Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý špionážní film s výborným Timothym Daltononem v roli Jamese Bonda. Kupodivu jsem ho viděl poprvé až dnes. Navštívíme Československo, užijeme si honičku s Veřejnou Bezpečností, podíváme se do Marockého Tangieru a nakonec i do Afghánistánu, který byl v 80-tých letech nejspíš hodně oblíbenou zemí :-). Jo, a kdo by to byl řekl, že tatík Jacka Shepparda z LOSTu, John Terry, hrál Felixe Leitera ze CIA? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ale hej, Dalton dal tomu nový dych a pôsobí rovnako sviežo ako neskôr Brosnan v Zlatom oku, ale... nudil som sa. Nepomohla ani Bratislava, ani slovenské hlášky, ani obsadenie, dokonca ani (vzhľadom na dnešnú situáciu USA) celkom humorný konflikt v Afganistane... Skrátka chýbalal mi tu atmosféra, dobrodružnosť, ani ten humor nebol až taký trefný... Akcie slabé - ale to sú takmer vo všetkých starých bondovkách (ale v tých Moorových to bolo aspoň srandovne zlé). Skrátka bola to veľká šanca, ale mne to prišlo akési nedotiahnuté... Zrejme však ide o konflikt mojej predstavy Bonda (jednoznačne elegantné brosnanovky, potom vtipné moorovky) a chladne profesionálneho Bonda, akého sa pokúsili stvoriť tu... ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Preč sú časy suchohumorného Moora, ubralo sa na vtipe, nadsádzke a charizmatickom hlavnom predstaviteľovi - pridalo sa na akcii, prepracovanosti a bohatosti scenára...Dalton je priemerný ničím zaujímavý chlapík, ktorý sa podľa mňa pre rolu Bonda veľmi nehodí, ale inak sa táto bondovka môže kľudne a bez hanby zaradiť medzi ostatné 007 produkty... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $51,185,897Tržby Celosvetovo $191,200,000║ Bratislava, Czechoslovakia, pekne že aj do našich končín zavítal agent 007, Timothy Dalton mi nikdy moc nesedel ako Bond a tu v "Dychu života" mi to tiež potvrdzuje, že to v jeho podaní nie je úplne ono, príbehovo kolísavé, akcia sa strieda lepšia zo slabšou, taký "Bond" priemer čo ničím prevratným nezaujme. /55%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bonda - Daltona mám sice ještě radši v pětihvězdičkovém Povolení zabíjet, ale to nic nemění na tom, že Dech života je dost povedená věc! Hodně dělá především Dalton osobně - ten chlap je prostě sympaťák. Vtipy sice vzaly za své (pár fórů tady je, ale víceméně jen k pousmání), zato napětí a vcelku živě podanou akci tu máme od začátku do konce, a hudba, kterou John Barry pro tenhle díl složil, je jedna z mých nejoblíbenějších. Filmaře bych chtěl pochválit za pečlivost, s jakou přeměnili Vídeň na Bratislavu. Slovenské nápisy všude, kam se podíváte, lidé mluví slovenštinou, která se ozývá z rádia i televize... pěkné. Moje nejoblíbenější část je stejně ale ta závěrečná afghánská. Že by odtud opisoval Rambo 3 natočený o rok později? ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Kdyz Bond (Timothy Dalton) odváží Kostkova (Jeroen Krabbé) po zmařeném atentátu k plynovodu, zabočuje doleva do ulice, označené modrou dopravní značkou „Einbahn“, tedy jednosměrka. Ale takové značky v Bratislavě nenajdeme, jsou vidět ve Vídni. (pjotri)
  • Při honičce na zamrzlém jezeře zasáhne střela československých vojáků pneumatiku Astonu. Když však potom James Bond (Timothy Dalton) vysune "Outrigger" a vyskakuje s autem nad vojáky, je možné si všimnout, že ustřelená guma je zpět na svém místě. (GH98)
  • Film je na téměř dvacet let poslední bondovkou, která užívá originální název příběhu, který vymyslel Ian Fleming. Dalším bylo až Casino Royale. (novoten)

Reklama

Reklama