Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Pro filmy se školní tematikou mám jistou slabost. Jsou to klišé, vše je ohrané, ale mě ten scénář stále baví - z bandy nezvladatelných bastardů se díky nezlomné Michelle Pfeiffer stanou vzorní, nečekaně citliví studenti, jejichž IQ se z 20 z ničeho nic vyšvihne do třímístných výšin. Ehm... Podobné filmy: Džungle před tabulí nebo Panu učiteli s láskou ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na americké školství. Je dobré vidět také jeho jinou stránku, než BH 90210. Michelle Pfeiffer je skutečně v nezáviděníhodné pozici. Má plnou třídu zlobivých děcek. Po čase si dokáže získat náklonost svých žáků. Začne se za ně i rvát. Ale učit studenta slušnému chování jako to udělal ředitel školy, je blbost. Ten kluk šel za ním s naléhavou prosbou. Velmi přirozeně působící snímek. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno na tyhle pohádky o třídě nepřizpůsobivých, jak se u nás říká, příliš nevěřím. Moc si nedokážu představit, že učitel, ať už je jakýkoliv, donutí třídu Lakatošů a Deméterů přečíst třeba jen Malého prince a už vůbec si nedovedu představit kantora, který by tomu dokázal dát tolik času a energie, byť uznávám, že takový Samaritán se občas najde a stejně tak se může stát, a nakonec se v případě třeba Erin Gruwell stalo, že učitel žáky strhne a nastane určitá symbióza. Pokud mu tedy nehážou klacky pod nohy striktní obhájci školních předpisů. Stejně jako tady. Ale jinak jsem spíše skeptický. Nicméně na Dangerous Minds se kouká hezky, Michelle Pfeiffer válí a i žactvo, byť mi zpočátku lezlo na nervy, si mě nakonec dokázalo částečně získat, takže jsem jim odpustil tu rozjívenost, která mě vytáčela. I přes určitou naivitu jsem nakonec spokojen a o tom to vlastně nakonec je. 70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak pisnicka z tohoto filmu byla ve sve dobe neskutecny hit. Pamatuji si, ze v te dobe jsem moc chtel film videt. No, povedlo se temer za ctvrt stoleti a musim rict, ze za tu dobu me americke filmy predevsim z devadesatych let zacaly strasne nudit. Spoustu nametu se zaobira tim, jak Afroamericane a Hispanci vlastne vubec nejsou spatni a jak staci malo, aby sli skoro prikladem. Vse s nejakym hereckym esem na titulni strance, citelny scenar, dobre natocene, nic moc dramatickeho, happy end... A presne takovy film Nebezpecne myslenky jsou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že chceme umřít? My chceme, abyste Vy umřela."  Jsem pozitivní člověk, takže přeju všem budoucím členům pouličních gangů, aby zemřeli s vědomím, že umí psát, počítat a přečíst si Vergilia v originále. Nicméně jsem tak trochu realista, takže bych s těmito "akademiky" neztrácel čas. Lou Anne se však rozhodla pro trnitou cestu k Nobelově ceně za mír a já jsem jí za to fandil. Její zarputilost se mi totiž líbila a ona vlastně docela taky. Jen toho mariňáka jsem jí tak úplně nevěřil. Jinak samozřejmě souhlasím s panem ředitelem, že klepání na dveře je důležitější než život. To dá rozum. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)

Reklama

Reklama