Reklama

Reklama

9 hráčů se smrtí

  • Velká Británie House of 9 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná. (Pedestrian)

Recenze (130)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pod tři hvězdy prostě nepůjdu. I přes neoriginalitu, technickou jednoduchost a místy křečovitou psychologii jsem se nenudil, závěr je přes všechnu okatou uspěchanost zdařile vygradovaný, na Susie Amy se krásně kouká a poslední scéna filmu je dokonalost. Jako v oddechové kratochvíli tady moc slabin neshledávám. I přesto, že je herecké obsazení nesympatické a celkový look filmu poskakuje mezi sterilní vydezintifikovaností Kostky 2 a televizní laciností. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jak vidím, tak mám trochu jiný názor než ostatní, ale co... Osobně se mi tento Thriller líbil, ale tak průměrně.... Dá se říct, že se děj, příběh filmu... Nějak jsem si nedokázal představit, jak to bude probíhat.. Ten průběh mě ale zklamal... Nevím jaké záhady jsem čekal od 9 lidí v baráku, ale doufal jsem, že ten "deathmatch" bude aspoň trochu napínavější, trochu víc drama, víc thrilleru a okořenit to trochu akcí... Což se nestalo.... Škoda... Nicméně hvězdičku navíc za ten konec... ^_^ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tajemný hlas, pět miliónů.. ale, no tak!! Jak vidno, mám období výživných sraček. House of 9 je další z mnoha otřepaných a zoufale se tvářících pamfletů, kteří se marně snaží vyrovnat svým předobrazům!! Absence nápadu, smyslu pro napětí.. hvězda je za konec, který ale zřejmě tvůrcům poradil nějaký náhodný kolemjdoucí!! ()

desolator6 odpad!

všechny recenze uživatele

Niekde v polke som si myslel, že sa asi poserem od smiechu! Ako čítam komentáre.... no teda.... 6 miliónov. To asi dali tie peniaze tým na konci čo mali tie bágle. Ale vážne ľudia!!! Pri tomto musel plakať už scenárista keď to písal! Predstavujem si niečo na spôsob "Bože ja som kokot, ja som takýýý kokot..." Potom horko, ťažko zaplakal režisér, potom herci a celé to hovno si museli odniesť diváci. Toto by som vymazal z povrchu zemského. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivé akční thrillery, a tím je i film 9 hráčů se smrtí, nejsou mou oblíbenou zábavou. Základ myšlenky je podnětný, ale její provedení je čistě žánrové. Ocenění si zaslouží vnímavost pro obrazové kompozice, svou skladbou nejpřiléhavěji dotvářejí potřebnou atmosféru. I v průběhu děje můžeme zaznamenat několik bravurně zvládnutých zapeklitostí, ale podstata vlastního žánru je dominantní i svazující. Hvězdou filmu je otec Duffy (Dennis Hopper), přirozená autorita. Spoléhá na lidskost a spravedlivě mravní zakořenění. Hlavní ženskou postavou je Lea (půvabná Kelly Brook), skromně vystupující tanečnice. Její prioritou je přečkání životní apokalypsy v ústranní a bez pozornosti ostatních. Největším padouchem je Francis (zajímavý Hippolyte Girardot), hudební skladatel. Neúspěch v tvůrčím oboru dokáže rozvíjet všechny lidské vlastnosti, potřebné k přežití v nesmlouvavé džungli kapitalistického prostředí. Nejsebevědomější postavou je Claire Leevy (půvabná Susie Amy), známá tenistka. Propíraná popularita se často obrací k lahvím lihovin a boj o úspěch nezná slitování. Nejméně zajímavou postavou je Shona (Morven Christie), mladá dívka s kriminální minulostí. Nejpragmatičtější postavou je Max Roy (zajímavý Peter Capaldi), úspěšný módní návrhář. Dostatečná zásoba potravin je jeho jediným upřednostňovaným cílem. Nejrozporuplnější postavou je Al B (Ashley Walters), rapový zpěvák uvězněný v prudérnosti rasové nesnášenlivosti. Ušlechtilým hrdinou je Jay (Raffaello Degruttola), policista se stálým pocitem společenské zodpovědnosti a důrazným udržování práva a pořádku. Společenstvo uzavírá Cynthia (Julienne Davis), submisivní Francisova manželka. 9 hráčů se smrtí neklame tělem a chce být pouze žánrovou záležitostí. S tímto vědomím nemůže výsledek nikoho překvapit. A nic na tom nemění ani ukázkově cynický závěr. Fascinace násilím je pochopitelná pro filozofické úvahy. Jako součást zábavy u mě způsobuje znechucení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu MediaPro v rumunské Bukurešti. (Terva)
  • Bonus na DVD obsahuje dva alternativní konce. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 20. května 2004. (Terva)

Reklama

Reklama