Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice zábavnej film s extrémně hustou hudbou u který se nejde nudit i kdyby to plátno v kině bylo celej film černý. Michaela Baye mám rád tak na střídačku (Skála a Mizerové jsou geniální, Armaggedon ujde a Pearl Harbor je sračka). Ostrov je taky super, jasně jsou tam nelogičnosti, ale koho to sere když je to velice zábavně podaný. Úvodní část v klon středisku mi nudná opravdu nepřišla a utíkací část je bomba. Herci jsou super zvlášť Scarlett je fakt nádherná a zahrála to perfektně (jako vždycky) a Ewan je správně happy. "Co to bylo?" "Nevim, ale chci to." Steve Buscemi je Steve Buscemi a Michael Clarke Duncan je super (i když se na plátně moc neohřeje). Sean Bean je takovej normální hajzl jak jsme u něj zvyklí a Djimon Hounsou je fakt cool killer a je škoda že nedostal víc prostoru. Jediný co by se dalo Ostrovu vytknout je to, že je to fakt moc dlouhý. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po Skále jednoznačně nejlepší Bay. Michael nenatočil svůj tradiční bezhlavý akčňák, ale do filmu zakomponoval i jakousi vizi budoucnosti, která není až tak nereálná. Budoucnost zde opírá o problémy současnosti a to klonování. Samozřejmě nebudeme ušetření ani toho starého dobrého Baye. Akční scény jsou brilantně natočené, honička dokonce předčí tu z Mizerů 2. Hudba je taktéž na velmi vysoké úrovni. Celý dojem z filmu mi ale kazí nepříliš povedený závěr. Scarlett Jonansson je opravdu nádherná, Ewan McGregor roste v budoucí Hollywoodskou hvězdu té nejvyšší svítivosti a já nejsem vůbec proti. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, který by si rozhodně zasloužil propracovanější a myšlenkově hlubší scenáristické zpracování. Již po nějaké půl hodině filmu začnou docházet nápady a dříve poutavé prostředí začíná být lehce vyčpělé. Zážitek sice oživí chytlavá, drahá a celkově perfektně zpracovaná akce, jenže k danému filmu se v podstatě vůbec nehodí. Ostrov přichází s hlubokou myšlenkou, ale odchází jen s velmi povrchním zpracováním. Plány protagonistů jsou neskutečně naivní a fakt, že i přes to fungují je do očí b(l)ijící. To je opravdu tak snadné dostat se dovnitř i ven (se zbraní) multimilionového a přísně utajeného zařízení? Tato demence naprosto podkopává jinak velmi příjemný film... 6/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Peklo zase jednou neudrželo ďábla Baye pod zámkem a ten tak stihl vypustit do světa další odzbrojující porci monstrózní akce, podmanivých tónů, coolových záběrů, efektní kamery a také nezbytných žánrových klišé. Velkolepá akce by Bay: vzduchem létají vlakové nápravy, které s neochvějnou přesností zasahují nablýskané automobily, a dále futurististická hbitá žihadla Černé vosy, jejichž letové trajektorie se často kříží s nadzemkou hromadné dopravy, či s městskými budovami. Steve Jablonsky namixoval nehorázné skladby a závěrečná My name is Lincoln působí neskutečně "freedomovsky". Bay zde potvrdil další svoji neobyčejnou schopnost: nikdo na světě neumí vytřískat z obyčejných věcí tak mrazivé záběry. Navíc v kompozici s hudbou jsou to povětšinou záběry nezapomenutelné. Občas se do filmu vkrade smítko nelogičnosti a klišovitosti, avšak pro tu ohromnou schopnost bavit lidi, kterou Bay disponuje, mu tyto drobnosti rád odpustím. 90% 126 miliónů dolarů(rozpočet)/163 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Ostrov hodně kvalitní sci-fi které pobaví svojí akcí, zaujme svým příběhem a překvapí samotnými herci, ale na druhou stranu tento film obsahuje cosi v sobě, co nedokáže tolik nadchnout, tolik zaujmout a tolik donutit diváky se na film dívat, což je určitě škoda. Díky tomu si film také na sebe nedokázal vydělat, protože ačkoliv to v kinech bylo avizované dost, na to nakonec nikdo nepřišel. Film, u kterého to skutečně nechápu a je to docela škoda. Sám o sobě je totiž hodně zajímavý a hodně funkční a určitě by se mohl srovnávat kvalitně třeba i s Minority Report. Škoda jen, že tenhle tak trošku paradox musel odsrat právě tenhle film, protože v Hollywoodu si pak plno lidí rozmyslí, jestli jít v budoucnu do sci-fi nebo ne, a přitom se na ně tak hezky kouká. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Když Gandu 3 Echo (Brian Stepanek) poškodí výtah, říká, že je v zařízení už 7 let. Výherce v té scéně je Starkvader 2 Delta (Michael Clarke Duncan) a tvrdí, že byl v zařízení pouze půl roku. O něco později najdou nového člověka, který je generace Foxtrot. Později ale Lincolnovi (Ewan McGregor) technik vysvětluje, že když je generace Echo, znamená to, že je naživu 3 roky a generaci Delta jsou čtyři roky. Gandu by tedy měl být generace Alfa a výherce z výtahu by měl být generace G, nový nalezenec pak G či H. (johnnymay)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama