Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikál Pomáda z roku 1978 patřil v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům ve všech zemích. Vznikl podle úspěšné jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži. V hlavní roli zpívá, hraje a tančí populární dvojice John Travolta a Olivia Newton-Johnová, kteří se tímto snímkem stali idoly mladé generace. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (707)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Choreografie 6/10/// +Travolta, hudba, český dabing hlavního hrdiny -později je muzikálová složka hodně upozadněna/// Dnes již klasický snímek s výtečnou hudbou, atraktivní hlavní dvojicí a zajímavým příběhem. Škoda, že na rozdíl od Hříšného tance, který znám už nazpaměť jsem tento film viděl poprvé. I proto jsem ho chtěl vidět a rozhodně není špatný. Dokonce první třetina se mi líbila hodně. Bohužel později ubývá tanečních čísel a film na mě více působil jako drama mladistvých. To nic nemění na tom, že ve své době to byl hit./// Celkem 70%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivé ZLO o vyfintěných slepicích které by v realitě bylo záhodno zabít při jakékoli známce snahy o komunikaci, které v neskutečně praštěných tanečních scénách nabalují zjevně homosexuální machýrci a retardi, pějící k tomu tklivé písně o lásce, sexu, autech, sexu, a pozérské rebelii proti všem a všemu (a taky balení buchet, aby pak došlo na ten sex). Ale taky ultimátní Guilty Pleasure s pár neuvěřitelně kultovními písničkami, které se v klubech budou hrát snad i za sto let a roztomile nablblým příběhem... prostě snímek který se neztratí na žádné filmové kalbě. A teď si vyberte. 7/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomádu som naposledy videl ešte niekedy v dobe kamennej a tak nezaškodilo si tento kultový muzikál zopakovať. Musím uznať, že po rokoch stratil zo svojho kúzla iba málo, stále čarovné, stále neuveriteľne pozitívne. A k tomu super pesničky, na náladu nepoznám nič lepšie. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Bezstarostná prosluněná flákárna s 30tiletými středoškoláky, veletuctem fajnových hlášek a nadýchaným antidepresivním soundtrackem. Nad ním už sice nějaký ten pátek klub náročných posluchačů zarputile ohrnuje ušní boltce, avšak jejich do rytmu se mimovolně vlnící končetiny vždy dávají jasně najevo, že tahle hudba je nedotknutelným rodinným stříbrem filmové zpěvohry. Ano, je to přeslazené, rozjuchané, směšné, ale o to právě jde! A ruku na srdce (nebo na poklopec), pánové - kdo z vás netoužil nonšalantně protáčet holky po parketu s grácií Johna Travolty? ;-) Na muzikály moc nejsem, ale tohle vážně můžu. Pomáda totiž dokáže krom účesu udržet i slunce v duši a to se počítá. A ještě něco: Lorenzo (t)Lamas!!! :) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem na tom neulítávala, ale jako velká jsem na tom skoro uletěla. Sladké, krásné, pozitivní, optimistické a mile humanistické. Všichni byli veselí a v pohodě a nebylo to vlivem alkoholu ani drog, řešilo se jak sbalit holku a největším problémem byla prasklá šprcka. A to je prosím Amerika. Dneska bez dopingu není zábava, ta "největší" stejně probíhá na netu. Každý druhý je nasraný, líný, tlustý nebo hnusný. Já vím přeháním to, ale jen kvůli zamyšlení. K tomu je nejlepší kritika, aspoň u mě to tak funguje. O sexepílu, přirozeném talentu Travolty a jeho fluidu není co dodat, jasná páka. ;-) ()

Galerie (142)

Zajímavosti (71)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. června 1978 v New Yorku. (Varan)
  • Protože studio Paramount Pictures mělo v době natáčení smlouvu s Pepsi, museli ve studiu ručně (obraz po obrazu) zamazat nápis Coca-cola v restauraci Frozen Castle. Ve chvíli, kdy Olivia Newton-John (Sandy) sedí u stolu, je stěna za ní rozmazaná a "hýbe se". (mak.)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama