Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý thriller s Nicole Kidman, Samem Neillem a Billy Zanem. Musím říct, že jsem čekal průměr, ale film mě mile překvapil, protože nabídnul vskutku napínavou podívanou, a taky báječného šílence - Billa Zanea. Zaujalo mě, že zde nebyla žádná velká předehra, a hned se šlo na věc, a za slabší půlhodinku už začal nervy drásající boj o život jak Johna tak i jeho ženy Rae, kterou unese ztroskotanec Hugie. Nicole Kidman tak jak ji neznáte, ale přesto velice, velice pěkná :) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Nehybné nebe. Velebené ticho a klid. Počasí jako malované naruší nalodivší, na příď z podpalubí, zpod temných řas vetřelec, jenž bouří vody, přivodí mořské nemoci, ale ona se po celou dobu drží záchranného kruhu tak, že ani sebevětší vlna, tlak nespláchne její ohnivou hřívu, jedinou kudrlinku. Mrakomor nepoloží, i když v jedné slabé chvíli, lvici - květinku. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat  po letech k slavnému thrilleru a jsem trochu na rozpacích. Plusem je rozhodně sexy mladičká a skvěle hrající Kidmanová a o slibované napětí tu opravdu není nouze, de facto jedna napínavá scéna střídá druhou. Ale ten scénář (nebo námět?) je jedním slovem bezradný. Nepochopitelné či spíš hloupé jednání hlavních hrdinů, které okatě připravuje právě ony jinak napínavé scény, Billy Zane je pak přes veškerou snahu nepřesvědčivý a trochu děsivým psychopatem se stává až v samotném závěru. Paradoxně nejlepší scény na diváka čekají se Samem Neillem a jeho survivalovými hrátkami na druhé lodi, škoda, že nedojde i na žraloky.  Vystřeluju tři světlice... ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Evidentný dôkaz, aký napínavý a nervóznou atmosférou disponujúci, až minimalistický film sa dá stvoriť s nízkym rozpočtom a talentom vtedy ešte v domovine režírujúceho Phillipa Noycea, ktorý sa neskôr vydal do služieb Hollywoodu, aby sa znepokojujúcej atmosfére Úplného bezvetria už nepriblížil. Film dodržiava čarovnú formulku jednoty miesta, pomaly sa stupňujúce napätie je čoraz intenzívnejšie a skľučujúce pocity vrejúce v divákovi sú tak ešte omnoho tiesnivejšie. Skvelo napomáha aj skutočnosť, že film je prakticky priestorom len pre troch hercov. Zaujímavosťou a takým malým paradoxom je, že svoju hereckú kariéru tu rozbiehala Nicole Kidman, zatiaľ čo Austrálska nová vlna, predstavovaná práve aj Úplným bezvetrím, ako jednou z jej posledných lastovičiek z konca 80. rokov, dohasínala (aby bola na počiatku 90. rokov nahradená tzv. Post New Wave). 75% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Napínavý survival, skvěle napsaný. V atraktivním prostředí se stopáží natolik střízlivou, že není čas opít se nudou. Takový ten spektákl, kde divák přibližně tuší co a jak (nakonec, parodovali ho i Simpsonovi). Ale moc to nevadí, protože postavy ani na vteřinu nevypadnou z rolí. Občas Kidmanka, ale bylo jí tenkrát 22 (!) proč se na ni zlobit, začínala a všechno měla před sebou. Poctivý ´80s thriller (kino Mat) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)
  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama