Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Pepa Novák je sice povýšen na majora, jinak má ovšem stejné potíže, a navrch ještě některé nové. Občané ho zlobí a stále se marně snaží sexuálně uspokojit náruživou manželku Vilmu. Navíc mu teď život komplikuje početná cikánská rodina v sousedství. Majitel fotbalového klubu Leo Kohn není příliš spokojený s výkony mužstva, nepomáhá ani podplácení rozhodčích. Navíc je stále na kordy s tchýní Ester, posedlou sázením Sportky. Leo se s tchýní pohádá. Z hádky vzejde neobvyklá sázka. Jestli Ester dokáže sestavit mužstvo, které Kameňákov porazí, stane se Leo jejím otrokem. Pokud ovšem Kameňákov zvítězí, odejde Ester z domu a už se nikdy neukáže. Je jisté, že v neděli půjde o hodně. (TV Nova)

(více)

Recenze (655)

Fr 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem něco očekával od třetího pokračování troškokomedie, tak teď už nečekám od pana režiséra kromě klidu od jeho tvorby nic. Jak se vyjádřit? Snad tak, že dobře už bylo a toho hůř se doufám nedožijem. Všechno co jsem viděl předčilo mé očekávání, a tak je jen dobře - nejen pro celej náš národ, ale určitě i pro romy a možná i žluťoučké spoluobčany (předpokládám, že čtvrté pokračování musí bejt o nich a kdoví co by třeba vyváděli s Robertem Rosenbergem, když Dolly už tu byla) -, že se lidé točící okolo této minisérie rozhodli říci k dalšímu pokračování rozhodný NE. To já říkám taky. Jestli tohle psaní bude číst někdo, jenž by snad váhal, jak se rozhodnout, za sebe říkám:- do kina jdi jestli jsi během posledních 10 let neslyšel žádnej vtip (podotýkám -ŽÁDNEJ- a nemyslím dobrej)./ - pokuď jsi róm a chceš vidět pokoření bílé rasy (nejen při fotbale)./ - myslíš si, že R. Genzer bude ještě lepší než v Tele tele (odpovídám: v tele je mnohokrát lepší a není trapnej)./ - jseš policajt masochista a musíš vidět jak tvoji kolegové trpěj (nejen ve službě)./ - nemůžeš sehnat žádnou kazetu s Dolly a musíš ji ještě než umře vidět (na reprízu bych nečekal)./ -nejvíc ze všeho se směješ hulení pod stolem (s ministerstvem zdravotnictví to nemá nic společnýho)./ - smál ses tomuhle příspěvku (potom máš smysl pro humor a zůstaň doma!). Jedinej rozumnej plus tohodle filmu je sexy Jana Paulová, který léta přidávají nejen na kráse. Chceš se bavit? Já bych šel na nějakou komedii! ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, přátelé! Zdenda Troška to opět dokázal! Nejenže opakuje "úspěch" svých Kameňáků už potřetí, ale dokonce své výkony dotváří jako malíř své vrcholné dílo. Je to on, který mění pohled lidí mladých na Českou filmovou scénu a který starším dokazuje, že se umí zasmát jeho kameným vtipům, které jsou páleny na diváka rychleji než kulky z rotačáku Arniho (Schwarzenegger). Je to neuvěřitelné, jak tento malý usměvavý chlápek dokáže jednoduše vstupovat každým rokem do historie a poupravovat hranice kinematografie. Měli by jsme mu všici vzdát holt. Jednou bude mít sochu. Nevím jestli bronzovou ani jestli bude v Hošticích. Je však jasné, že někteří znás ho do posledních minut svého života půjdou uctívat svou močí a pohledy opovržení(nebo snad obdivu). Jeho socha jistě vydrží dlouhá léta a přežije většinu svých obdivovatelů a jednou, třeba jednou se k němu generace budou vracet a vzpomínat na jeho krásné české komedie. Ano přátelé tohle všechno se stane a vlastně už se to děje. Ano mistře, jste génius a po smrti budete jistě uznáván i svými kritiky, kteří vaše myšlenky dostatečně nepochopili. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Víte co? Tenhle díl vůbec není tak špatný, aby se řadil mezi ty nejhorší filmy všech dob. Odvrací se od modré erektivní vody k rómské problematice a zkorumpovaného fotbalu. Pár momentů ve filmu mě opravdu dostalo. Například, jak si šli cigoši pro sociální dávky. :-D Dal bych 3 hvězdičky, ale někdo se Trošky prostě musí zastat a budu to já, který mu jednu hvězdičku dá k dobru. :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

No, je to o trochu lepší než předchozí dva díly, ale že by to bylo něco, to tedy ani omylem. Objevuje se zdě něco, co úplně chybělo v jedničce, trochu se objevovalo ve dvojce, čemu se říká příběh. Scénář je stejně děravý jako u předchozích dílů, podobně je tomu i s vtipy, které jsou povětšinou staré. Trochu mě zaujal konečný fotbalový zápas a scéna jak Josef Carda pouští elektriku do rybníka. Blbost, ale poměrně koukatelná. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pravá lidová zábava, vrchol nevkusu, a nebo jenom odraz společenského bonmotu na poli lidového humoru? Předpisový diktát od TV Nova, čemu se budeme smát, je nemilosrdný. Z nabízených možností si každý vybere sám. Když jsem druhému Kameňáku dával dvě hvězdičky, zablýskla se ve mně jiskra naděje na lepší časy. Zdeněk Troška však předkládá nezvratné důkazy o své režijní impotenci. Ne, není špatným režisérem proto, co točí, ale pro to, jak točí. Hodinu a tři čtvrtě jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak dokáže někdo vedle sebe postavit naprosto brilantní fór vedle toho nejtupějšího a nejnevtipnějšího. Troška si pod sebou uřezal větev, která měla nejsilnější strukturu z celého (díky Bohu, že natolik chudého) stromu. Samozřejmě, že o příběhu nemůže být řeč, ale rozhodně jde hovořit o pevném ústředním bodu celého vyprávění. S překvapivě ucelenou decentností předkládá vtipy o cikánech, ale hned vzápětí zase (ne)chtěně tlačí na pilu, když se s křečovitě postaví tváří v tvář moralizačnímu podtextu o českém postoji k této rasové menšině. Ne, stav společnosti není to, co dokázal ve svém filmu předložit, i když to(!) jednoznačně chtěl. Za tohle se na něj snese kritika, protože se mermomocí snažil vyprávět něco, co mu nešlo. Ale hněv a zloba zase padne za vtipy, které vyplňují zbylou část „filmu“. O jejich úrovni se dá pochybovat stejně tak dobře, jako o režisérově provedení. Možná, že kdyby Troška vzal kameru a udělal si malou procházku po samotném Týnu nad Vltavou, tak by se mu podařilo ukořistit mnohem více humoru, než jaký mu do kamery odříkávají herci, nad nimž nezbývá nic jiného než zaplakat. Snad jen Josef Laufer si zaslouží mimořádnou pochvalu za svého dokonalého Lea Kohna, i když ne každý snese jeho nekonečné hořekování. Takže když to shrnu, tak mi vyjde, že i přesto, že Troška přinesl do filmu vtipy, které mi chyběly v předchozích dvou dílech, hranici mezi trapností a humorem přeskočil v úplně jiných chvílích, než v jakých sám chtěl. Doufejme tedy, že s tímhle tématem nadobro končí, i když jeho úvahy o vážně mířených projektech vyvolávají ještě více husí kůže, než fakt, že by měl přijít Kameňák 4 a s ním vtipy, které tu ještě nebyly ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení se jeden komparzista platonicky zamiloval do Dolly Buster (občanským jménem Nora Baumberger). Z milých sympatií se nakonec stalo nepříjemné obtěžování. [Zdroj: prask.nova.cz] (Duoscop)
  • Pacient nemocnice Uzlíček (Zdeněk Kozák st.) má nad postelí napsané své jméno a pod ním datum narození 1904. V prvním díle však povídal, že bojoval v první světové válce. V té by mu však bylo 10-14 let, což odporuje jeho výpovědi. (ELBobes)
  • Menší roli Helmuta, majitele fotbalového klubu Austria Temelín, si zahrál Pavel Pásek, producent všech filmů ze série Kameňák a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)

Reklama

Reklama