Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ona číslovka v názvu se tam skví spíše z komerčních důvodů, neboť T3 stojí trochu mimo předchozí dění a ač vpodstatě vnáší do příběhu o Terminátorovi zásadní posun (vynikající závěr), nesnaží se příliš navazovat na Camerona. Spíš skládá jeho filmům fanouškovskou poctu a baví diváka špičkovou hyper-destrukční akcí a odzbrojujícím humorem, neuvěřitelně brilantně integrovaným do všeho toho akčního nátřesku tak, že se úsměvné scény nijak neperou s těmi dramatičtějšími. Pro mě je prostě Arnoldův návrat jedním z nejzábavnějších filmů všech dob a při projekci v naplněném sále jsem poprvé a naposled zažil, aby publikum v kině několikrát bouřlivě tleskalo. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

S Terminátorem 3 je potíž. Nemůžu říct, že mi tahle adrenalinová jízda nesedla, ale od pokračování jednoho z nejzásadnějších snímků 90. let jsem zkrátka nečekal popcornovou vymývárnu, ale důstojného temného následovníka dvojky. Mostow měl zjevně jasno, že tuhle hru na Camerona jenoduše neutáne a tak sáhl už na začátku po řešení, za které ho milovníci prvních dvou dílů uškrtí a řadový divák, kterému na tom zase tolik nezáleží, se bude královsky bavit. Jsem zhruba na polovině cesty k oběma jmenovaným a pociťuji mírné zklamání. Přesto udávám hodnocení spíše vyšší, protože se jen těžko v následujících měsících podaří vypustit do kin zábavnější kousek než T3. A o zábavu jde přece především. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jediné co opravdu bez jakýchkoli výhrad mohu pochválit, byla TX, nádherná a ledově zákeřná Terminátorka. Již na začátek její objevení je bezchybné, i když v tom autě mohl být chlap (kdyby ji viděl nahou a ona si od něho vzala věci, bylo by to zajímavější). Tato postava je velmi promyšlená a její triky také. Arnoldův Terminátor je klasický, stejný jako ve dvojce a ničím nepřekvapující. Nick Stahl neškodící, Claire Danes nic moc. Akční scény jsou velmi povedené, ale celé mi to připomíná jeden stominutový akční videoklip. Něco jako nízkorozpočtová efektnost jedničky a krásný příběh dvojky jsem zde nezaznamenal, i když závěr filmu moji tézi částečně vyvrátil. Jednička a ani dvojka nekončí happyendem a tudíž jsem uvítal, že ani trojka. Jonathan Mostow odvedl celkem solidní práci. Tři a půl hvězdičky, i když prozatím zaokrouhlené dolů. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi celkem líbil, a přiznám se, že za to může Arnie. Rozhodně je to jeden z jeho lepších filmů z posledních několika let. Že to nebyl úplnej propadák (a uznejme, že po třetím převaření čajovýho pytlíku už toho opravdovýho Earla Greye nezískáte) je hlavně asi i proto, že tvůrci jemně parodovali předchozí díly. Viz třeba jen obvyklá neobvyklá scéna sehnání si oblečení a brýle, které nesmí chybět pro celkový výsledný efekt. Děj je sice trochu unavenej, je vidět, že přestože se filmaři snažili, aby z toho nebyla blbina, slabej scénář jim stále podrážel nohy, ale i tak se to dá. A jak už jsem řekl, dle mě je to Arnieho zásluha, protože co si budeme povídat, charisma má vážně veliký a ani jeden z těch dalších proti a spoluhráčů mu nemůže nijak konkurovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $150,371,112Tržby Celosvetovo $433,371,112Tržby za predaj Blu-ray v USA $620,056 //počet predaných kusov 47,844Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Jonathan Mostow len potvrdil že je veľmi zručný režisér a poradil si aj z úžasne rozpracovanou témou od Camerona a natočil veľmi poctivé pokračovanie, ktoré má všetko čo si pravý fanúšik série môže priať /videl v kine 2x: 85%/ ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Jméno snoubence Kate Brewster (Claire Danes) mělo být původně Scott Petersen. Muž s podobným jménem (Scott Peterson) však koncem roku 2002 zabil svoji těhotnou manželku včetně nenarozeného dítěte, a tak bylo jméno postavy změněno na Scott Mason. V závěrečných titulcích však zůstalo původní jméno. (IDžOR)
  • John Connor (Nick Stahl) na začátku vzpomíná, že k událostem z dvojky došlo, když mu bylo 13 let. To není možné. Ve dvojce bylo zmíněno, že se narodil 28. února 1985. 13 by mu tedy bylo v roce 1998, kdy by podle Cameronova scénáře bylo dávno po apokalypse. (Ištván87)
  • Film se měl původně natáčet ve Vancouveru v Britské Kolumbii, ale štáb se později přesunul do Los Angeles. Spekuluje se, že důvodem této změny byla rostoucí kritika amerických produkcí natáčených v Kanadě (tedy mimo okolí Los Angeles) a politické aspirace Arnolda Schwarzeneggera (Terminátor). Oficiálním důvodem nicméně bylo, že se na poslední chvíli uvolnily prostory v hollywoodských studiích. (IDžOR)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama