Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane Bože, my jsme ten svět opravdu zničili !! Nakonec k tomu vážně došlo.." Škoda, že při svém objevu je Brent, jehož si užil James Franciscus, už zřejmě poslední, kdo netušil, o co jde, zvlášť když oproti divákovi zaostává o víc než jeden biják.. Holt blondýn !! Velký, tentokrát ovšem zcela bosý..;) Další Ted Post(apokalyptický), tentokrát ovšem o poznání pravidlo sequelů potvrzujíce slabší než v případě přímé adaptace Boulleho bestselleru.. Jinak ovšem mistrně atmosférické.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak oproti nepřekonatelný jedničce to stojí o level níž. Netvrdím, že je to úplně špatnej film. Dokud tam do toho nezačali srát tu pointu z radioaktivními mutanty, tak to bylo úplně v pohodě na 4*, ale ten konec to zabil. Pokud to bylo v plánu od začátku, tak to šlo určitě zakončit líp to mi prostě nikdo nevymluví.60% ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne slabšie ako famózna jednotka. Niet sa čomu čudovať, pretože jednotka nedala veľký priestor na nadviazanie. Prvá polovica využíva všetko, čo ostalo po jednotke zábery, kulisy, masky a celkový dej no v druhej polke sa to už zvrháva do trápnosti až klišé. Pridanie telepaticky vyvinutých ľudí klaňajúcich sa atómovke bol len trápny pokus scenáristov o predĺženie filmu, aby mal aspoň tú štandardnú hodinu a pol. Film skončil tak ako zvyčajne končia skoro všetky pokračovania úspešných jednotiek- úplná bieda. Na nepokazenie si dojmu s pojmu Planéta opíc neodporúčam sledovať vôbec. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která ale naštěstí má své dobré momenty. Charlton Heston je tu ovšem zbytečný a nedivím se, že si nechtěl roli zopakovat, jaksi navíc jsou také Zira a Cornelius, sekta uctívající atomovou bombu je k smíchu a Leonard Rosenman bohužel není Jerry Goldsmith, ačkoliv to chvílemi zkouší. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama