Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veronica Mars nepřináší na pole kriminálních seriálů v podstatě nic nového, pouze spojuje více prvků dohromady a vytváří tak příjemný a osvěžující mix žánrů. Kristen Bell jako hlavní postava Veronica Mars je skvělá. Naprosto skvělá. Její krásný vzhled spojení s neustále stylovým vzhledem a "hereckými etudami" nemá chybu. Je velkým plusem celého seriálu, protože její vnitřní dialogy a věrohodnost divákovi vždycky dokáže říct "něco víc". Ostatní složení herců je slušné a ničím neodvádí pozornost od hlavní hrdinky. Také je dobře volená příběhová linie, která každým dílem přináší nový příběh (případ pro Veronicu:)), takže lze sledovat seriál nepravidelně, ale také přináší dlouhý hlavní příběhovou linii, která prochází všemi díly, většinou po jednu sezonu. Tak jako tak jde o milou zábavu, která nikoho nedokáže urazit a na tolik sympatickou hlavní postavu se člověk prostě musí těšit. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších seriálů, co jsem doposud měla možnost zhlédnout. Už od prvního dílu mi padl do oka. Zajímavý a neobvyklý děj, postava Veroniky coby mladé detektivky, uznávám vždycky jsem toužila být trochu jako ona:) Zápletky nejen "kriminální", ale i milostné a také banální. Ale každý díl měl něco do sebe, každý byl něčím zajímavý, v průběhu celé řady řešila jeden velký případ a v tom v každém díle nějaký menší, či několik menších najednou. Naprosto mě ale překvapil konec. Nejdivnější konec. Prostě si odejde volit, venku prší, jde po ulici, opona. Jo tak tohle dává prostor spoustě představ, co mohlo a nemohlo být dál. Takže po tomto podivném konci se mi po seriálu a hlavně postavě Veroniky bude hodně stýskat. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

--- PRVNÍ SÉRIE --- Spojení teenage seriálu a krimi je velmi lákavé. Seriál se trochu pomaleji rozjíždí, Veronica na mě charakterem zpočátku působila trochu nesympaticky. Postupem času, jak se hlavní dějová linka začala vyvíjet dál, ale hlavní postava trochu znejistěla, nebyla už tak suverénní, což mi v prvních dílech docela vadilo. Postupem času jsem ji tedy na chuť přišel, stejně tak decentnímu inteligentnímu humoru. Dějová linka v první sérii plyne spíše poklidně a nic se nikam nehrne a o to víc mě překvapilo několik závěrečných dílů, kdy scénáristé ukázali, že umí pořádně přitlačit na pilu a děj celé série v plné parádě zakončili. Pokud čekáte seriál s intenzivním příběhem a zvraty v každém dílu, tak hledejte jinde. Veronica Mars je především oddychovka. Ale na ty zvraty taky občas dojde. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Druhá série začala trochu zostra a je znát větší důraz na hlavní dějovou linku. Vaty není tolik a ačkoli se zdál příběh první série zakončený, druhá série mnohé přidává a určitě okolnosti převrací vzhůru nohama. Logan je čímdál větší sympaťák, k mé radosti je Duncan hodně v pozadí a na scénu se dostává hromada vedlejších postav. Co ovšem tvůrci tohoto seriálu umí je především pomalá, ale zručná gradace děje, který svým season finale překvapuje i po druhé. Na teenage seriál nezvykle dospělé, promyšlené a přiměřeně vztahové. Hodnocení série: 4/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Děj seriálu se ze střední přesunuje na vysokou, do seriálu vstupují nové postavy, představí se zbrusu nový opening a celkově dospělejší pojetí. Do pozadí naopak ustupuje hlavní dějová linka z prvních dvou sérii, která je už dost vyčerpaná. Na druhou stranou se před Veronicou objevují propracovanější případy a výzvy, které se někdy táhnou i přes několik dílů. Série je zakončená poměrně otevřeně, což naštěstí nevadí - fandové si vyžebrali film, který snad seriál důstojně uzavře. Hodnocení série: 4/5 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V záplavě "-ledních" háj sosájety seriálů z rodu Melrose Place pro teenagery příjemné osvěžení. Ústřední příběh, který skutečně někam směřuje, je věc v této třídě skutečně nevídaná, a v kombinaci s malými detektivními melouchy titulní slečny a neméně početnými "problémy" adekvátními jejímu věku vytváří všehochuť stravitelnou pro mladší i starší publikum - někdy samozřejmě méně, jindy zase lépe, podle míry zastoupení té které linie v aktuálním dílu. Obsazení Kristen Bellové byla jednoznačná trefa - děvče, které dovede v jednu chvíli vypadat jako roztomilá křehká blondýnka naivního mladistvého věku a jindy jako podstatně zkušenější "dospělá ženská", a které to někdy zkrátka nezvládne, si mě získalo. Ne že bych si nahrával každý díl, abych náhodou o něco nepřišel, ale když mám čas, přepínání kanálů se v inkriminovanou dobu prostě obvykle zastaví právě u Verči z Marsu. 70% ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

JÉÚÉÚ!! KRISTEN BELL!! TÝ JO, TO JE KUS!! MÁ PRSA! A POŘÁD NĚCO ŘEŠÍ. A TAKY VAGÍNU! A TY JEJÍ KAMARÁDI! ASI TO BUDĚ NĚCO PROMYŠLENÝHO. SUPR!! DÁM ČTYŘI HVĚZDIČKY! NE, NE, ROVNOU PĚT!! Já píši vám - co mohu více? Co ještě mohu dodati? Teď vím, že máte právo sice mne pohrdáním trestati... a to za 30%. ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Tvůrce seriálu Rob Thomas se pokusil udržet Veronicu Mars na obrazovce i po třetí sérii a natočil zkušební díl čtvrté série, kde by nastal velký časový posun. Místo toho, aby byla Veronica na vysoké, má už po promoci a nastupuje do FBI. Kromě Veronicy se zde neobjevil nikdo ze starých známých postav, místo toho tato ukázka představovala všechny nové postavy, které se měly v seriálu objevit. Producentům se tato nová verze Veronicy Mars nelíbila a natáčení zrušili. (HappySmile)
  • Postava Piz ve třetí sezoně je pojmenována po režiséru Marku Piznarskim. (TomikZlesa)
  • V původním konceptu seriálu bylo Veronice 13, když byla Lilly zavražděna. Keith dostal padáka, protože z policejní stanice zmizely nějaké záznamy, za čímž stál Don Lamb. Veronika měla později zjistit, že Strom Jenkins, Don Lamb a Jake Kane byli součástí velkého spiknutí, které mělo zamaskovat Lillyinu smrt. (HappySmile)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama