Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hudební životopisy nejsou úplně moje krevní skupina, ovšem Cameron Crowe tenkrát zkrátka uměl. Z dnešního pohledu je důležité, že film vůbec nestárne (resp sedmdesátky byly postaru vystihnuté už na tom počátku tisíciletí), Kate Hudson je pořád neskutečná v tom nejlepším slova smyslu a je škoda, že film tak trošku zapadl a já sám jsem se o něm dozvěděl a dostal se k němu o mnoho let později. PS : Jimmy Fallon má strašně hustou image...8/10 ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Jestli o nějakém filmu platí, že je to moje srdeční záležitost, je to právě Na pokraji slávy. Cameron Crowe se vrátil do své vlastní minulosti, aby divákům dříve narozeným připomněl, jak byla hudební 70. léta báječná, těm mladším pak ukazuje, o co všechno přišli, když byli ještě na houbách. Film vám zaručeně zvedne náladu a soundtrack jen tak z hlavy nedostanete. Prostě láska na první pohled a poslech. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k nemalému zástupu nadšených fanoušků klasického rocku. I když Stillwater je kapelou přeci jen trošku zidealizovanou, na požitku ze sledování to pranic neubírá. Fantastický soundtrack, kterému se z poslední doby vyrovnal snad jen z filmu Všechny moje lásky je doprovázen neméně nabitým dějem, kde o narážky na jednotlivé kapely (Deep Purple, Eagles...), setkání s hvězdami (Black Sabbath, David Bowie) či pohledy na zaplněné koncertní haly není nouze. Kate Hudson je paradoxně to jediné, co mi na filmu vadilo. V její roli bych si dokázal představit několik jiných osobností, které by do dané role sedli o mnoho lépe. Veškeré ostatní role jsou obsazeny bez chybičky a ode dnes je ze mě fanoušek Billy Crudupa. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kto je herec Patrik Fugit,ktorý s noblesou hrá rockového novinára Williama Millera?Pre mňa doposiaľ Unknown,možno som ho niekde videl,ale nespomínam si na to,ale čo viem,že spomínať budem na tento herecký výkon mladého húževnatého žurnalistu,ktorý spoznáva kapelu Stillwater,s ktorou sa púšťa na turné a bude musieť popritom riešiť vzťahy v kapele,vzťahy s takmer nervovo zrútenou mamou Frances McDormand(oscarová nominácia),či spoznáva po uši zaľúbenú fanúšičku Kate Hudson,ktorá tiež nie je na tom neskôr práve psychicky najlepšie,inak herecký ansámbel je perfektný,dianie ma nemalo kedy nudiť,lebo som bol zamestnaný počúvaním ich Muziky,celkovo Soundtrack je spestrením.Dynamická retro dráma,ktorá je preto taká dobrá,lebo má scenár Camerona Crowea(získal oscar za screenplay),kamera Johna Tolla,výprava a strih.P.S.Hoffman ako Billov poradca,na niekoľko scén,prispieva ku kvalitnému filmovému zážitku.Povedal by som,že Crowe potrebuje nejaký návrat,ktorý by ho vrátil späť na výslnie. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

ALMOST FAMOUS je hudební drama s velmi zvláštní atmosférou a to hlavně díky třem hercům - Patrick Fugit, Billy Crudup a Kate Hudson. Zejména éterický výkon Kate Hudson je tím pravým kořením filmu. Roli Penny, skalní fanynky rockové kapely, kterou doprovází, s několika dalšími dívkami na jejich turné zvládla perfektně. Její postoj k životu je kouzelný. I přes otevřenost mezi lidmi kolem kapely si však jako jediná udržuje svá tajemství, svou pravou tvář, své touhy a pocity. To vše kousek po kousku odhaluje až mladý pisálek William (Patrick Fugit). Film ukazuje život rockové kapely a odhrnuje nám oponu, za kterou mohou nahlédnout jen vyvolení. Příběh nám přináší zajímavý pohled na život na počátku slávy, přátelství, hodnoty a postoje. Někomu by mohla vadit délka filmu, ale abych řekl pravdu, tak zrovna tady mi těch 122 minut vůbec nevadilo a spíš mne mrzí, že jsem neměl možnost vidět rozšířenou verzi 162 minut. Poslední minuty jsou pak dojemnou tečkou za už tak zvláštním příběhem. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (44)

  • Aby vypadali jako skutečná rocková kapela, herečtí představitelé členů skupiny Stillwater cvičili čtyři hodiny večer, pětkrát týdně, po dobu šesti týdnů. (Hal_Moore)
  • Když Penny Lane (Kate Hudson) veze Williama (Patrick Fugit) do hotelu za skupinou Stillwater, na předním skle je vidět odraz obalu desky "Dark Side of the Moon" od skupiny Pink Floyd. (Hal_Moore)
  • Cameron Crowe prohlásil, že postava Penny Lane (Kate Hudson) je založena na jeho skutečné kamarádce Pennie Trumble, která si říká "Pennie Lane". Žije v Portlandu ve státě Oregon a působí v hudebním průmyslu. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama