Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná historická podívaná, která se podobně jako Želary odehrává během 2. světové války, vypráví dramatický příběh matky a posléze její dcery. Krev zmizelého začíná po vypuknutí 2. světové války milostným pří-během baltského šlechtice Arna von Lieven (Václav Jiráček) a Češky Helgy (Vilma Cibulková). Arno utíká před sovětskou hrozbou do finské války. V jednom z bojů je raněn a převezen do německého lazaretu, kde mu Helga zachrání život. Prožívají vášnivou lásku, ale Arno je povolán zpět do válečné hrůzy Z krátkého vztahu se Helze narodí dcera Dorli (Ester Geislerová). Právě dítě se pro Helgu stává jediným smyslem života. Musí svou dceru ochránit a pokusit se přežít navzdory všem útrapám složité doby... Děj Krve zmizelého je rozvržen do čtyř ročních dob, které jsou pozadím pro strhující dramatický příběh, odehrávající se v divoké přírodě moravských hor, ale také v exotickém belgickém Kongu. Režisér Milan Cieslar barvitě a citlivě vypraví příběh žen ve vyhrocené historické situaci. Svým způsobem navazuje na svůj předcházející film Pramen života (2000), ke kterému také napsal scénář Vladimír Körner a který byl s úspěchem uveden na Berlinale 2000 a získal hlavní ceny na mezinárodních filmových festivalech Troja, Laon, Gottbus, Rimouski, Chemnitz. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

holčička

holčička (hodnocení, recenze)

Začátek filmu mě ještě dost bavil, ale druhá půlka a konec ... velké zklamání.

T.r.i.s.h.

T.r.i.s.h. (hodnocení, recenze)

Mám za sebou 3/4 hodiny tohohle filmu a vážně pochybuju o tom, že to dokoukám, protože pardon, takhle mě teda herecký výkony už dlouho nes*aly. Každá věta, kterou zejména Jiráček vypustí z pusy, je příšerně afektovaná, intonace jak z přednesu ochotnického souboru... Zatim to tam zachraňuje Huba a Dobrý. A rozumim tomu, že velký věkový rozdíl mezi hlavními představiteli je záměrem, ale tohle (=milostné scény Cibulkové a Jiráčka) jsou i na mě moc :)

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

Ani ja som tam Brzobohatého nepostrehla. Film je dlhý, obdobie ktoré obsiahol tiež, a ako niektoré iné poprevratové filmy je bez štipky optimizmu, strašne chmúrny.

Nefra

Nefra (hodnocení, recenze)

Mohu se zeptat, jakou roli v tomto filmu hraje Radoslav Brzobohatý...???

Reklama

Reklama