Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Running Scared / Main Title ,2. Love On A Washing Machine ,3. The Duke ,4. True Grit / “Get Down!” ,5. Chasing The Bullet ,6. Crack House Cacophony ,7. Sitdown ,8. The Boys Hide The Gun / Nicky Comes Clean ,9. I Belong To Him ,10. Equal Measures ,11. Dez & Edele’s ,12. Fire Fight ,13. A Mother’s Instinct ,14. You’re An American ,15. I Knew This Kid … / The Killing Ground ,16. Nobody Knows Nobody / Priceless / Drive To Brighton Beach ,17. Iced! ,18. Aftermath / Across The Pulaski Skyway ,19. MacDaddy / T, I’m Coming Home ,20. I Was Always The Real Joey ,21. A Family United ,22. End Credits ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je svižně a originálně natočená a v tu chvíli měl u mě snímek nakročeno k nejvyššímu hodnocení. Skoro celý film ale zabil absolutně nepovedený konec a pointa jak z blbého seriálu. Rozhodně se ale jedná o velmi odvážný projekt, kde o krvavé (hned úvodní přestřelka) a napínavé scény (třeba když sexy Vera Farmiga hledá Olega v domě pedofilů) není nouze. K tomu si připočtěte řádně démonického Rodena a výjde vám skvělá podívaná jen pro otrlé diváky. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už nějaký otrlý, ale se mnou to tedy neotřáslo. Ba co hůř, v jisté chvíli jsem si uvědomil, že jsem film před lety viděl. Jakmile se díváte na film s tím, že ho neznáte, a pak zjistíte, že ho máte znát, je to blbě. Tedy naháněčky sem a tam, protivná rozklepaná kamera (si to Whitaker spletl s videoklipy a reklamami), dva malí protivní spratci na zabití (mé přání se nesplnilo), unavený Roden s očekávaným (tedy dobrým) výkonem, omlácený Walker a honba za zbraní připomínající desátý díl Indiana Jonese... Ale vybíjená na ledě se povedla, a kdyby se kamera častěji zklidnila, lépe by se na to koukalo. Takže 3* jsou akorát. Není to úplně špatné, ale za čas asi zase nebudu vědět, že už jsem to viděl...dvakrát... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce je překvapivě nepřehledná, není jí mnoho a jako taková rozhodně není hlavním lákadlem filmu. A to i přesto, že se zde střílí doslova hlava nehlava, což je pro střihače bohužel řádný guláš - jak předvedl zde. Akční sekvence jsou dost nepřehledné/zmatené a teď nemyslím fakt, že jsou natočeny co nejsyrověji s pořádně roztřesenou kamerou, ale zkrátka to není to co bych si představoval (Scott umí lépe i když podstatně dráž). Několik šokujících scén střídá snůžka průměrných mafiánských povídaček s leckdy pořádně dlouhými pomocnými berličkami. Nejlepší scéna filmu je bezesporu ta pedofilní. Oceňuji tvrdý rating a drsnou mluvu - výborně to kontrastuje se syrovým herectvím Paula Walkera (ale i ostatních), jinak ale není Running Scared (až na několik opravdu tvrdých momentek) nic nového pod sluncem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, který jako by z oka vypadl filmům od Tony Scotta za žalostných 15 milionů dolarů a nutno dodat, že režisér s nimi dokázal zázraky. Od chvíle, kdy New Jerseyská mafie naběhne do bytu a odstřelí chlápka, který se rozmázne na stěně a nechá po sobě krvavou skvrnu velikostí gigantické kapusty se film ne a ne zastavit a diváka uzemní svojí dávkou akce až do konce. Film se točil v Praze a kdybych si nepřečetl recenze, tak bych si ani nevšiml například Nuselského mostu...ono toho více v podstatě ani vidět není. Objevil se zde i (jak už je v amerických akčních filmech pomalu zvykem) Karel Roden, škoda sice že jen na chvíli, ale zase se zásadní rolí a bylo vidět, že si ji patřičně vychutnal stejně jako já tento film a kdyby nebylo krapet přehnaného konce nejspíš bych se odhodlal i pro 5 *. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Slovo "fuck" a jeho variace zazní ve filmu 328krát. (Satan)
  • Film se točil i v Praze, jež se musela tvářit Americky. Autobusové nádraží Florenc se například proměnilo v americké přelepením nápisů na cedulích. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno