Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavý film o zákulisí světa rockových kapel se všemi atrakcemi svobody, alkoholu, trávy a nevázaného sexu, které se atrakcemi zdají být jen do doby, kdy člověk pochopí, že "skutečný svět" je někde jinde. I přes tento základní motiv atmosféra ani na chviličku neupadá do pesimismu nebo ještě hůř do moralizování, člověk se pořád pohupuje na příjemné vlně nadhledu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bol som navnadený štedrým hodnotením, ale výsledok ma jaksi neoslovil, napriek tomu, že mám filmy o hudbe a hudobníkoch veľmi rád. Je tu zopár dobrých momentov i celých scén, ale celkovo sa to vlečie a príbeh mi prišiel nezáživný. Prakticky 2 hodiny chlapec behá okolo kapely aby urobil článok snov. Celé je to akési jednotvárne a filmu chýba pestrosť. Jediné čo robí film zaujímavým je postava matky v podaní výbornej F. McDormandovej. Štetky boli vždy a všade, ale skladať im takú poklonu...U mňa slušný priemer, ktorý mal nabehnuté k štyrom hviezdam, ale nedosiahol na ne. Výnimočne idem proti davu. 60%. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fugit i Hudsonová mají velice milé úsměvy. Příběh je také milý, natočený s dětskou hravostí a lehkostí. Ve filmu je žalostně málo Hoffmana i McDormandové. Přesto je Philipův mentor poměrně nezapomenutelná postava. Mám velice ráda Frances, ale zde mě nijak neohromila. Její matka není zdaleka tak výrazná, jak bych od ní očekávala. Bylo to příjemné pokoukání i poslouchání, ale nenapadá mě důvod, proč se k filmu vracet. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost, na hudbě první pol. 70. let jsem vyrůstal a dodnes ji uctívám jako tu nejlepší muziku všech dob. Crowův nejosobnější (příběh je semiautobiografický, Cameron v 73 skutečně jezdil jako patnáctiletý novinář se skupinami a psal o nich pro Rolling stone, v 75 byl na tour dokonce se samotnými Zeppeliny a-jako perlička- způsob, kterým příjde William o panictví je rovněž inspirovaný Cameronovým prvním sexuálním zážitkem;-) ) a dle mého názoru nejlepší a nejkrásnější film. Jeden herecký koncert střídá druhý (vyzvednout musím především Philipa, Frances a přenádhernou Kate), příběh je protknutý jemným humorem a pocukrovaný hodně slušnými vtípky; co ale nejde opomenout je ten nejlepší písničkový soundtrack, který jsem měl kdy tu čest slyšet. Led Zeppelin,The Who, Jethro Tull, Black, Sabbath, Deep Purple, Iggy Pop, David Bowie, Elton John (Tiny Dancer v autobuse-nemám slov), Simon and Garfunkel, Jimmy Hendrix... je to tam všechno. Pro mě krystalicky čistých 100% Mimochodem, pro fanoušky tohohle díla opravdu silně doporučuju sehnat si dokonalý, téměř tříhodinový Director´s cur, pokud možno na dvoudiskovém DVD plném bonusů ( vystřižené scény-např. celé Stairway to heaven!!!!! ; režisérovy oblíbené alba z toho období ; záběry z natáčení (zakomponované do skvělého klidpu) a mnoho a mnoho dalších vychytávek... Povinost!!! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vyhrál jsem dva lístky na tento film, normálně bych na něj nešel objevil jsem tak kouzlo nevelkých kinohitů, a byla z toho jedna z nejlepších podívaných jaké jsem viděl, bohužel mě ale od té doby Kate moc nepotěšila, snad jen v Vše o Adamovi, ale to jsem viděl až poté i když to bylo natočené dříve .... škoda že dále nezvyšovala svoji laťku :: (( ()

Galerie (49)

Zajímavosti (45)

  • John Fedevich, ako bubeník Stillwater Ed Vallencourt, má v celom filme len jednu repliku, v ktorej v strachu o život prizná, že je gay. (Arsenal83)

Reklama

Reklama