Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rychle a zběsile bez aut, s nesmírně hot Verou Farmingou, miláčkem Karlem Rodenem a hrozně tupým a nesympatickým, malým a lehce obézním klučinou, který za jeden večer dokáže způsobit nebývalé množství prekérních situací, ze kterých by šla normálním lidem hlava kolem. V tomhle filmu se ale normální lidé nevyskytují. Absolutně nikde. Ani jeden. Film je natřískaný cool nápady a bezvadnou kamerou, akce je nápaditá a vizuálně to je nesmírná paráda, takže za mě ano, tohle já můžu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S pověstí jednoho z nejnevšednějších nářezů posledních let nedošel Running Scared s nenápadně podbízivými klišé zrovna daleko. Nepomáhá ani pomalý rozjezd, kde sice Walker může nadávat jak chce, ale kvůli nedůrazně vyhroceným okolnostem mu to právě moc nevěřím. Ve druhé polovině už naštěstí odhodlaný hlavní hrdina skutečně je v koncích a dá to pocítit i divákovi. Scénář si definitivně přestane brát servítky, představí pár regulérně divných postav a najednou jsem se nestačil divit, kde se vlastně ten příběh zlomil natolik, že mě nevyděsí ani malý kluk s igelitkou utaženou přes hlavu. Celkovému spádu nejvíc pomáhá kamera, moře vizuálních vychytávek a konečně i hlavní hrdina. Na rozdíl od několikrát srovnávaného Cranku tady ale chybí bezvýchodnost od začátku do konce. Třebaže u Stathamova one man show byla podána s mnohem větší nadsázkou, o to víc zase fungovala. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bez posledných piatich minút po všetkých stránkach dokonalá filmová jazda zo Scottovsky brilantne vybrúsenými vizuálnymi vychytávkami a nadupaným tempom, ktoré nedovolí divákovi tie bezmála dve hodiny, čoby len na sekundu vydýchnuť. A celé to podtrhujú zaverečné titulky. Dámy a páni toto kus podstivej filmárčiny, ktorá pôsoní medzi pózerskými pseupokusmi o originalitu poslednej doby, ako živá voda. 100% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Málokdo ví, že tenhle film byl inspirován mou proslulou honičkou na Žižkově za sousedovic synkem Koljou, který mě ukradl volnou vstupenku na MFF v Karlových Varech. Samozřejmě filmaři z mého příběhu udělali díky kameře a střihu docela slušně drsný akční film. Paul Walker se mě snažil napodobit co to dalo a rozhodně musím říci, že mu to šlo dobře. Ovšem můj konec honičky se značně liší od konce filmu. Já Kolju chytil a rozkopal jsem mu držku na kaši, bylu mu 7 let a tak jsem věděl, že vyhraji, ale pro jistotu jsem ho napadl ze zadu. Drsný příběh co? No, ale díky němu máte drsný film ! Když mě teď Kolja vidí dá se na zběsilý utěk, ale ani já si už pokračování příběhu nepřeji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někam to zahoď a udělej pro mě něco - nezvorej to!" Ale kdyby to Joey nezvoral, tak by ten film o ničem nebyl a nemusel by se točit. Kvůli mě se tedy nemusel točit ani tak, protože zkorumpovaní poldové, ozbrojené děti, pomstychtivý pasák, naštvaní ruští mafiáni či suroví hokejisti sice v noci protnuli Joeymu cestu, celkem přitom přitvrdili muziku, ale mě to hledání ztracené bouchačky stejně většinou nudilo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Na začátku filmu ve scéně s přepadením jsou všichni vyzváni, aby odhodili své zbraně pod postel, a to včetně hlavní postavy. V další scéně ji však Joey Gazelle (Paul Walker) opět drží v ruce. (Ignus.cz)
  • Většina krvavých efektů byla dodělána digitálně. Jediná mechanická metoda (vybuchující pytlíky s umělou krví přidělané na těle) ve filmu byla použita v závěru na hokejovém hřišti. (Othello)
  • Režisér Wayne Kramer byl příjemně překvapen, že film dostal od MPAA hned na první pokus označení R místo NC-17, které očekával. (Othello)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama