Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jasně, oproti seriálu je to slabý odvárek, ale to je v podstatě všechno. To modré hodnocení připisuji hlavně tomu, že film musí mít příběh a proto je počet gagů za minutu poněkud redukován. Ale ať mi nikdo neříká, že se legendárními nestaly scény z výslechové místnosti, nebo krádeže a výměny obrazu. 90% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je se svým obličejem prostě originál, ale tento film je skutečně na pokraji katastrofy, když se na můj vkus až příliš často uchyluje k vyvolání smíchu tím, že je prostě vulgární. Myslím, že to potvrzuje i rozporuplné hodnocení uživatelů. Každopádně, mnohé scénky mají své kouzlo a jsou opravdu vtipné, jako celek (což nám alibisticky podsouvá i text distributora) ale film nefunguje a snaží se více vytěžit z pověsti hlavní postavy, než z originality. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hodnotím hlavně veškeré scény s Beanem. Vše okolo je jen "zaplácnutí", protože celý film je vlastně jen delší epizoda. Každopádně se až tak moc velká katastrofa nekonala. Mohlo to být horší, ale taky lepší. Takto je to někde mezi a hlavně dělaný pro USA. Kdyby to zůstalo na ostrovech asi by to dopadlo daleko více Beanovsky. Tak mě napadá zda po vzoru Beana nejsou veškerý obrazy v galeriích jen fotky? :D ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean sa dostal aj na filmové plátno a já som rád, že Atkinson je rovnako skvelý ako v seriáli. Scenár je síce jednoduchý, ale u Beana platí, že čím jednoduchšie a čím originálnejšie, tým lepšie. Niektoré scény až priveľmi ale priveľmi skvelé, ktoré mi v pamäti zostanú určite dlho. Mel Smith nakrútil fajn film, ktorý robí originálu česť a nie hanbu, i keď už nedosahuje seriálových kvalít. Aj tak musím ísť na plné hodnotenie. Peter MacNicol je sympaťák a mňa potešil. Mr. Bean najväčšia filmová katastrofa je môj obľúbený komediálny film, postavený na dokonalých grimasoch génia Rowana Atkinsona, ktorý je tu rovnako skvelý a rovnako praštený, rovnako originálny a rovnako beanovský ako v seriáli. A za to som rád. Skvelá zábava pre celú rodinu. /90%/ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmová katastrofa to určite nebola ! Naštastie sa film snaží nadviazať na Rowanov nemý groteskný humor, ktorý mu tak ide a zbytočne ho nenúti rozprávať. Je tu pár naozaj výborných scén, ale hlavne Bean na akého sme zvyknutí. Moula a packal. Ja som sa výborne bavil, aj keď kvality seriálu to zďaleka nedosahuje. Slabšie 4*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

Reklama

Reklama