedla Nebezpečná rychlost a celkem i Twister ve mě zbudilo velká očekávání. Ta ovšem utuhla ve chvíli, kdy jsem tuhle podivnost zhlédnul. Selhalo tu snad všechno co mohlo atmosféru snad jen trochu navodit. Scény zabití jsou oproti přeplácanému pozlátku kolem směšné, herecké výkony podprůměrné a to i u takových schopných herců jako je Liam Neeson. Závěr filmu je teatrálním pokusem vyburcovat alespoň pocity diváků, ovšem přes ospalost z předešlých 100 minut je to neúčinné. Kvituji pár zajímavých momentů, hlavně sošky dětí a zařazení dětského elementu vůbec. Hudba opět leccos zachraňuje a bodejť by ne, když je pod ní podepsán mág mezi hudebními mágy – Jerry Goldsmith. Scénář podle klasické novely The Haunting of Hill House se Davidu Selfovi nepodařilo zrovna dvakrát dotáhnout. Zklamání, velké zklamání. Takže za tenhle nehororový akční snímek co dělá bu bu bu jako zombík amatér dávám 1 a 1/2. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)
  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)

Reklama

Reklama