foto

Alyson Hannigan

  • nar. 24.3.1974 (42 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Allison Lee Hannigan se narodila 24. března 1974 ve Washingtonu, District of Columbia. Její rodiče Albert Hannigan a Emílie Posner se rozvedli rok po jejím narození a Aly povětšinu vyrůstala u své matky v Atlantě. Od roku 2003 je šťastně vdaná s Alexisem Denisofem, kterého potkala na natáčení Buffy, kde sám hrál. Má tetování delfínů na kotníku a japonský znak pro štěstí na zádech.

Ačkoliv účinkovala už jako malé dítě, její herecká kariéra oficiálně začíná až po přestěhování do Los Angeles v roce 1985. Její první větší film nese název Má nevlastní matka je mimozemšťan, science-fiction komedie, ve které si zahrála se Sethem Greenem, který později hrál v Buffy jejího přítele. Za tento film byla nominována na cenu Young Artist Award za nejlepší mladou herečku.

V roce 1997 byla Alyson obsazena do role Willow Rosenberg v seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Tento seriál se stal velice populárním a Aly byla několikrát nominována na nejrůznější ceny a nakonec v roce 2003 získala cenu Saturn Award. Následně hrála v několika známých filmech jako American Pie 1, 2 a 3, Boys a Girls, American Wedding a mezi novější patří Date Movie.

V roce 2005 se vrátila k seriálům. Můžeme ji vidět pravidelně v seriálu How I Met Your Mother a občas se objevující v seriálu Veronica Mars.

Klára "Trenz" Holubovská

Herecká filmografie

2016 Modern Love
2014 McCarthys, The (TV seriál)
More Time with Family (TV film)
2013 Sofie První (TV seriál)
2012 Prci, prci, prcičky: Školní sraz
2011 Láska, svatba, manželství
2009 Goode Family, The (TV seriál)
Tit for Tat (TV seriál)
2006 Děsnej doják
Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
2005 Americký táta (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
2004 Buffy the Vampire Slayer: The Animated Series (TV film)
In the Game (TV film)
Veronica Mars (TV seriál)
2003 Prci, prci, prcičky 3: Svatba
2001 Mimo zákon
Prci, prci, prcičky 2
2000 Boys and Girls
Hayley Wagner, Star (TV film)
1999 Angel (TV seriál)
Prci, prci, prcičky
1998 Mrtvý na univerzitě
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
1996 Case for Life, A (TV film)
For My Daughter's Honor (TV film)
1995 Tajemství mého muže (TV film)
1991 Vyměněné osudy (TV film)
1989 Free Spirit (TV seriál)
1988 Krásná mimozemšťanka

Dokumentární

2004 'Buffy': Season 6 Overview
Buffy': Season 7 Overview
2003 Biography: Buffy the Vampire Slayer - Television with a Bite (TV film)
1999 Spotlight on Location: American Pie (TV film)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Teen Choice Awards 2002, The (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 MTV Presents: Videos That Don't Suck (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace