Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

tron 

všechny recenze uživatele

"Berieš stávku?“ – „Neberiem.“ – "Môžeš mi ho strčiť, kam budeš chcieť..." – "Tak teda beriem.“ VEĽMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI sú inšpirované HISTORICKÝM románom Choderlosa de Laclosa, ktorý bol v minulosti viackrát sfilmovaný. Režisér/scenárista Kumble sa odvážne rozhodol dej aktualizovať a preniesť do súčasného amerického veľkomesta, čo podľa mňa (pre podstatne menšiu afektovanosť) dopadlo lepšie, ako podobne šialený nápad ROMEO A JÚLIA od Baza Luhrmanna. Postavy a zápletka zostali, len sa hrdinovia namiesto kočov vozia v porsche. Ak si odmyslíme tento (vlastne skôr nenápadný) detail, zostane solídne spracovaná... čo to vlastne bolo? Milostný tínedžerský eroticko-romantický triler. Ehm. Fajn herci (Selma Blairová, Sarah Michelle Gellarová, Ryan Phillippe, Reese Witherspoonová), fajn záver a rafinovaný spôsob, ako nakrútiť zvrhlý neprístupný film tak, aby naň mohli ísť aj mladí diváci: film je plný sexu, ale zároveň vôbec žiadny neuvidíme!. Čo je možno šikovné, na strane druhej - ak si ho pozriete naozaj len preto, aby ste videli nahé hollywoodske hviezdičky, budete sklamaní. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nebezpečný film. Hlavne pre mňa. Dokázala som ho pozrieť 3x za sebou. Ryan bol veľmi dobrý a spolu s Reese výborne improvizovali. Zápletka bola zaujímavá. Okrem toho soundtrack bol tiež na úrovni. Najlepšia scéna je na konci keď Kathryn odhalia a Anette ide v Sebastianovom aute a do uší nám znie skupina The Verve. Krásne...100% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je americká předělávka klasiky do současnosti. Nic proti předělávkám, leckdy to má šmrnc a přes notoricky známý děj to pak voní přesto novotou... Tady mi to ale dvakrát neselo. Americké klisničky a vyvonění bejči můžou fungovat na pubertální diváctvo, nikoliv však na ty odrostlejší, kterým se při slově souložit nehrne krev do hlavy (a jinam) a nečervenají jim navíc uši. Film si celkem zakládá na silném sexuálním podtónu, takže je určen odrostlejším teenagerům. Herecky to není nic moc, ve filmu zažijeme i několik scén se slzičkami (to pro teenagerky). Naštěstí nakoc je zlo potrestáno, hříšník pochopí svoji zrůdnost a zprzněná děva získá suprkáru. no není to překrásný happa end? ne není. Závěr byl neskutečně pitomý a opět zcela jasně potvrdil, že cílovovou skupinou diváctva jsou teenageři... * * * ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Velmi nebezpečné známosti s Ryanem Phillippem je svěží romantický film plný intrik a charakterového vývoje postav. Phillippe je neskutečný herecký talent a celý snímek si sympatickým způsobem krade pro sebe. Hudební doprovod výborný. Neztratily se ani Reese Witherspoon a Sarah Michelle Gellar, byť ta se na začátku jeví tuctově (ale to je čistě o vkusu každého z nás), ale i ona umí příjemně překvapit. A konec nemohl být lepší. Bravo! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko nese všechny znaky filmového kýče. Načančaný obal s hloupoučkým obsahem předvádí velké city, tragické situace, černobílé kontrasty charakterů, myšlení hlavních hrdinů je naivní a konec přináší rádoby mravní katarzi. Toto je v pořadí čtvrtá verze Nebezpečných známostí převedená na filmové plátno a bezkonkurečně nejhorší. Zobrazený filmový svět se zatraceně málo podobá realitě a v řadě momentů působí přímo směšně. Snímek se snaží nalákat na krásné tváře, mondénní svět prostředí americké high society, krásné šaty a rychlá auta. Vhodné pro ty, kdo si odskočí od Beverly Hills 90210 a zatouží po zhamburgerizované klasice. Celkový dojem: 25% za ten elegantní obal a Reese Witherspoon. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Scéna, v níž Sebastian (Ryan Phillippe) a Annette (Reese Witherspoon) jedou v autě z domova důchodců, byla částečně improvizací. Během natáčení se začala Witherspoon pitvořit a Phillippe se smál a říkal ji, ať toho nechá. Režisérovi se moc líbila chemie mezi oběma herci a když si uvědomil, že se jejich rozhovor do filmu hodí, použil ho. (Bauer)
  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama