Reklama

Reklama

Oko 2

  • Hongkong Jian gui 2 (více)

Obsahy(1)

Joey se probere ze spánku po lécích, které ji byly dány po výplachu žaludku. Jen o vlas unikla smrti, během hlubokého spánku viděla kolem sebe duchy mrtvých lidí, kteří ji doprovázeli v jejich nejtemnějších minutách. Joey se rozhodne pro zcela nový život, kdy už nechce takovou zkušenost znovu zažít a zároveň se rozhodne ukončit svou epizodu se Samem. Avšak krátce po pro-puštění z nemocnice zjistí, že je těhotná. Nejen že je neustále ve stresu z myšlenky na potrat, ale také ji neustále trápí pocit, že ji sleduje tajemná postava. Jednou se však setkají tváří v tvář na vlakovém nástupišti... (Intersonic)

(více)

Recenze (65)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie než jednotka. Slušne sa to rozbieha, najmä 2/3 filmu je výborná (autobusová zastávka), ale v závere tomu dochádza dych. Jednotku pokazilo prehane až hollywoodsky štylizované finále, dvojka má zase opačne až príliš tlmené nezáživnejšie finále (aj keď o prehnanosti sa tu dá tiež hovoriť). Čo sa týka lakačiek 1.diel bol cca. 60 minutový nárez, tento je asi 30 minútový takže dávam o jednu * menej ako u prvého dielu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...dle mě je Oko II. psycho od začátku až do konce, ale... Bratři Pangovi nám podávají obdobný příběh jako v jedničce, opět je zde celá ta "duchovní" dimenze příběhu, která mi ale tentokrát přišla poněkud mdlá a špatně podaná a v některých okamžicích je příběh nechutný. Ne strašidelný nebo hutný, prostě opravdu zbytečně nechutný. Proto "jen" 80%. ()

Reklama

Terminus 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že většina (současných) asijských hororů se vám až nekriticky líbí? Tak se koukněte na Oko 2 a budete ze svého dojmu vyléčeni. Tento film se sice snaží zapojit všechny atributy, které přispívají k našemu nekontrolovatelnému děsu, avšak činí tak značně hloupě. Je zde rozpolcená hrdinka s nevinnou tváří, které nám má být i líto - avšak jak může, když je příliš hloupá na to, aby si uvědomila, že divná je ona a ne všichni okolo ní. Je zde i duchovnější rozměr příběhu - tentokrát zapojení tématu těhotenství. Zakomponování tohoto motivu do příběhu je však násilné a pro ty, kteří znají a obdivují Rosemary má děťátko, působí až komicky jednoduše. A to, co děsilo v, podle mě, průměrné Temné vodě (neplést s přeceněnou Velkou vodou) - tedy výtečná práce se zvukovou stopou (jak dunivými děsivými zvuky tak hudební stopou - zde táhlými smyčcovými party) je v Oku 2 tak konvenční a předvídatelné, až to mrzí. Ani mizerná práce s prostorem a naším očekáváním odkud může přijít očekávaný "bubák" tento film v mém hodnocení nepozvedne. Toto není ani tip na opilecký večírek; ve videopůjčovně najdete desítky lepších hororů. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Tak skutečně nevím, ale oproti "jedničce" je toto velmi slabý odvar. Ano, některé scény jsou tady dobré, ale vzhledem k tomu, že "bubák" je celkem poměrně brzo odhalen, tak film ztrácí na napětí. Scény s padáním mě teda spíš rozesmály, bohužel. A to mám asijské horory velmi rád a žádný si nenechám ujít. Ale tohle skutečně zklamalo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná duchařina, ve které se k mé radosti duchové zjevili hned v počátcích, takže nepříjemná atmosféra se držela od začátku do konce. Možná závěr byl až příliš krvavý vzhledem k intencím, ve kterých se film nesl, ale i tak jsem se výborně bavil. No bavil........spíš jsem se bál. Ještě že jsem na to nečuměl za tmy. :D 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Singapuru, Thajsku (Bangkok) a Číně (Hong Kong). (GASTON73)

Reklama

Reklama