Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Bože, ten SCÉNÁŘ!!!!! Cameron Crowe si dřepnul za stůl, zápálil si cigaretu (pokud fajčí) a rozehrál ve své hlavě úchvatnou ódu na hudební svět. Ty detailní slovní přestřelky, filozofování, který vůbec není prvoplánový a hlavně ta svoboda všech postav...hmm, to mě vždycky dostane. Za zmínku stojí také Kate Hudson, která už pro mě není jen blbou ozdobou nevkusných filmů. Její nominace byla zasloužená, byť nakonec neproměněná. A Frances McDormand je bezpochyby třešničkou na tomhle výborným kusu "kytarovýho" dortu. Silných 4,5* ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se týče tohoto filmu, jsem trochu "rozpolcená". Líbil se mi začátek, líbilo se mi celkové téma, rock'n'roll mi taky není úplně vzdálený. Ale abych dokázala uznat hodnotu Almost Famous, musela bych nejspíš být skalní fanoušek jako většina hodnotících zde (pravděpodobně) a to nejsem. Kdyby se jednalo o skutečnou a ne fiktivní kapelu, možná by to bylo jiné.. Ale Stillwater pro mě byla jak členy, tak hudbou naprosto nezajímavá. Neustále naštvaný Jason Lee a interview oddalující Billy Crudrup nebavili, navíc jsem čekala víc toho sex, drugs and rock'n'roll! a to jsem ve filmu jaksi postrádala. Celé to bylo podané stylem "rockeři nejsou tak hrozní kaliči, jen obyčejní kluci s obyčejnými problémy", prostě ne tak úplně reálné, že. Ale budiž, filmy nejsou od toho, aby nám ukázali jak to ve skutečnosti je, jenomže takhle je z nadějného filmu nudný sentimentální paskvil s příšernou Kate Hudson.. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý filmový zážitek, jehož největší devizou jsou strhující scény koncertů, které dovádí diváka až na samou hranici divácké extáze a to nejsem "big fan" rockové hudby. Croweové pojetí příběhu a rocku jakožto umění a kultu je však nesmírně působivé a to i přesto, že tempo filmu je velice kostrbaté. Celý snímek se nese v oparu nostalgické atmosféry 70. let, která mi něco říká i přesto, že jsem se v oné době nenarodil. A to byl dle mého Crowův prioritní záměr. Oslovit široké spektrum publika a ukázat, o čem ta doba byla. A to se povedlo do puntíku. V jeho podání je to záležitost vpravdě znamenitá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je rockový fanoušek tělem i duší, což je z některých jeho filmů cítit na sto délek stadionu ve Wembley. ALMOST FAMOUS je nostalgické vzpomínání na časy, kdy rocková muzika udávala směr a její představitelé byli společenskými modlami. Prostě zlatá 70.léta :o) Příjemné, chytré vyprávění, s mnoha životními pravdami a sympatickými neokoukanými tvářemi. Za ten neuvěřitelně vtipný "manifest" upřímnosti v letadlové scéně pak přihazuju tu pátou hvězdičku. No a řekněte sami, lze odolat filmu, kde znějí hlášky typu: "Musíte sebrat, co jde, když to jde, dokud to jde a musíte hned. Jestli si myslíte, že Mick Jagger bude furt hrát až mu bude padesát, tak jste bohužel na omylu."... :o) ()

penylane 

všechny recenze uživatele

Scénárista musel přesně vědět, jak to v hudební branži chodí. Když jsem tento film viděla poprvé, přála jsem si to všechno zažít. Sen se mi splnil. V dnešní době to není až tak drsné jako v USA v 70.letech, ale najde se tu spousta věcí, které fungují stejně dodnes. A jet s kapelou na turné znamená prožít vše, co v tomhle filmu vidíte... Pro mě je toto nejlepší film na světě. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (44)

  • Cameron Crowe chtěl film původně pojmenovat Untitled (Beze jména). Vedení studia DreamWorks to neschválilo. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama