Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelné, místy naivní, fantazy dobrodružství. Hlavní hrdina Conanovské stylu, ač na cestě pomsty, na mě chvílemi působil jako malý kluk, a srážel tak napětí, o které se režisér tak usilovně snažil. Pár takových chvilek tu ale přesto je, a film se tak stává průměrnou napínavou, zábavou podívanou s hezkými zvířaty a dobrou chytlavou melodií. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Když jsem chodil na základku, byl pro mě Pán Šelem prostě atrakce. Hlavní hrdina mi byl vždy sympatičtější, než mainstreamový Conan, a vůbec mi celková fantasy atmosféra krásně zalezla pod kůži. Skvělé prostředí, poctivé herecké výkony (dvě fretky jasně dominují), výborná hudba... Zkrátka film, co si na nic nehraje, a přináší nám to, co od něj čekáme. Odsuzovat ho pro jeho "béčkovost"? K smíchu... ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z 80´ conanovek, která ale oproti jiným není ani dnes odkázaná na pouhou milosrdnou strunu nostalgie, protože i přes své nízkorozpočtové zázemí a jednoduchý děj nabízí dobrodružství, mající hlavu a patu, sympatické hrdiny (Tanya Robertsová ve slušivém mini sukýnkovém outfitu) a především disponuje obdivuhodnou schopností Dona Coscarelliho z minima vytěžit maximum (dobrá volba exteriérů, pěkně vyvedené kulisy, výborná práce se zvířaty). Skutečně bych nevěřil, že i dnes mne film bude bavit způsobem, jakým na mne působil v dětství. 75% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejuchvatnějších filmů mým dětských let. Hrdina, jehož přátelé jsou zvířata, a to moc pěkná zvířata. Pocit bezpečí to vám tento film rozhodně dá. Pěkná hudba, prostředí, ta doba, nevím, mne zaujal naprosto jednoznačně. A i když je to už pěkná řádka let, vzpomínam na tento snímek stále s dobrým pocitem. No nic asi se na něho půjdu po pár letech zase kouknout. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Blonďaté Tanyi to slušelo krapet víc (Sheena), ale tenhle přeliv jí taky na kráse neubírá, vypadá pořád stejně přitažlivě a sexy. Zvláště když neustále běhá polonahá nebo někdy dokonce i nahá. Rozhodně se nestydí a taky nemá proč. :) K filmu....naposled jsem Pána šelem spatřil jako malý kluk, tenkrát jsem podobné zvířecí filmy měl hodně rád. Jenže to samé mohu říct i teď (asi jsem zase tolik nezestárnul) a skvěle jsem se bavil. Podobnost s Conanem je zřejmá, avšak spousta věcí je originálních. Co mě nejvíc zaujalo byly fretky, finální bitva s Huny a taky ty příšery, co lidi v objetí trávily. Ale celý film je jedno velké dobrodružství a pořád se něco děje. Dialogy mezi hlavními hrdiny ujdou a do toho všeho hraje pěkná hudba. I po třiceti letech velice dobře koukatelné fantasy. Pro mě se Pán šelem jako béčko netváří a ani jím není. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Don Coscarelli prodal všechna svá práva na příběh a postavy studiu, proto neměl z pokračování Pána šelem a televizního seriálu ani cent. (mi-ib)
  • Darův černý tygr je ve skutečnosti obyčejný pruhovaný tygr obarvený na černo. Když se tygr napil, tak se mu barva smyla, proto jsou kolem huby vidět jeho přirozené pruhy. (mi-ib)
  • Přestože se filmu v kinech moc nedařilo, stal se jedním z neúspěšnějších v historii kabelové televize. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama